Blogit

Sanna Marinin kestämättömän kallis kirppismekko

Iltalehden suuri politiikan uutinen tältä päivältä: Sanna Marin juhli Flow-festivaaleilla kirppismekossa – tähän sinullakin olisi luultavasti varaa.

Kysymys kuuluu mihin toimittajan tähän sinullakin olisi luultavasti varaa vittaa. Viittaako toimittaja Mariniin, Marinin mekkoon vai juhlintaan festareilla? Miksi epävarmasti tähän sinullakin luultavasti olisi varaa.

Tällä vaalikaudella valtio on velkaantunut lähes 40 miljardia euroa. Marinin johdolla on työnnetty useampi miljardi EU:hun. Marinin kaudella Fortum on työntänyt useamman miljardin saksalaisille veronmaksajille jotta energian hinta, venäläisen kaasun, ei karkaisi käsistä. Marinin kaudella saatiin vihdoin hallintohimmeli sote maaliin ja nyt on käynyt ilmi, kuten etukäteen varoiteltiin, että rahoitus ei ole kunnossa. Puhumattakaan siitä että kyseinen hallintohimmeli on kallis ilman että se parantaa millään tavalla hoitajamitoitusta tai sairaanhoidon tilannetta.

Tähän verrattuna on hyvin epäolennaista paljonko Marinin kirpparimekko maksoi. Olennaista olisi median kysyä oliko Marinin aiheellista käydä Ruisrockissa kun hoitajamitoitus on kaatumassa päälle, sähkön- ja polttoaineiden hinta on rakettimaisessa nousussa ja inflaatio laukkaa. Olennaista olisi kysyä oliko Marinin aiheellista lomailla kun yhtiö joka on valtion enemmistöomistuksessa tekee päivässä kymmeniä miljoonia tappiota. Kirpparimekon hinnan sijasta olisi ollut olennaista kertoa paljonko lomalla kertyi lisää velkaa veronmaksajien piikkiin. Olennaista olisi kysyä kun Marin bailaa Flow-festareilla olisiko sittenkin syytä keskittyä hoitajakriisiin. Olennaista olisi kysyä onko meillä kirpparimekon ostamisen tai festivaaleille osallistumisen sijaan varaa Mariniin.

Lopuksi voisi kysyä, suhtautuisivatko toimittajat, naistoimittajat etupäässä, samalla tavalla miespuoliseen, ei-demaripääministeriin, joka samassa tilanteessa toimisi samalla tavalla kuin Sanna Marin. Lähtisi kavereiden kanssa kalaan, karhujahtiin, tms, viihteelle tai lomalle. Olisiko jutun otsikko Turo Turskimiehen käytetyt jahtikuteet, sinullakin olisi luultavasti varaa samanlaisiin. Tuskinpa. Se siitä sukupuolineutralisuudesta ja poliittisesta puolueettomuudesta.

Tilaa
Ilmoita
guest

19 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha

Kuvat, jotka olen tietysti pääministeri Sanna Marinista nähnyt. Ovat tytön heitukan, jolla ei ole huolen häivää, vaikka sotakin on aivan nurkan takana. Eikä tämä ole turhaa pessimismiä vaan ihmetystä siitä kuinka tyynen rauhallisia ovat kesä suomalaiset. Joiden ainut huoli on ”päästä eroon ”kesäturvotuksesta”!

Kun pääministeri on viihteellä setämiehet puristeleva6tb pallejaan”

Pale

Iina Milkkola on ilmeisesti seuraava pääministeri, Rakel Liekki voi alkaa presidentiksi, Iiris Suomela eduskunnan puhemieheksi. Ettei miehiä sorrettaisi liikaa voisi ainoa miesministeri olla sos-ja terveysministeri Jussi Halla-aho, hän sopii tuohon kööriin.

Jupi

Me maksettiin sekin mekko, oli kirpparilta ostettu tai ei

Kun ei osaa

Eipä tämä ”gallup” johdossa oleva Kokoomus myöskään ole ratkaisu mihinkään. Samaa järjetöntä ilmastoöyhötystä sekin ajaa, kuten SDP ja Vihreät. Mikä siinäkin on äänestäjillä oikeasti vaikeaa ymmärtää. Ihmettelen vain, täysin perusteetta nyt oletetaan että Kokoomus pelastaa, ei varmasti vaan sama syöksykierre vain jatkuu. Kuten myös mainittu on myös Sanna Marin totaalinen osaamattomuus tullut jo monta kertaa esiin. Pääministerillä ei ole taitoa yhtään mihinkään, paitsi näihin irtopisteiden kalasteluun kaikenmaailman festarireissuilla. Muuhun ei ilmeisesti taidot riitä ja se on näkynyt Suomen velkaantumisessakin. Silti jotkin jaksaa kehua kaikkien aikojen surkeinta pääministeriä.

samaa mafiaa ne isommat opposiopuolueetkin ovat

Kokoomus ei todellakaan ole ratkaisu mihinkään vaan se on demarien kanssa juurisyy nykytilanteeseen jossa viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana suomi ja kaikki suomalaisuuteen viittaava on yritetty tieten tahtoen tuhota. Miettikääpä tätä; itsenäiselle valtiolle tyypillistä on että sillä on oma poliitinen johto, oma valuutta jonka arvoa voidaan säädellä oman kansan edun mukaisesti ja oma itse hallittu armeija. Mikä puolue onkaan ollut suurimmalla innolla viemässä kaikki nämä meiltä pois? Ja on todennäköisesti jo neuvottelemassa diilejä joissa maamme metsät ollaan myymässä saksalaisille ja jopa pohjavetemmekin on tarjolla jollekin halukkaalle ostajalle?

Myöskään perussuomalaiset eivät ole ratkaisu tai edes vaihtoehto hallituksen ja toisen ison ”””oppositio”””puolueen linjalle vaan hekin ovat samassa juonessa mukana. Jos joku haluaa väittää muuta niin kertokaa ihmeessä miksi he 16.5.2021 lopettivat jarrutuskeskustelun EU-tukipaketista kuin seinään, ovat valinneet puolueensa johtoon autoiluvastaisen taustaltaan vihreän feministin farssimaisessa puoluekokouksessaan, ovat äänestäneet sote-henkilöstön pakkorokotusten puolesta perustuslakivaliokunnassa ja ovat yllättäen tulleet viimeisen vuoden aikana ”hallituskelpoiseksi” olemalla erään puolueen talutusnuorassa? Muistako joku Sipilän hallituksen ja miten keskusta oli siinä seuraajana pääministeripuolueen asemastaan riippumatta? Mikäli persut pääsevät ensi vuonna hallitukseen kokoomuksen kaverina heidän roolinsa on jo nyt täysin selvä ja mikäli kokkorit valitsevatkin vanhan kumppaninsa demarit kaverikseen persujen taru on siinä kohti ohi.

Tietenkään millään tällä ei ole mitään väliä, ensi vuoden vaaleissa suuri osa kansaa tulee äänestämään kokoomusta vain siksi että se on gallupeissa johdossa ja kyllähän he älykkäinä mailman menoa seuraavina ihmisinä haluavat äänestää ”oikein” ja olla voittajan vankkureissa…

pöh

Ootteko muuten huomannut että tämän meidän hallituksen aikana alettiin jakamaan valikoidulle medialle miljoonia rahaa. Naamioitiin kotona avuksi, mutta nythän oli tehty selvitys että se jatkuu.
Ja samaan aikaanhan he valmistelevat ihan EU tasolla lakeja kriminalisoimaan ”valeuutiset”
Uskallan väittää että itse Hitlerkin olisi kateellinen siitä kuinka EU kontrolloi ihmisiä, mediasta puhumattakaan.

pöh

Kun me nyt ollaan tämmönen ”pikku usa” niin kattokaas Trumpin vaalimainos.
Ei ole epäilystäkään että JOS USA:n vaalit on rehelliset niin trumppi on taas seuraava presidentti.
https://www.youtube.com/watch?v=_-341BMHcDg

Toki trumpillakin on jo ikää..

FIXIT

Eihän valtamedia välitäkään mistään uutisista, jotka eniten koskettaisi suomalaisia ja heidän oleellisia elämän edellytyksiään. tai sitten jos vahingossa näistä uutisoidaan, vika löytyy aina muualta kuin maatamme johtavista poliitikoista, mieluiten putinista, ilmastonmuutoksesta, avaruudesta tai tautiepidemioista…

Earl Stone

Tiktokista löytyy näiden ”ministeriemme” älynlahjoista näytteitä Visailuohjelmien tarkoituksella helpoksi tehdyt vaihtoehdot ovat ylivoimaisia, kun äly/yleistietous on pyöreä 0.

Yrjö

USA juoksuttaa meidän päättäjiä miten haluaa. Suomen kansaa ei edusta kukaan, eikä kukaan edes vaivaudu kysymään meiltä mitään. Meille vaan sanellaan mitä tehdään.
Olemmeko jo USAn osavaltio? Onko koko EU USAn pihdeissä?

John Quiman

WEF ja Schwab juoksuttaa, ja juoksuttaa myös USA:aa tällä hetkellä zombi-Piteenin johdolla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Timppis

Ollaan ministerin ja toimittajien ydinosaamisalueella.

Kata

En vain pysty lukeen mitään sellaista jossa tuo narsistinen ihminen hymyilee maireasti.Siis Suomen PM ei ole tavattavissa jos tulisi kesken loman katastrofi…PM on aina PM kuten pressakin.Mutta pressa ei enää merkkaa mitään,vain titteli,valitettavasti.

Mutta maailma on kulissien johtama…siellä niiden takana häärii populat jotka vetelee naruja.Hilleri,Pellossi,Shuumeri,Sukkeri,Gatessi jne sekä hyödylliset hölmöt.

Ja Piltteriperkki johon nämä nuoret liiterit kuuluu…

Tukka hyvin kaikki hyvin

Jep. Kun oikein tarkasti miettii, niin tottahan se on, kuten monet ovat huomioineet. Tämä mannekiini PM, joka nauttii henkilöpalvonnasta, on jotenkin aina ” poissa” , kun pitäisi olla ratkomassa ongelmia. Itselläni tullut mielikuva, että aivan kuin lukisi robottimaisesti toisten kirjoittamia lausuntoja jne. Ja tämä nykyinen PM vain ilmestyi jostain. Kun Rinne sekoili. Vai sekoiliko? Yhtäkkiä olikin sukkahousu/huulipuna jallitus. Ja intersektionaalinen feminismi vai mikä prkl se oli? Liikennemerkit piti vaihtaa. Sehän se suuri ongelma tässä yhteiskunnassa olikin. Ja muut ottavat iskut PM:n puolesta vastaan.

vieläkö joku välittää valtamedian "uutisista"?

Kyllä nämä median prioriteetit uutisoinnissa on jo nähty; näitä Marinin poseerauskuvia näyttää riittävän ja muutenkin median uutisointi varsinkin Marinin kohdalla on kuin pohjoiskoreasta, siellä se meidän suuri johtaja sädehtii maailmassa missä mikään ei ole pielessä mutta eipä ole näkynyt juttuja siitä miten joku päättäjistämme olisi jututtamassa hätää näkeviä maanviljelijöitä tai leipäjonossa olevia kantasuomalaisia. Myöskään oikeista uutisista kuten vaikkapa etelä-afrikan kansanmurhasta ei vahingossakaan erehdytä uutisoimaan mutta onneksi valtamediasta sentään tärkeisiin uutisiin siitä miten Salella on uusi koira, Karita Mattila on saanut seksiä ja siitä miten jossain päin maata hevonen on pelästynyt omaa pieruaan. Ja kai nyt tämän NATO-vouhotuksen keskellä joku voisi valtamediankin puolella mainita senkin että tässä läntisen-arvomailman kerhossa on 15-125 miljardin liittymismaksu…

Puolueeton

Kyllähän Kekkosenkin kalareissuista puhuttiin, joten kai voi puhua Marinin festareistakin. Varmaa on, että uutinen nosti taas hieman Marinin suosiota tavallisen suomalaispulliaisen mielessä. Siihenhän STT:n uutiset juuri pyrkivätkin ja saavat sitten valtion tukea toimintaansa. Molemmat hyötyvät.

Ootko?

Oliko Kekkonen kalassa kun maassa oli kriisi?

pöh

Mun mielestä tää on vaan yks osoitus kuinka mätä media oikeasti on.
Marin on käytännössä aina karussa kun on Suomea vakavasti kohtaavia asioita.
Sitten se tulee julkisuuteen jollain kuvilla jotka kehutaan maasta taivaisiin. Ja jos joku erehtyy arvostelemaan niin se on ”naisvihaa”
Oikeasti huonompaa pääministeriä meillä ei voisi edes olla.
Tuossa ”korona-aikana” aina kun olisi ollut eduskunnassa jotain vaikeita kysymyksiä vastattavana, niin Marin oli ”altistunut”

pöh

Niin ja sanonpa vielä että minä en pidä sukupuolta merkityksellisenä, vaan sitä mitä on pään sisällä, tai Marinin tapauksessa mitä siellä ei ole.
Millon Marinin päässä on liikehdintää? Sillon kun se ottaa Ilmarilta poskeen..