Blogit

Onko toimittajilla syytä pelätä?

Kuva: A-propaganda-poster-from-the-Soviet-Union-in-the-1920s-391853265017.jpg. Wikimedia Commons. Lisenssi: Public Domain.

Säälittävää, että Suomessa on edelleen ”toimittajia” ja ”somevaikuttajia”, jotka pelkäävät Venäjän tiedustelupalvelun tulevan kotiovelle pistoolin ja äänenvaimentimen kanssa, jos he kirjoittavat Venäjästä negatiivisesti. Monta syytä miksi näin ei tapahdu:

Venäjän tiedustelupalvelu koostuu alkoholisoituneista idiooteista, jotka eivät saa edes omia kaksoisagenttejaan hengiltä.

Länsimaalaiset toimittajat ovat viimeinen ihmisryhmä, jonka edustajia venäläisten kannattaa murhata. Tällainen toiminta provosoisi suhteettoman suuren vastareaktion ja riistäisi Venäjältä viimeisetkin kunnioituksen rippeet kansainvälisen yhteisön silmissä, jos sillä siis sellaista enää on.

Venäjän informaatiokampanjat toimittajia vastaan tehosivat ehkä vuosia sitten (tapaus Jessikka Aro), mutta Ukrainan voitettua informaatiosodan 6-0 ei Venäjän pyrkimyksillä vastavaikuttaa ole enää mitään tehoa. Kovan linjan nationalistit ovat hylänneet MV-lehden.

Suurvallat murhaavat joskus omia kansalaisiaan ulkomailla. On olemassa tapaus, jossa kiinalainen murhattiin Suomessa ja teon ammattimaisuudesta päätellen ei ole poissuljettua, että asialla olisi ollut Kiinan kansantasavalta. Näissä tapauksissa on kuitenkin kyse tiedustelutietoa hallussa pitäneistä, oman valtionsa pettäneiksi tulkituista henkilöistä. Ulkomaalaiset toimittajat ovat varsin harvoin tiedustelupalveluiden tappolistoilla, vaikka tyyli olisi kuinka aggressiivinen.

Venäjälle matkustaminen sen sijaan on ehdottomasti poissuljettua vähintään seuraavat 30 vuotta, jos on kirjoittanut negatiivisesti putinista.

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Hese

Mua pelottaa korkeintaan Niinistö, Marin ja Hullu-aho, tuntuu että nämä toimivat tehtävissään täyttä ymmärrystä vailla, eli ovat alentuneesti syyntakeisia.

Nimetön

Luulin ensin menneeni vahingossa YLEn tai HSn sivuille, jossa puolusteltiin NATOpissistä mutta tämähän on kovan linjan nationalistin manifesto. LPaskaa.

Tagit