Blogit

Nenäpäivä

Nenäpäivää vietettiin 11.11. Järjestön sivulla kerrotaan päivän ja keräyksen tarkoitusperistä: Nenäpäivän tuen vie perille luotettavasti yhdeksän suomalaista järjestöä, joiden pitkäkestoisilla kehitysyhteistyöhankkeilla tuetaan maailman kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.

Näin lahjoituksellasi voidaan tukea lasten koulunkäyntiä:

10€ koulutarvikkeet lapselle lukukaudeksi
30€ lukukauden koulu- ja ruokamaksut lapselle
40€ opettajankoulutus, joka parantaa jopa satojen lasten opetuksen tasoa


Konkreettisia asioita kohti parempaa terveyttä:

10€ lääkkeet ja hoito tappavia tauteja vastaan
20€ puhdas vesi 60:lle lapselle vuodeksi
45€ hygieniapakkaus perheelle hätätilanteessa

Nenäpäivän tuella keinoja ja taitoja ruuan tuotantoon:

10€ monipuolista ravintoa perheelle viikoksi
20€ hedelmäpuita ja siemeniä kotipuutarhaan
80€ lehmä perheelle turvaamaan elantoa

Ja niin edelleen. Eikä auttaminen jää tähän. Suomi ottaa velkaa ja maksaa kehitysapua. Tänä vuonna summa oli 1, 3 miljardia tai 1343 miljoonaa euroa (1343 000 000 €). Miten asian haluaakaan ilmaista.

Jos koko summa olisi käytetty yhteen seuraavista tarkoituksista olisi saatu
134 300 000 lapselle koulutarvikkeet lukukaudeksi,
44 766 667 lapselle lukukauden koulu- ja ruokamaksut
33 575 000 lapselle opettajankoulutus, joka parantaa jopa satojen lasten opetuksen tasoa.
Osannette laskea kuinka monelle perheelle vastaavalla summalla saataisiin kustannettua lääkkeet ja hoito tappavia tauteja vastaan.

Kun nyt olette pääseet kärrylle asiasta osannette myös laskea elinkaarikustannuksen perusteella kuinka monelle lapselle voitaisiin vaihtoehtoisesti kustantaa em. asioita, kun yhden Somaliasta Suomeen muuttavan 20-24-vuotiaan henkilön kustannukset julkiselle taloudelle ovat henkilön koko elinkaaren aikana (vuoden 2019 tilasto) keskimääräisesti 951 000 euroa, eli alkaen siitä kun henkilö muuttaa Suomeen. Jos huomioidaan henkilön lapset, nousee summa 1 343 000 euroon.

Afrikassa Suomen merkittäviä kahdenvälisen kehitysyhteistyön kumppanimaita ovat Etiopia, Kenia, Mosambik, Somalia ja Tansania. Näiden maiden kanssa Suomi on tehnyt kehitysyhteistyötä useiden vuosikymmenten ajan.

Kehitysyhteistyö on kantanut tulosta. Wikipedian mukaan Etiopialla on 7, Kenialla 6, Mosambikilla 2 taisteluhelikopteria. Kehitysapua em. maille maksavalla Suomella ei ole taisteluhelikoptereita. Kaikilla mailla löytyy erinäinen määrä hävittäjäkoneita. Lisäksi Kenian ilmavoimilta löytyy Fokker 70 ja 3 kappaletta Bombardier Dash 8 lentokonetta vip-lennätyksiin.

Kävin viime torstaina seuraamassa keskustelua laittomasti maassaolevien ilmaisista terveyspalveluista. Vihreä nainen takarivistä huuteli eikö oppositio mieti raskaana olevia naisia. Eikö pitäisi kysellä eikö Etiopian, Kenian, Mosambikin sekä muitten Suomen kehitysyhteistyökohteiden olisi syytä miettiä rahankäyttöään ja raskaana olevia naisiaan. Monelleko lapselle kustannetaan lukukauden koulunkäynti sillä rahamäärällä joka menee hävittäjäkoneen lentelyyn tunnissa, hävittäjän jättämästä hiilijalanjäljestä puhumattakaan.

Tilaa
Ilmoita
guest

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Toin sen näisin

Olenko tosikko, mutta en ole koskaan oikein pitänyt nenäpäivästä. Edes ennen vuoden 2015 invaasiota, jolloin olin auttamisen suhteen myötämielisempi.

Nenäpäivän ideanahan on pistää päähänsä punainen pellen nenä ja antaa rahaa. Teemme itsestämme siis pellejä samalla, kun annamme rahaa kehitysmaihin. Siinähän se totuus on: teemme itsestämme pellejä. Eliitti siis ei edes peittele sitä, että se pitää hyväntahtoisia ihmisiä narreina.

En ole oikein pitänyt koskaan edes tavallisista klovneista, ne ovat aina olleet tekohauskuuden symboli. Mutta nykyään klovnilla on myös negatiivinen puoli ns. paha pelle. Tämä symboloi hyvin näitä auttajia, jotka syytäessään rahaa kehitysmaihin ruokkivat niissä valtavaa väestöräjähdystä, siirtolaisuusaaltoa ja passivoitunutta tukien varassa elävää matalan ÄO:n ihmistyyppiä.

Siis olin ennen vuotta 2014-15 myötämielisempi rahan lahjoittamiseen kehitysmaihin. Invaasio tänne sai minut ajattelemaan, että jos joudumme elättämään nämä 500 000 myös minun verorahoistani, on kiintiö minun tämän ja seuraavien elämienkin osalta täysi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Toin sen näisin
pöh

Nenästä vedettävien päivä..
Jo vuosia sitten Punaisen ristin kansainvälisen johtajan vuosipalkka oli yli miljoona euroa, siinä saa vapaaehtoiset aika paljon kippoa kilistellä että johtaja saa palkkansa..

Juha

Hyvin harvalla suo-maalaisella on loogista ajattelukykyä. Vaikka näitä faktoja hierottaisiin näiden suomaalaisten naamaan 24/7 ei ne silti ymmärrä. Tulette taas ensi keväänä näkemään kuinka helposti hölmöläisiä kusetetaan. EU humppaa ja muuta rahanmenoa lisää haluaa taas yli 99 %a suomaalaisista äänestäjistä. EUn kannatus on Suomaassa suurempi kuin koskaan.

https://um.fi/eu-n-kehityspolitiikka

John Quiman
John Quiman
Hiiteen suvakit ja vasemmistovammaisto

Koko nenäpäivä on nenästä vedettävien päivä.