Blogit

Ruotsista Davosiin ja niin edelleen

Muistatteko mikä möykkä nousi muutama vuosi sitten kun Donald Trump kyseli mitä tapahtui viime perjantaina Ruotsissa. Entinen pääministeri Carl Bild kiirehti vääristelemään Trumpin sanoja, ja kehui että ei siellä tapahtunut terrori-iskua. Ja meidän mediasopulit perässä. Trump kyseli juuri ennen Ruotsia Saksan tilanteesta, mutta kukaan ei mennyt väittämään että siellä olisi tapahtunut terrori-isku.

No te tiedätte mitä tapahtui viime perjantaina Ruotsissa. Poliisi julisti poikkeustilan. Ei, ei nytkään tapahtunut terrori-iskua, sitä tavallista sveduarkea vaan.

Tähän onkin hyvä laittaa noin muistin virkistykseksi mitä eräs kokoomuspoliitikko tuolloin twiittasi.
Dear @realDonaldTrump ,
Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

Millainen viikonloppu Tukholmassa oli? IL uutisoi:
Ruotsalaislehti Expressenin mukaan perjantain ja lauantain välisenä yönä Tukholmassa ja sen ympäristössä tapahtui kuusi väkivaltarikosta.
Tekoihin lukeutui yksi räjähdys, neljä ampumavälikohtausta sekä yksi murha.
Perjantain ja lauantain välisiin tapahtumiin liittyen on tehty kolme pidätystä. Kaksi pidätetyistä oli lehden mukaan alle 15-vuotiasta poikaa, jotka pidätettiin perjantai-iltana Tukholman eteläosassa takaa-ajon päätteeksi.
Myöhemmin poliisi onnistui pidättämään tekoihin liittyen toisen parikymppisen miehen, joka löydettiin Aftonbladetin mukaan piileskelemästä veneessä
.
Myöhemmin poliisi onnistui pidättämään tekoihin liittyen toisen parikymppisen miehen, joka löydettiin Aftonbladetin mukaan piileskelemästä veneessä.

Juupa juu. Veikkaan että poliisin kiinniottamien poikien nimet eivät olleet Örjan, Per tai Olle.

Laitetaanpa tähän kohtaan eräs toinen saman kokoomuspoliitikon twiitti: Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta.
Kävin tarkistamassa twitteristä. Eipä näyttänyt Alexilla olevan kommenttia Ruotsin nykymenosta. Ei sillä muuta.

Ruotsintiestä tulee mieleen eräs muu twittertykittelijä, Maria Ohisalo. Hänhän kiisti Suomen olevan Ruotsin tiellä. No väärässähän Ohisalo on. Punaviherkaihi tekee sokeaksi todellisuudelle. On Ohisalo ennenkin ollut väärässä twiitatessaan.
Sillä twiitillä pääsemme Davosiin ja Maailman talousfoorumiin. Siellä on bailaamassa toinen ministeri, Sanna Marin. Vaan mitä Sanna siellä tekee? Maria twiittasi aikoinaan foorumista seuraavasti: Best quote: ”The World Economic Forum, a giant circle jerk of self important arseholes dedicated to sustaining global economic inequality.

Maria on väärässä, ei siellä rinkirunkata. Marialle lohdutukseksi voi kertoa että kyllä siellä kuitenkin jotain seksuaalista tapahtuu. Suomen Uutiset uutisoi pari päivää sitten että kiitos kokouksen, maksullisilla naisilla bisnes luistaa. Eiköhän sitä jaksa taas maksullisen naisen kanssa vehtauksen jälkeen painaa pitkää päivää ja parantaa maailmaa.

Kun ollaan pyörähdetty maailmalla on hyvä palata asioissa koto-Suomeen ja tuntea huonoa omaatuntoa hiilijalanjäljestä. Kenelle huonon omantunnon voi nakittaa? Autoilijalle. Ilmastohumppa on päällä kun puhutaan päästöistä. Suomen on pelastettava maailma ja parhaiten se tapahtuu suomalaisia kurittamalla, eritoten suomalaisten liikkumista ja asumista.

Keskitytään tällä kertaa liikkumiseen. Suomalainen autokanta vanhenee. Nyt autokannan keski-ikä on 13 vuotta. Taannoin Länsi-Euroopassa ajeltiin vanhemmilla autoilla vain Iberian niemimaalla, Portugalissa ja Espanjassa. EU:n viidenneksi suurimmassa ja harvimmin asutussa maassa polttoaine on sieltä kalliimmasta päästä.

Verot kansan verta juo, ja maksat vielä käyttövoimaveroa jos ajat muulla kuin bensiinillä. Hallituksen linjassa ei ole ollut mitään järkeä vuosiin. Dieselhybridillä on hieman halvempi käyttövoimavero kuin pelkällä dieselillä, mutta akusto ja sähkömoottori/t nostavat ajoneuvon painoa niin että vuotuinen käyttövoimavero on keskimäärin 40€ suurempi kuin pelkän diesel-mallin. Eihän se 40€ ole paljon, mutta kun siitä diesel-hybridistä täytyy maksaa jopa yli kymppitonnin enemmän kuin perusversiosta. Yritä olla ekologinen ja sinua rangaistaan.

Sama kaasuautoilla. Kaasuauton käyttövoimavero yli puolet dieselin vastaavasta. Kuka hullu ajaa maakaasulla koska se on tätä nykyä toista euroa kalliimpaa kuin biokaasu. Biokaasulla ajettaessa päästöt ovat 90% pienemmät. Että siinä sitä ilmastopolitiikkaa. Perspektiiviä tälle touhulle saa jos muistaa että Kiinassa lyödään sellaista vauhtia uusia hiilivoimaloita kasaan että joka 19 päivä sieltä tulee päästöjä lisää sen verran kuin Suomella on koko vuodessa. Vuonna 2021 kiinalaisten osuus maailmalla rakennetuista hiilivoimaloista oli yli puolet ja rakennettujen voimaloiden kokonaisteho oli vähän alle 92 gigawattia. Suomen tuotantokapasiteetti tällä hetkellä – ilman Olkiluodon uutta voimalaa – on yli 11 gigawattia. Siinä jutunjuurta vaaliteltoille. Odotan mielenkiintoisia keskusteluja.

Tilaa
Ilmoita
guest

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha

Ei kiinalaisia saa syyttää hiilidioksidipäästöistä. Poloiset yrittää vaan lämmittää ilmastoaan kun siellä on niin vidun kylmä

https://switzerlandtimes.ch/world/all-time-low-temperature-in-china/

Joku tolkku

Kaikki nämä eliitin ketkuilut on olleet nähtävissä ihan selvästi jo vuosia. Mutta aina vaan vaaleissa samat ketkuilijat tulee uudelleen valituiksi. Itse luokittelen moisen ilmiön ihmeeksi. Voihan se toki olla, että ei ymmärretä näkemäänsä

pöh

Vähättelemällä ja kieltämällä ongelmat ongelmat pahenee, kunnes sitten pikkuhiljaa siitä tuleekin ihan ”uusi normaali”
Hesarin kirjeenvaihtaja kirjoitti tänään että ei ole tukholmassa poikkeustilaa, vaikka vähän normaalia enemmän pommit räjähtelee.
Eli siis pommien räjähteleminenkin on jo siis ihan normaalia.
Montako pommi-iskua päivässä voi hyväksyä että se on vielä ”normaalia”?

Jallu

Tässä hieman neuvoisin perussuomalaisia, että kannattaisi hiljaa suhtautua myönteisesti sanotaanko näin vaikka tähän vihreään siirtymään (ei tarvitse välttämättä käyttää tätä nimeä), koska näyttää kuitenkin siltä, että se on tullakseen ja aika kovaa vauhtia. Tuulivoimaloita on valmistunut ja valmistuu hirveää vauhtia. Vaikka sanotaan, että mitäs sitten tehdään, kun ei tuule? No kun voimaloita on riittävästi, jopa ylitarjontaa ympäri maata, niin jossain tuulee aina. Tämän lisäksi sähköenergian muuttaminen vedyksi etenee kovaa vauhtia ja siinä kannattaa pysyä mukana. Vedyntuotanto kehittyy vielä voimakkain askelin tekniikaltaan ja on tulevaisuudessa aina vain halvempaa. Polttokennoautot saattavat hyvinkin jossain vaiheessa ohittaa puhtaat sähköautot ja lataushybridit, mitä niitä nyt onkaan sekavat kokoelmat. Itse tulen kyllä joka tapauksessa äänestämään perusuomalaista eduskuntaan.