Blogit

Paavalinkirkossa keskustelu turvallisuudesta tänään

Paavalinkirkossa järjestetään keskustelu turvallisuudesta sunnuntaina 5.3. kello 16. Kirkkoherra Kari Kanalan juontamassa tilaisuudessa aiheesta keskustelevat ympäristöministeri Maria Ohisalo (vihr.) ja turvallisuuden asiantuntija Jarno Limnéll (kok).

Jos keskustelussa käsitellään katujengien takia huonontunutta turvallisuustilannetta, minun täytyy ihmetellä miksi paneelissa ovat mukana Ohisalo ja Limnéll.

Tai voihan siinä olla järkeäkin: Ohisalo on varmaan tilaisuudessa tykittelemässä sitä kuinka Halla-ahon väite Suomen ajautumisesta Ruotsin tielle ”ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa”.
Jos viesti on jotain muuta, voidaan Ohisaloa syyttää ”rasistisesta logiikasta”. Kuten kaikki ymmärtävät, esimerkiksi turvallisuustilanteen kehittyminen johonkin suuntaan on pitkäaikainen prosessi, ja reilussa kahdessa vuodessa se ei muutu paljoakaan. Ei ainakaan Ohisalon mielestä kun sisäisestä turvallisuudesta vastaava sisäministerin salkku on ollut viimeiset neljä vuotta vihreillä.

Toisena panelistina oleva Limnéll edustaa vastaavasti puoluetta jonka entisen puheenjohtajan mukaan Ruotsi on yksi maailman turvallisimmista maista. Twiitti päätyi uutiseksi: Stubb opetti Trumpille faktoja Ruotsista – viesti sytytti kiivaan keskustelun. Kuten sanoin, turvallisuustilanteessa ei tapahdu nopeita muutoksia, joten tässä teille ja Alexille sekä IS:n toimittajalle faktoja: Aseväkivalta alkoi lisääntyä 2000-luvun puolivälissä ja lisääntyi nopeammin vuodesta 2013 lähtien. Vuoteen 2021 mennessä aseväkivalta oli kymmenkertaistunut 1990-luvun alusta lähtien.

Tämä erottaa Ruotsin useimmista muista Euroopan maista, joissa aseväkivalta on vähentynyt tai pysynyt ennallaan. Aseväkivallan suhteellinen osuus Ruotsissa on suurempi kuin Länsi-Euroopan maissa. Suurin osa kasvusta liittyy jengiväkivaltaan Ruotsin sosiaalisesti haavoittuvaksi luokitetuilla asuma-alueilla (utsatt område), joilla on muuta maata korkeampi rikollisuusaste. Arvatkaapa huviksenne ketkä niissä jengeissä heiluvat. Nimet eivät ole Per, Olle tai Örjan. Ehei.

Ja lisää tilastoja: Viime vuonna ampumavälikohtauksia oli 391, niissä kuolleita 62 ja haavoittuneita 107. Tammikuussa väkivallanteot keskittyivät Tukholman seudulle. Yhteenottoja oli 35, niissä kuoli kolme ja neljä haavoittui. Räjähdyksiä oli viime vuonna 90 ja tammikuussa 16. Räjähdyksissä on käytetty muun muassa käsikranaatteja. Siinä olisi Alex, kerrottavaa Trumpille kuinka turvallinen Ruotsi on. Joko sormi kohta naputtaa twiittiä, Dear Mr President…

Kokoomuksen nykyinen puheenjohtaja, ollessaan turvallisuudesta vastaava sisäministeri, totesi turvapaikanhakijoiden motiivien epäilemisen olevan rasisimia. Ja jälleen perussuomalaiset olivat rasisteja. Ei Petteri pidä käyttää sivistyssanoja jos ei tiedä mitä ne merkitsevät. Niin Ohisalola kuin Orpolla on menneet sanat sekaisin. Sana jota he hakivat ei ole rasisti. Se on realisti.

Jos olisin perussuomalaisten ehdokas tai kannattaja kävisin katsomassa keskustelun. Muistaako Ohisalo tykitellä, onko kokoomuksen takki kääntynyt vaalien alla sellaiseen asentoon että se ei nykyisenlaisena kelpaisi vuoden 2017 Petteri Orpolle hallitukseen. Jos on niin eiköhän nuttu nuljahda ja takki käänny vaalien jälkeen toiseen asentoon. Joka tapauksessa, jos tulevassa hallituksessa sisäministerinä on kokkari tai vihreä, tiedätte mitä odottaa maahanmuuton osalta.

Ja sitten vielä ehdotus. Ihan poliittisen yhteistyön merkeissä toivon että Vilhelm Junnila, joka esitti kyselytunnilla kysymyksen hallitukselle kokoomuksen politiikasta, kävisi lahjoittamassa, kun on samassa vaalipiirissä ehdokkaana, poliittisen yhteistyön merkeissä Petterille kääntötakin. Olisi Petterin elämä helpompaa.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Tilaa
Ilmoita
guest

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Hane

Ei ne ehkä katujengeistä ole huolissaan vaan Venäjästä, se kun saattaa näiden mielestä aivan ilman mitään syytä, arvaamattomasti ja raakalaismaiseti hyökätä mihin maahan tahansa. Jos Putinia vain sattuu huvittamaan, niin huomenna saattaa hyökiä suomeen. Luovutetaan Venäjälle Niinistö, Hullu-aho ja Marin että me muut saadaan olla rauhassa.

Meitsi, Teitsi ja Jeitsi

Pohjois-Somalia on turvallisempi kuin Etelä-Ruotsi. Hargeisan viimeisin pommi-isku 2008.

Eikka

Somaliassa ei vain ole yhtä anteliasta sosiaalitoimistoa, rahan takia kanattaa altistua vaaroillekkin.

Joku tolkku

Saattaa siellä arvoisa ministeri syyttää suomalaisia rasismista. Ja sen jälkeen esittää, että kotouttamiseen on saatava lisää rahoitusta. Voi toki tilaisuudessa nousta esille sekin, että Ruotsi on turvallinen maa ja heidän mallinsa on tavoittelemisen arvoinen. Ja sen pituinen se

Mielikuvitus vs Realismi

Suomen valtamedian uutisointi ukrainasta on niin valheelista kuraa 
varsikin kokoomuksen verkkouutisten 
että Sama 
kuin ne väittäisivät että ulkona on +10 astetta lämpöä
Vaikka oikeasti siellä on -10 astetta pakkasta

false flag Pelko 24 h

Miksi Naton *Entisestä* vastustuksesta
ei puhuta mitään
Viime vaaleissa Natoa kannatti 80 prosenttia kokoomuslaisista, SDP:stä neljä prosenttia kokoomus oli ainoa joka sitä enemmistönä kannattiNyky nato kiima ilmapiirissä 94 prosenttia SDP:stä Ymm olisi maanpettureita+ koko suomen *Entinen*
Natoa vastustava kansa
näin totaalinen mielipiteen muutos Natosta
ei voi olla realismia
ja edelleen venäjä ei pelkää Natoa
tai Nato Suomea
vaan venäjä vihaa Natoa
ja sen laajentumis pyrkimyksiä venäjän rajoille
mitä juuri suomen Nato Jäsenyys tekee
että repikää siitä
meitä vihataan kohta venäjän rajalla 24 H
ja pienikin Naton provokaatio voi aiheuttaa sodan NATO SUOMEA VASTAAN

Jälki käteen.

Moneenko NATO maahan on hyökätty?

Sanomattakin selvää

Vihreet ovat vinksahtanutta sakkia.

Eikka

Täysin harhaanjohdettuja pentuja.