Blogit

Mystiikan aika

Mystinen: arvoituksellinen, hämmentävä, salaperäinen, selittämätön, yliluonnollinen, okkulttinen. Elämme mystiikan aikaa. Siihen käsitykseen tulee jos lukee Iltalehteä.

Kaksi otsikkoa tältä päivältä: Tämän takia Meghan ei osallistu kruunajaisiin – Sai kuningas Charlesilta mystisen kirjeen, julkaistu 11.16. ja vain viistioista minuuttia aiemmin oli mystiikasta lisää kerrottavaa: Mystinen kammo riivaa Carolinaa NHL:ssä.

Tarkoittaako mystiikan yleistyminen sitä että Harry Potterin kanssa kasvanut sukupolvi on vihdoin edustettuna toimituskunnassa? Toistaalta mystiikkaa on ollut IL:n otsikoissa jo pitkään. Onko se lisääntymään päin, jokainen arvioikoon itse. Tässä lisää näytteitä parilta viime kuulta IL: uutisoimista mystisistä asioista:

Mystinen proteiini voi auttaa pidentämään elinikää: Yhteys moniin tuttuihin ruokiin

Mystinen savupilvi hämmensi ihmisiä Moskovassa

Lopettaako Popeda sittenkään? Pate Mustajärveltä mystinen vastaus

Täällä epäillyt teinitappajat asuvat – Mystiset verijäljet pihassa kertovat yöllisistä levottomuuksista

Eivind, 22, katosi mystisesti lähes kuukausi sitten Norjassa – Nyt löytyi miehen puhelin

Mystinen ääni sulki Turun funikulaarin viikonlopuksi

Mystinen vihjaus: Unkari ei tule olemaan viimeinen maa, joka ratifioi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet

Mystisten viisuesiintyjien henkilöllisyys paljastui: ”Surkein salaisuus ikinä”

Venäjän jääkiekon suurimman lupauksen isä katosi mystisesti – Löytyi kuolleena

Erika Vikman teki mystisen paljastuksen rakkauselämästään

Japanissa ajautui rantaan mystinen metallipallo

Odotan että Iltalehti mitä pikimmiten palkkaa mystiikon tukemaan tutkivaa journalismia. Tämän jälkeen kyseisestä journalismista jaettava Lumilapio-palkinto on varma.

Tilaa
Ilmoita
guest

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Melko mystistä että noin paljon on mystiikkaa nykymaailmassa..

John Quiman

Millä sanalla saa lukijat avaamaan sivun, sitä sanaa käytetään aina kunnes sen teho katoaa.

j.t

lumi-inferno,käristyskupoli ja viimeisimpänä,mutta ei vähäisimpänä,käristyskevät.iltalehden pop sanat.

John Quiman

Veikkaisin, että noissa yhteyksissä ei ole sen mystisemmästä asiasta kysymys kuin siitä, että nyt on muodissa käyttää mystinen-sanaa joka paikassa. Sitä näkyy aikansa. Jokin aika sitten, ehkä vieläkin, kirjoittivat aina, että oli jokin yllättävä juttu asiassa, missä ei sitten ollut mitään yllättävää. Klikkijournalismi haluaa saada ihmiset klikkaamaan ja siihen pääsee sillä, että sanoo jotain mikä herättää uteliaisuutta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Puolueeton

Hyvä havainto lännen luhistuvasta kulttuurista
Kun olin lapsi, ei ollut mystiikkaa oli satuja, jotka kiinnostivat sen ajan nuoria. Niiden ei oletettukaan olevan mystiikkaa tai jotain tuntematonta. Kulttuurin nopeaan tuhoon johtaa se, että tieteestäkin on tullut mystiikkaa. Luotetaan täydellisesti tietokoneitten luomaan ”mystiikkaan”. Tekoälyynkin joka on satua, mutta pidetään mystillisenä ilmiönä. Tietokone osaa kyllä tehdä loogisia päätöksiä tuhat kertaa nopeammin kuin ihmisen aivot, mutta ei pysty ratkaisemaan vähänkään monimutkaisempaa tehtävää kuten aivot. Voi olla 12 kuvaa, joista kysytään, missä kuvissa näkyy auto. Ihmisaivot ratkaisevat sen sekunneissa, mutta hakkerin supertietokone ei tehtävää pysty ratkaisemaan sinä päivänä, joten hakkeri ei pääse kirjautumaan. Tekoäly on vain WEF:n mystiikkaa.
Tämäkin blogi kuvaa läntisen kulttuurin lopun lähenemistä. Yleensä historiassa kulttuuri alkaa kehittyä kansalaisten opettamisella ja oppimisella, tekniikan hyväksikäytöllä. Sitten syntyy rehellinen rahoitus kehittymiselle. Rahoitus jarjestelmät kuitenkin rappeutuvat ja varat siirtyvät eliitille. Kulttuuriin syntyy kiistoja ja luonnottomuuksia ja kulttuuri alkaa mädäntyä. Muissa kulttuureissa voi tapahtua edistystä, jonka vanha kulttuuri katsoo uhkaavaksi. Vanha kulttuuri alkaa varustautua sotimalla puolustamaan asemaansa. Seurauksena onkin aina ollut sota ja vanhan kulttuurin häviäminen ja loppu. Kulttuurin nousu, huippuaika ja tuho, kestää historiassa noin 500 vuotta. Meidän kulttuuri on nyt jyrkässä alamäessä, jota blogikirjoituskin kuvaa. Vain harva tämän tajuaa.

Sekopäistä touhua

Sadut satuina ja tarinat tarinoina. Niissä voi hyvin olla mystiikkaa, kun ovat sepiteltyjä juttuja, mutta kun sitä ruvetaan sotkemaan tosielämään ollaan matkalla pimeyteen.

Työntäisivät hanuriinsa noi mystiikkansa

Toi mystiikka on globalistisatanistien heiniä. Tästä alkaa ilmeisesti joku uusi pahojen henkien vyörytys.