Blogit

Ratikalla maahanmuuton ongelmat kuriin

Toisin kuin valtamedia ja suurin osa puolueista on vuosikaudet vakuutellut, maahanmuutto ei ole rikkaus. Ei silloin kun tulijoille ei aseteta minkäänlaisia vaatimuksia koulutuksen tai kotoutumisen suhteen.

Maahanmuutolla on moninaisia vaikutuksia. Se aiheuttaa sosiaalista, taloudellista ja etnistä eriytymistä. Aloitan ja päätän kirjoitukseni Turkuun, sillä  ongelmaan on siellä viimein herätty. Turku hajoaa sosiaalisesti, kirjoitti Turun sanomat viime lauantaina. Jos tauti on paha niin rohtojakin on löydetty: raitiotie.

Puoli vuotta Turun kaupungin leivissä uurastanut tutkimusjohtaja Timo Aro toteaa raitiotien olevan rohto. Se antaa lupauksen lähiöiden kehittämisestä. Voiko tällaista ajatusmallia kutsua uudeksi Turun taudiksi. Joko Aro on nero, tai tasan päin vastoin.

Saamme vastauksen pikemmin kuin luulemmekaan. Raidejokeri aloittaa 21.10.2023, ja jos Aro on oikeassa niin Helsingin, Vantaan ja Espoon sosiaalinen, taloudellinen ja etninen eriytyminen loppuvat kuin seinään.

Jos tulokset ovat sellaisia kuin Aro maalailee, kannattaa Oulun pikapikaa aloittaa raitiotien suunnittelu. Ja nimenomaan raitiotien, sillä kaikki raideliikenne ei tuo lupausta lähiöiden kehittämisestä, päinvastoin. Metroa pitää varoa kuin ruttoa. Kaikki muistanevat mitä Lauttasaaressa on viime aikoina tapahtunut kun metroliikenne on tuonut nuorisojoukkoa itäisistä kaupunginosista elävöittämään lauttasaarelaisten elämää. Etnisen eriytymisen tasoittuminen ei ole tuonut lauttasaarelaisille turvaa.

Vaan älkääpä olko huolissanne. Jari Taponen todisti tänään viestipalvelu X:ssä että Elämme aikaa, jolloin nuoren riski joutua väkivallan kohteeksi on historiamme pienin. Muistaakseni joku viskaali ehti kehua Suomen turvallisuustilanteen olevan parempi kuin koskaan juuri Turun terrori-iskun aamuna.

Tilaa
Ilmoita
guest

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ihmettä odotellessa

Jos maahanmuutossa joku ongelma on niin siihen on ratkaisu. Tarkkailu. Tarpeen mukaan tarkkailun tehostaminen. Erillaisia tarkkailuasteita on käytössä mittava kattaus ja ongelmia kun esiintyy niin tarkkailu muuttuu tilanteen mukaan esim tehostetuksi tarkkailuksi.Pysyy katujengit kurissa tarkkailua pelätessään.

Hema

Ethän vain ole tosissasi?
Tarkkailuteknologiaa on kyllä, ja varmasti tähän teidänkin tarpeeseenne, mutta ettäkö pelkäisivät; Mitä niin, Maria Ohisaloako? Ehkä NII NII STÖÖ tä. Kaikki toimivat keinot ovat käytettävissämme, poliittinen tahto ei ole. Virkamiehet haluavat poliisin tarkkailevan vain kantasuomalaisia. Päättäjät eivät tiedä miksi heidän pitää sitä ja tätä, mutta hei; ”Ne maksavat mulle siitä”. Kaikki tuntuvat luottavan siihen samaan SUUREEN ja PELOTTAVAAN jota pelkäävätkin. Ajatellen ehkä että minä pääsen hyvään asemaan jos käännän takkini eka. Typeryyttään eivät näe totuutta, he ovat mentaalisessa vankilassa jonka seiniä heidän oma mielensä pitää yllä. Jos mielestäsi maailma ei pärjää ilman valtioita ja hallituksia, olet aivopesty ja osa ongelmaa. Se sinun taskusi täyttävä olento on maailman suurin ja säälittävin pelkuri. Sillä ei ole todellista valtaa, mutta se on erittäin hyvä manipuloimaan, niinkuin monet todellisuudesta vieraantuneet. Minusta turhauttavinta on se, kuinka lyhyen matkan päässä monet meistä ovat totuudesta, mutta silti sokeita sille.
Kysyin alkuun tuon kysymäni, koska ratkaisuehdotuksesi ei sisällä mitään hyödyllistä. Tulkitset siis asiaa niin, että jonkun toisen olisi nyt tarkkailtava noita ikäviä ihmisiä. Jonkun joka ei ole sinä, ja ja joka ei myöskään noin konkreetisesti tekisi MITÄÄN mutta nauttisi verorahojamme. Tarkkailisi ja niiku silleen…

Ihmettä odotellessa

Yritin sarkasmia harrastaa, näköjään surkeasti epäonnistuen.

Puolueeton

Latentti rasismiaate elää edelleen ihmisten ajattelussa ja estää näkemästä kulttuurien erot.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement