Blogit

Täydenentään jälleen uutisointia ja ruoditaan mediaa

Laiskalta ja puolueelliselta valtamedialta on jälleen jäänyt yksityiskohtia kertomatta, eikä, jälleen, ole noudatettu JSN:n Journalistin ohjeiden kohtaa jossa edellytetään uutistapahtuman loppuun seuraamista ja uutisen täydentämistä kun jotain uutta ilmenee virheen korjaamisesta puhumattakaan.

Ensin Yhdysvaltoihin. IS tunnusti uutisen otsikossa väriä: Video paljastaa rajun poliisi­­­väkivallan mustan miehen kuolemaan johtaneessa pidätyksessä – Yhdysvalloissa mielen­osoituksia.
IS:lle oli tärkeä kertoa että musta mies kuoli poliisiväkivallan seurauksena. Se sopii IS:n ja Sanoma Oy:n toimittajien narratiiviin. Mitä jäi kertomatta? Se että väkivaltaan syyllistyneet poliisit olivat kaikki mustia.
Vasemmistolaisena pidetyn The Guardianin sivulta voi käydä katsomassa syytettyinä olevien poliisien kuvagalleriaa.
Voi voi, olisi IS:n rasistivihjailuilta pudonnut pohja pois. Käykääpä vilaisemassa Memphisin poliisin sivuja. Siellä on rodullistettuja ihmisiä (kiitos termistä Oula Silvennoinen) kuin Rustan joulumainoksissa.

Missä vaiheessa väri putosi pois? Uutisen tiedoissa kerrotaan toimittajan nimeksi Iida Kantola, ja lähteeksi STT-AFB. Tutkitaan. Tiedättekö mikä on AFB? Googlaamalla se löytyy. The American Foundation for the Blind in the News. Eipä se ole ihme jos poliisien väri jää sokeilta kertomatta. Jäi se STT:ltäkin kertomatta. Yle on myös ollut asiassa ylen kädetön. Sen sijaan ainakin Itä-Savon uutiset olivat asiassa viisaampia, mutta se ilmoittaakin toiseksi lähteeksi AFB:n sijaan AFP:n.

Seuraavaksi Paul Pelosiin. Nancy Pelosin aviopuolison rattituomio ei juuri saanut huomiota mediassamme, mutta sen sijaan hänen pahoinpitelynsä sai. Eipä ole kuulunut päivityksiä suomalaisessa mediassa kun tapauksen video- ja äänitallenteet tulivat eilen julkisuuteen.

Lokakuussa mediassamme kerrottiin narratiivia tukevia uutisia:
HS: Kohdatessaan Paul Pelosin tunkeutuja huusi CNN:n mukaan: ”Missä Nancy on?

Iltalehti: CNN:n mukaan Paul Pelosi oli itse soittanut hätänumeroon hyökkäyksen kohteeksi jouduttuaan. Hän ei sanonut suoraan olevansa hyökkäyksen kohteena, vaan puhui ”koodikielellä”. Politicon mukaan Pelosi oli kertonut hyökkääjälle, että hänen pitää päästä vessaan, josta hän salaa soitti hätänumeroon. Hyökkääjään liitetyn nettiprofiilin viesteistä paljastui, että hän on entisen presidentin Donald Trumpin tukija, ja että hän kannattaa QAnon-salaliittoteoriaa. Hänen viestinsä sisältävät viittauksia ”satanistiseen pedofiliaan”, antisemitistisiä kielikuvia sekä ”naisten, transsukupuolisten ja teknologiayritysten kritiikkiä”, Reuters uutisoi. Reuters huomauttaa, että hyökkääjän yhteyttä kyseiseen nettiprofiiliin ei ole vahvistettu.
Scott sanoo, että poliisi hälytettiin paikalle kello 2.27 paikallista aikaa. Poliisit näkivät paikalle saapuessaan hyökkääjän ja Pelosin kamppailemassa vasarasta. Kun poliisit käskivät molempia pudottamaan vasaran, hyökkääjä riuhtaisi sen itselleen ja löi sillä Pelosia ainakin kerran.

Videolta saatoitte tarkistaa näkivätkö poliisit hyökkääjän ja Pelosin kamppailemassa vasarasta. Jos kamppailua tapahtui voi vain ihmetellä onko Pelosi jo niin doku että drinkkilasi vasemmassa kädessä oli tärkeämpi kuin vasaran riistäminen. Jos kamppailua tapahtui, niin hyvinpä ehtivät oven avaamaan. Ja kumpi mahtoi avata oven jos Pelosilla oli kädet täynnä?

Politico puhuu hätäkeskukseen soitetussa puhelussa koodikielestä. Voihan sekava sopertelu siltä vaikutta. IL:n mukaan Pelosi soitti vessasta. Lukitaan tämä vaihtoehto. Siinä tapauksessa DePape oli mukana vessassa koska hän osallistui puheluun.
Arvatkaa vaan pitivätkö Iltalehden väitteet paikkansa trumpilaisesta? Kyse oli laittomasti maassaoleskelevasta radikaalivasemmistolaisesta nudistista joka asui kommuunissa vanhassa koulubussissa. IL:stä on luonnollista että ääri-MAGAlainen pitää BLM:n lippua asumuksensa edessä?  Arvatkaa onko IL korjannut väitteitään.
Kuuluiko kummaltakaan tallenteelta huutoja Where is Nancy kuten Joe Biden ja Nancy Pelosi väittivät ja CNN, täkäläisen median pääasiallinen yhdysvaltalainen uutislähde uutisoi? Luuletteko että mediamme vaatii ketään em. instansseista tilille tai julistaisivat että kyse on väärästä tiedosta tai tahallisesta valeesta.

Arvatkaa oliko STT julkaissut uutista tai edes kuullut koko videon julkaisemisesta kun soitin sinne tänään uutistoimituksen Eetu Haloselle ja muistutin heitä JSN:n Journalistin ohjeista. Kerroin myös toisesta uutisessa ilmoitetusta uutislähteestä ja nyt, yllätys yllätys, se oli muuttunut AFP:ksi. Uutta väriä korjaus ei ollut kuitenkaan uutiseen tuonut. JSN:n kanta on edelleen se että lukijoiden on vahdittava sitä että media seuraa uutistapahtumia kuten on säädetty. Media on kuin savolaisen puheet, vastuu siirtyy asiakkaalle.

Täkäläisen median uutiskynnystä ei ylittänyt tapaus jossa poliisi ampuu miestä joka ei vastustele millään tavalla ja hänellä on tilanteessa kädet ylhäällä. Kyse on siitä että uhri on valkoinen mies. Uutisoimatta jättäminen on jälleen osoitus mediamme rakenteellisesta rasismista.

Toisaalta on JSN saanut aikaan langettavankin päätöksen.

Langettava päätös 8130/UL/22
MTV

Asia: Olennainen asiavirhe, virheen korjaaminen
MTV uutisoi Ukrainan sodan vaikutuksista Saksan energiapolitiikkaan ja väitti Saksan
palaavan energiakriisin vuoksi fossiilisiin polttoaineisiin, kun maakaasu korvataan
kivihiilellä. Tämä oli olennainen asiavirhe, jota MTV ei korjannut Journalistin ohjeiden
edellyttämällä tavalla oikaisupyynnöstä huolimatta.

MTV julkaisi STT:n tekemän uutisen, joka käsitteli Saksan energiapoliittisia ratkaisuja Ukrainan
sodan aiheuttamassa energiakriisissä. Jutussa sanottiin maan palaavan fossiilisten polttoaineiden
käyttöön. Tosiasiassa Saksa oli kuitenkin aikeissa korvata fossiilista maakaasua fossiilisella
kivihiilellä.
Julkisen sanan neuvosto katsoo, että väite fossiilisiin polttoaineisiin palaamisesta oli olennainen
asiavirhe, joka toimituksen olisi pitänyt korjata.
Kantelija oli huomauttanut virheestä MTV:n uutisvinkki-sähköpostiin. Päätoimittajan mukaan
sähköposti jäi mahdollisesti epähuomiossa havaitsematta, tai se jäi noteeraamatta, koska
korjausta ei ollut tullut myöskään STT:ltä. Lisäksi kantelija kertoo soittaneensa asiasta
toimitukseen, mutta päätoimittajalla ei ole asiasta tarkkaa tietoa.
Neuvosto pitää kantelijan tekemää oikaisupyyntöä riittävänä, eikä Journalistin ohjeiden vaatimus
siitä, että olennaiset asiavirheet tulisi korjata viipymättä, näin ollen toteutunut. Kantelija huomautti
toimitukselle virheestä neljä päivää jutun julkaisun jälkeen kesäkuussa, mutta MTV reagoi asiaan
vasta lokakuussa saatuaan tiedon neuvostolle tehdystä kantelusta. Neuvosto toteaa, että on
tiedotusvälineiden vastuulla huolehtia palautekanavien toimivuudesta ja siitä, että niiden viestit
tarkistetaan riittävän huolellisesti.
Julkisen sanan neuvosto katsoo, että MTV on rikkonut Journalistin ohjeiden kohtaa 20. ja antaa
sille huomautuksen.

Vaikka MTV sai huomautuksen, valeuutista levittänyt SVTT (Sanoma OY:n enemmistöomistuksessa oleva Suomen tietotoimisto) vapautettiin koska kukaan ei vaatinut heitä korjaamaan virhettään.
Jaa, jaa. Kukahan on mahtanut olla asialla?
Muistinko muuten kertoa että perussuomalaisilla on tutkitusti alhaisin luottamus mediaan.

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha

Voisivat valemediassa (fake news) lopettaa tuon fossiilisen idiotismin. Ei se ilmasto lämmennytkään. Rahat takaisin.

https://www.drroyspencer.com/

pöh

USA:ssa nyt näyttää olevan täysin epäpäteviä poliiseita, onhan siellä toki erilainen toimintaympäristökin kuin Suomessa esimerkiksi(ainakin vielä).
Olisikohan vuoden verran sitten ampuivat täysin sivullisen asuintalonsa käytävässä seulaksi, ketään muuta ei siinä käytävällä edes ollut kuin tämä mies joka oli menossa tai tulossa asunnostaan.
Mutta siitä ei mitään kohua noussut koska hän oli valkoinen, Suomen media ei tainnut mainitakaan asiasta? Ei taidettu miljoonien korvauksia jakaa omaisille tai mielenosoituksia pitää..

Jälki käteen.

Se on sitä median rakenteellista rasismia.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement