Blogit

Suojelupoliisin infosotaa koskevasta lakiehdotuksesta

Kuva: Supon päämaja Helsingissä 02.jpg. Wikimedia Commons. CC BY-SA 4.0.

Suojelupoliisi ehdottaa vihamielisen valtion tiedustelupalveluiden informaatiovaikuttamiseen puuttuvan lainsäädännön käyttöönottoa. Olen täysin samaa mieltä siitä, että Johan Bäckmanin ja Janus Putkosen kaltaisten vieraan vallan kätyreiden toimintaan pitäisi voida puuttua Suomen maaperällä. Ihmettelen kuitenkin ensisijaisesti lakiehdotuksen sanamuotoa ”toimeksiannosta tai puolesta”.

Korkeintaan suorasta tiedustelupalvelun toimeksiannosta tapahtuva informaatiovaikuttaminen voidaan kieltää. Muuten sananvapaus vaarantuu. Ano Turtiaisen Venäjä-lausunnoissa ei ole mitään rikollista, hän on vain yksinkertaisesti väärässä.

VKK:n merkitys on niin marginaalinen, että en lähtisi sananvapautta lakkauttamaan pelkästään sen takia. Sananvapauteen kuuluu, että soraääniä saa esittää; Natoa ja Venäjä-pakotteita saa vastustaa rikkomatta lakia. Vain pieni vähemmistö suomalaisista oikeasti uskoo Venäjän valheet, että Ukraina suorittaisi kansanmurhaa ja putin meni ”sankarillisesti” väliin. Heidän sananvapautensa ei muodosta konkreettista vaaraa koko yhteiskunnalle. Luottamuksellista tietoa he eivät saa päästä käsittelemään, ja näistä asemistahan heitä on jo siivottu pois. En kuitenkaan näe pragmaattiseksi kriminalisoida kaikkea Venäjä-myönteistä puhetta. Jos välineet tällaiseen sensuuriin luodaan, niitä käytetään ennen pitkää väärin.

Tulee vähän se kutina, ettei tarkalleen tiedetä mitä ollaan kieltämässä. Oikeudenkäyttöön vaikuttaa moni muukin asia kuin lakitekstin sisältö. Mitä epämääräisempi lakipykälä, sitä enemmän tilaa mielivallalle.

Tulisiko uuden lain myötä mahdolliseksi, että Supo antaa tavalliselle kansalaiselle varoituksen MV-lehden (epäystävällisen valtion tiedustelupalvelun julkaisu) linkkien jakamisesta, ja sen jälkeen rangaistaisiin, jos hän vielä jakaa linkkejä, ehtona että epäilty tietää MV-lehden olevan Venäjän nukkevaltion omistama sivusto?

Lakiehdotusta koskevassa jutussa sanottiin, ettei se olisi tarkoitettu ”hyödyllisiä idiootteja” varten. Palkkatrollien (siis Venäjän tiedustelupalvelun luuserijaoston agenttien) toiminnan voisi lähtökohtaisesti kriminalisoida, mutta rajauksen pitäisi olla hyvin tarkasti määritelty, mikäli sisäpuolelle mahtuisi mRNA-rokotteiden haittoja liioittelevia lentolehtisiä. Propagandassa on sitä paitsi yleensä 75% totta ja 25% Big Lie. Valemedioissa on melko paljonkin artikkeleita, jotka eivät sisällä mitään valheellista. Valheelliset jutut ripotellaan sinne sekaan. Kiellettäisiinkö myös niiden paikkansapitävien juttujen jakaminen? Kuten yksittäisen henkilön negatiivinen kokemus rokotteen sivuvaikutuksista?

Olemme kaikki varmasti samaa mieltä siitä, että sananvapauteen puuttuvia lakeja säädettäessä on oltava hyvin tarkkana ja käytävä yksityiskohtaisesti läpi kaikki mahdolliset tilanteet, joihin laki voisi vaikuttaa. Parin tunnin selkääntaputtelukokous ei riitä. Olisiko esimerkiksi Convoy-mielenosoitukseen osallistuminen itsenäisenä toimijana mahdollisesti kieltolistalla, mikäli henkilö tietäisi niitä rahoitetun Venäjältä?

Tilaa
Ilmoita
guest

18 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton

MV lehti on Venäjän nukkevaltion johtama sivusto.
Tuo on vankka mielipide, jota pitäisi kirjoittajan jollain tavalla perustella. Epäilyjä herättää jo Venäjä nukkevaltiona. Kenen hallitsema nukkevaltio Venäjä olisi?
Ei kai joku yritä leikkiä Keijoa?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Puolueeton
John Quiman

Venäjän nukkevaltio = tässä tapauksessa Donetskin ja Luhanskin ”kansantasavallat”, eli Ukrainan itäiset alueet, jotka Venäjä miehitti jo 2014. Putkonen on venäläisrahoituksella toimivan Donetskin propagandatoimiston perustajia ja töissä siellä. Hän jopa etsi Venäjältä siihen rahoittajan.

Tuo perustuu hänen itsensä kertomaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Yrjö

Onkohan Suomenkin poliitiset puolueet, hallinto ja media jonkilaisten erikoisjoukkojen (uusnatsien?) hallussa?
Tällainen skenaario tulee väkisinkin mieleen.

Arttu

aika paksua *askaa taas, eikä yllätä! Yhdysvallat hyvä ja ihana, Venäjä paha, paha, paha. Kansalainen tuntuu ratsastavan infosodan alloilla, kuten jokainen hyvä ”media” tekeekin. Ihanaa aivopesumateriaalia määkiville lampaille.

Markku Nieminen

Hah hah. näet vain omia uniasi, että artikkelissa mainitaan Yhdysvallat!

Puolueeton

Rivien välissä on selvä maininta, jos lukee kommentin ajatellen.

John Quiman

Varsin usein lukija täyttää rivienvälit omalla mielikuvituksellaan. Siihen riittää, että jotain ei mainita, mutta se pitäisi hänen mielestään mainita ja jonkin mainitseminen tarkoittaa, että sitä lukijan mielestä tärkeää yritetään piilotella jne.

Jos kirjoituksessa kerrotaan, että X on huono, näkee ”puolueeton” lukija heti rivien välissä, että on väitetty Y:n olevan hyvä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Matti

MIKÄ TUOSSA AMERIKAN IHANNOINNISSA ON NIIN MAHTAVAA?KERTOKAA NYT JOTKA JENKKEJÄ PALVOTTE TÄHÄN VÄLIIN TOTEAN ETTÄ EN OLE VENÄJÄN KANNALLA ELI EN OLE TROLLI

John Quiman

Missäs kohden tuossa artikkelissa ihannoitiin Amerikkaa, jolla tarkoittanet Yhdysvaltoja?

Snif

Noiden lisäksi koskemaan myös tämän maan valtamediaa, sillä nuo levittää käytännössä vielä enemmän propagandaa kun mikään muu.

Timppis

Kirjoittakoon kukin tahollaan propagandansa.lukija päättää mitä uskoo tai ei vai ostatko ruokasikin valmiiksi pureskeltuna.hsmpaatonta mussutusta.1984 käy toteen näillä lakiehdotuksilla .vaikka näyttää siltä että se on jo toteumassa.

John Quiman

Nämä liittyvät pitkälti ns. suvaitsevaisten suvaitsemattomien haluun luoda ”totuusmonopoli” eli totuus on heidän luomuksensa, eikä sitä voi havaita ilman heidän ideologista tulkintaansa. Jos joku sanoo asian ihan vain niin kuin se on, on kyse vihapuheesta tai valeuutisesta. He väittävät suojelevansa demokratiaa, mutta suojelevat ainoastaan heidän diktaturiaansa, joka on heidän mielestään ainoaa oikeaa demokratiaa.

Lapa

”Olen täysin samaa mieltä siitä, että Johan Bäckmanin ja Janus Putkosen kaltaisten vieraan vallan kätyreiden”.

Koskeeko mieli myös USAn tai EUn vallan edustajia?
Kuuluisiko valtamedian edustelijat jotka ovat kouluttautuneet CIAn järjestämillä infosotakursseilla samaan näytteiden laajaan joukkoon?

Lapa

Näytteiden—> kätyreiden

Arttu

No ei tietysti koske, koska ne ovat niitä ”oikeita uutisia”. Sama media, joka valehteli koronasta 2 vuotta, alkoi yhden äkin kertoa totuutta Ukrainasta. Ja kansa kiimaisena lukee ja luottaa.

John Quiman

Voisivat kerätä kaltereiden taa kaikki Schwabin opetuslapset ja muut WEF:laiset, koska he edustavat ulkomaalaisia intressejä.

Kata

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a

Samaa mieltä opetuslapsista mutta Suomen ”nokkanainen”,pm,jaksaa bilettää ”julkkiksien” kanssa…ei väliä miten maa makaa kunhan saa rahaa jakaa…myötähäpeä on suuri ja kyllä Dagens Nyheter on oikeassa tällä kertaa mutta Saksassa toisin…tottakai mehän autamme heitä!

Maailma on niin sekoisessa tilassa!

John Quiman

Tuskin tuo bilettäjä, jota pidetään median voimin pystyssä, tekee mitään omatoimisesti. Ohjataan ulkomailta ja kotimaassa toiset kertovat miten toimitaan. Ei tuo ole valtiomies-tyyppiä ikinä.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement