Blogit

Separatistimielisille siviileille ei pidä kostaa

Kuva: Satellite picture of Crimea, Terra-MODIS, 05-16-2015.jpg. Wikimedia Commons. Public domain.

Jos ja kun Venäjän resurssit käydä hyökkäyssotaansa loppuvat ja Ukraina etenee DPR-/LPR-alueille sekä mahdollisesti Krimille, länsimaiden ja Ukrainan valtion on yhdessä varmistettava, ettei kukaan ryhdy omin päin kostamaan näiden alueiden separatistimielisille siviileille. Jos Venäjä saisi käyttöönsä propaganda-aseen, jonka väitteet pitävät todistettavasti paikkansa, Ukrainan kansainväliset suhteet vahingoittuisivat vakavasti.

Ukrainan sotarikokset ovat olleet tähän mennessä satunnaisia yksittäistapauksia, koska Venäjä joutuu turvautumaan feikkivideoihin, joissa ”ukrainalainen” venäjänkielinen höpöttää selvästi moskovalaisella aksentilla, miten Venäjä pelasti kaikki Azovilta ja nyt syöttää ja juottaa Mariupolin holodomorista selvinneitä.

Separatistien todellisen kansantuen laajuutta on mahdoton selvittää, mutta on selvää, että aivan itäisimmässä Ukrainassa ja Krimillä osa kansasta oli Venäjä-mielistä ainakin ennen vuotta 2014. Tavalliset kansalaiset eivät ole ansainneet väkivaltaisia kostotoimenpiteitä, vaikka olisivat joskus kannattaneet Ukrainasta irtautumista. Venäjä on myös siirtänyt alueille omia kansalaisiaan, joista kaikki eivät ole sotilaita. Vihollissotilaan tappaminen ei ole sotarikos, mutta siviilien tappaminen olisi. Moni yksityishenkilö tuntee ymmärrettävästi voimakasta kostonhimoa, jolla on riski purkautua siviileihin, kun todellisia syyllisiä ei saada välittömästi nalkkiin.

Länsimailla saattaa olla jonkin verran mahdollisuuksia ohjata seuraava sukupolvi ulos putinin postimperialistisesta oireyhtymästä. Ensisijaisena päämääränä ei tule olla kostaa koko Venäjän kansalle sukupolvesta sukupolveen; lapset ovat poikkeuksetta viattomia isiensä pahoihin tekoihin. Talouspakotteita ei voida purkaa sodan päätyttyäkään, koska Venäjä käyttäisi tuottonsa uuteen hyökkäyssotaan varustautumiseen, mutta länsimaista ohjattu ruoka-apu mahdollisen ruokapulan koittaessa, Lääkärit ilman rajoja -järjestön osallistuminen julkiseen terveydenhuoltoon, jne. jne. voisivat toimia viattomien lasten auttamisen lisäksi myös uudelleenkasvattajina, kun tehdään selväksi, mistä apu on peräisin. Meidän ihmisoikeuksia kunnioittavien ihmisten on oltava parempia kuin terroristit, ei samanlaisia kuin he. Toki nämä asiat ovat käytännössä ajankohtaisia vasta sitten, kun vihollinen on poistettu Euroopasta.

Länsimaiden on tuettava Ukrainaa loppuun asti, kunnes Venäjä on työnnetty takaisin omalle tontilleen. Jos Ukraina päättää luopua joistakin pienistä maa-alueista, tämän tulee tapahtua Ukrainan omilla ehdoilla.

Tilaa
Ilmoita
guest

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
gameover

LoL. Nytkö kiinnostaa samuelia ja kumppaneita itäukrainan venäläisväestö. Missä se huoli on ollut viimeiset 8 vuotta kun ukrainan armeija on tappanut, kiduttanut ja raiskannut siviilejä. Ihan viralliset siviilien tappo luvutkin ovat luokkaa 15 000. Nyt toki jo plajon korkeammat. Suurin osa itäukrainalaisista on ja on aina ollut venäläismielisiä eli separatisteja/vihollisia ukrainan hallinnon ja länsimaalaisten näkökulmasta. Toisin sanoen kuten ukrainalaiset toimittelijat ovat ihan tv:ssä sanoneet, roskaväkeä joka pitää hoitaa pois päiviltä. Samueli ja kumppanit voi kirjoitella mitä lystää, mutta varmaa on että itäukrainan venäläisväestön kohtalo ei voisi vähempää kiinnostaa heitä. Jos se kiinnostaisi, länsimaisessa valtamediassa ja etenkin ”vaihtoehtomediassa” olisi juttuja molemmilta puolilta. Ja toimittajia molemmila puolilla. Ei ole vaihtoehtomediaa länsimaissa ja länsimainen valtamedia on yksinkertaisesti propagandakoneisto. Mutta hei, leikitään että niin ei ole. Ja leikitään että välitetään vaikka ei välitetä piirun vertaa.

Puolueeton

Oikeassa olet. Samulilla siviilien tappamisen kriisin huomaaminen kesti 8 vuotta.
Nyt olisi asiallista tietää, kuinka paljon sotimisessa on mukana Venäjän sotajoukkoja ja mikä osuus on Donbassin alueen omilla sotajoukoilla. Se on varmaa, että raskas aseistus on suurimmaksi osaksi Venäjältä tuotua. Mukana on venäläisiä sotavoimia ehkä runsaastikin ainakin upseeriston osalta, sillä kasvavien kiistojen aikaan sotaharjoitus on tärkeä kokemus maan puolustusta suunnitellessa. Voi olla jopa etua venäläisille, että Ukraina saa modernia aseapua lännestä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Puolueeton
Turhautunut

Olen lukenut teikäläisen juttuja tästä konfliktista jota sodaksi nimitetään, vaikka kukaan ei tietääkseni ole julistanut sotaa Ukrainan ja Venäjän välille, vai olenko missannut jotakin?
En ole kummankaan puolella, koska molemmat puolet pelaavat aivan samaa peliä ja tämä on vain näyttämö, jolla luodaan lisää erimielisyyttä eri ihmisryhmien keskuudessa. Eli täysin PsyOps projekti, joka kuuluu osana WEF:n ja muiden pähkähullujen NWO agendojen ajamiseen. Mutta laitampa pikkaisen omaa mielipidettä tähän ”konfliktiin”. Tällä projektilla tienaa paljon fyffeä kaikki nämä meidän lännen päättäjät ja ME tavan kansalaiset maksaa tämän sekoilu. Ukrainan sodalla on vaan siistiä pestä rahaa, vai mitä? Pitäisiköhän fokusoida pikkasen enempi siihen miten ME saataisiin Suomi taas jaloilleen ja Suomen Kansalaiset puhaltamaan yhteen hiileen?
Kirjoitit näin ”Ukrainan sotarikokset ovat olleet tähän mennessä satunnaisia yksittäistapauksia, koska Venäjä joutuu turvautumaan feikkivideoihin” Itse olen nähnyt lukemattomia videoita, joissa nimen omaan Ukrainalaiset kiduttavat Venäläisiä sotilaita, mutta en laisinkaan sellaisia pätkiä, että Venäläinen sotilaskiduttaa Ukrainalaista sotilasta? Sekä lukemattomia siviilien lausuntoja siitä, että Ukrainalaiset terrorisoivat omaa kansaansa aivan käsittämättömällä tavalla, sekä rikkoen lähes kaikkia mahdollisia siviiliväestön puolelle tehtyjä sotalakeja. Jos Ukrainalaiset vie tykkejä ja muuta aseistusta siviiliväestön keskelle kuten; kouluihin, kirkkoihin, päiväkoteihin, ihmisten pihoile jne. niin kukakohan sikailee? Listaa voisi vaikka ja kuinka ja jatkaa loputtomiin.
Jos Venäjä käyttää feikki videoita ja propakandaa, niin kirjoittaja varmaankin ymmärtää sen, että sodassa ensimmäisenä surmansa saa TOTUUS? Ukrainan hienoja FAKE videoita kuten ilmavoimien taidon näytteitä näytetään maailman lehdistöissä ja uutisissa TV:ssä totena, vaikka kaikki tietävät, että nämä ovat eri tietokone peleistä otettuja pätkiä kuten ARMA 3 pelistä. Nämä säälittävät FAKE videot eivät vakuuta, vai ovatko sinun mielestäsi ihan jeesh? Näistä Ukrainan oman armeijan ja Azov joukkojen terrorista pitäisi kirjoittaa oikeilla sanoilla, eikä hypellä. Muistaahan kirjoittaja kuinka mm. Azov:a on kauhisteltu ja ihmetelty heidän toimintaansa Ukrainassa monia vuosia ja ihan meidänkin valtamediassa ja nyt näitä sikailijoita kumarretaan. Miksi? Kirjoittaja voisi vielä tutustua Maidanin verilöylyyn ja mitä tapahtui 2014 ja sitä ennen?
Ukrainalaiset ihmiset ovat olleen erittäin tyytyväisiä, kun Venäjän joukot saapuvat paikalle ja poistavat terrorit omilta tonteiltaan. Nämä terrorit kutsuvat itseään Azov pataljoonaksi ja kehtaavatkin vielä käyttää Hakaristeja ja muita Natsi Saksan tunnuksia, vaikka heidän käytös on todella kaukana Kansallissosialisesta Valtiosta ja eritoten Natsi Saksan ideologiasta. Minua itseäni ketuttaa tämä Azov joka todellakin tuhoaa hyvän ideologian olemalla täysin pellejä ja sikailijoita omaa kansaansa vastaan. Hävettää tämmöistä vanhaa miestä, joka oikeasti pitää Natsi Saksan saavutuksia erittäin hyvänä, vaikka olivat myös osa isompaa suunnitelmaa, jota ajetaan edelleen meidän päiden menoksi.
Pitää muistaa sekin vielä, että kirjoittaja selkeästi tukee LGBTQ+++++, Ilmastonmuutosta, Yksinapaista maailman hallintaa, ja kaikkea muuta sellaista mitä LÄNSI ajaa täysillä, eli Euroopan tuhoamista, sekä kaiken maailman homoilua, sekä sexismiä yms. Miten itseään Kansallismieliseksi voi edes kirjoittaa tämmöisiä postauksia, jotka selkeästi ajavat kaikkea Kansallismielisten ideologioita vastaan? En vain ymmärrä.
Kannattaa katsoa Maailmaa pikkasen avarammin ja asettua konflikteissa keskelle ja jättää omat ideologiat sivuun, että voisi edes kirjoittaa neutraalisti asioista ja ilman propakandaa. Eiköhän se ollut siinä.

John Quiman

Sanalla sota on merkitys, joka on juuri sitä, mitä Ukrainassa tapahtuu. Josko joku julistaa sodan tai ei, ei suinkaan ole sanaa sota määrittelevä. Ukrainassa soditaan, siellä on sota.

Eivät pelaa samaa peliä. Venäjä pelaa hyökkääjää ja miehittäjää. Ukraina yrittää vältellä miehitetyksi tulemista. Murtovaras ja talon omistaja eivät pelaa samaa peliä, vaikka mittelisivätkin siitä, että kuka määrää talossa.

Annat tuolle Azoville paljon huomiota, vaikka se on vain pikkuruinen osa Ukrainan armeijasta.

Tässä kohden on ihan yhdentekevää, että mitä pidämme totena ja mitä emme. Tärkeää on esim. Suomen kannalta, että Venäjä törmää sillä tavalla seinään, että ei pitkiin aikoihin enää ryhdy hyökkäilemään naapureihinsa ja oppii jättämään naapurinsa rauhaan. Mielellään saisi koko Venäjä hajota. Itä-Karjala olisi Suomelle oikein oiva rajanaapuri.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Jani Alander

Tuota eipä Neuvostoliittokaan Suomelle 1939 sotaa julistanut. Se vain aloitti sotatoimet. Ja virallisesti sanoivat koko talvisotaa laillisen kansanhallituksen tukemiseksi, tai ”konfliktiksi”. Toisin sanoen on aivan turha argumentoida että ei ole julistettu sotaa tai käytetä nimitystä sota, kun niitä sotatoimia kuitenkin käydään.

John Quiman

Saksassa on ruoskittu henkisesti kansaa sitten sotien ja opetettu, että lapset ja lapsenlapset sekä lastenlastenlapset jne. ovat syyllisiä esi-isiensä väitettyihin tekoihin. Omituista itseruoskintaa, ilmeisesti poliittisin syin. Voittajat kirjoittavat historian, mutta kirjoittivatko he myös tulevaisuuden jälkipolville, jotta saksalaiset viimein luhistuisivat?

Puolueeton

Ei kai tuosta ole kysymys. Saksalaiset olivat massahypnoosissa Hitlerin aikana herrakansa-ajattelussaan. Siitä hypnoosista yritettiin tuhon jälkeen päästä eroon, mutta nyt tilalle on tulossa toinen massahynoositila koko läntisessa maailmassa. Sitä jo monessa kommentissa onkin kuvailtu kuitenkaan tajuamatta massahypnoosia ja sen vakavaa ongelmaa, joka aina johtaa totalitaariseen valtion hallintaan.
Massahypnoosissa kansalaiset on hypnotisoitu ja saatu tilaan, jossa on vain yksi totuus ja kaikki muut totuudet jäävät havaitsematta. Ilmastonmuutos, velkaantuminen, luonnottomien ajatusten hyväksyminen, kuviteltu tasa-arvoituus, korona pandemia,.. Mistään näistä ei julkisesti näy keskustelua laajalle väestölle. Kohta vapaalle keskustelulle pannaan piste ja ”väärät” mielipiteen kielletään ja tuomitaan -> totalitarismi -> väärämieliset teloitetaan. Kuten kävi Saksassa ja Neuvostoliitossa.