Blogit

Trump ja Venäjä

Kuva: Vladimir Putin and Donald Trump at the 2017 G-20 Hamburg Summit (3).jpg. Wikimedia Commons. Kremlin.ru. Lisenssi: Creative Commons Attribution 4.0 International.

Trumpia on syytetty putinin kanssa vehkeilystä. FBI ja muut viranomaiset ottivat syytökset vakavasti, ja tutkimusten perusteella väitteitä laajamittaisesta salaliitosta pidettiin liioiteltuina ja perusteettomina, vaikka Venäjän todettiin informaatiovaikuttamisellaan pyrkineen estämään Hillary Clintonin valinta presidentiksi 2016 vaaleissa.

Trumpin hallinto antoi Ukrainalle paljon aseita, vaikka vasta Bidenin kaudella yhteistyö Ukrainan ja Yhdysvaltojen välillä syveni huomattavasti. Siitä huolimatta että Trump oli ainoa presidentti aikoihin, joka ei aloittanut uusia sotia, Venäjä teki virhearvion kuvitellessaan, ettei Trumpin johtama republikaanipuolue puuttuisi lainkaan muiden maiden asioihin. Trump myös uhkaili Naton hajottamisella, jos jäsenmaat eivät nosta Nato-budjettiaan samalle tasolle Yhdysvaltojen kanssa, mikä johtikin tuloksiin. Trumpin hallinto on siis vahvistanut länsimaiden puolustusta, vaikka hänen käytöksensä on ollut monessa merkityksessä kiistanalaista.

Miksi putin haluaisi uudestaan presidentiksi Ukrainaa tukeneen ja Natoa vahvistaneen henkilön? Trumpin suosio republikaanipuolueen sisällä on edelleen vahva, koska Trump ei itsetunto-ongelmiensa takia pysty hyväksymään vaalitappiotaan, vaan jatkaa vaalivilppiteorioista jankkaamista. Tulkitseeko Venäjä, että huonokäytöksinen presidentti Yhdysvalloissa olisi Venäjälle edelleen hyödyksi käytännössä tekemistään päätöksistä huolimatta vain, koska hän saa jatkuvasti riitoja aikaan?

Tilaa
Ilmoita
guest

16 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Markku Nieminen

Nousepa Samuel sieltä alhon yöstä reaalimaailmaan! Täyttä soopaa; ”, koska Trump ei itsetunto-ongelmiensa takia pysty hyväksymään vaalitappiotaan, vaan jatkaa vaalivilppiteorioista jankkaamista.”
Katsoisit vaikka Yhdysvaltain asiantuntijan Ilkka Vakkurin muutaman videon, niin käsityksesi USA;n vaalivilpistä voisi muuttua.
Tai katso Operaatiokeskuksen muutama video. Voisit jopa viisastua.

Hema

Samuel katsoo tulevaisuuteen tarot-korteista ja kertaa historiaa vanhoista Iltasatu-lehdistä. Tulemme varmasti näkemään tämän wannabe-romaani ennustajan vielä poliittisena neuvonantajana tai ylen asiantuntijana.
Halusin sanoa että vaikka veteläaivoiset ideologit valtaisivatkin jonkin tiedotusvälineen, ei totuuden puhuminen silti lopu ihmisten kesken, se siiirtyy vain muualle.
Lopulta tämä samuli kaltaisineen vain syö sen lopunkin uskottavuuden valtamedialta, eikä hän selvästi halua keskustelua, vaan ainoastaan ”huudella tuuletusikkunasta, ja sitten äkkiä ikkuna kiinni”. Edustaa samaa lapsellista kiukuttelua kuin esim. hallituksemme lapset esiintymisissään. (Paitsi toki silloin kun esiintymisen aihe on ylistää pikkutytön kenkävalintaa tai kuinka hyvin hänen uusi kynsilakkansa sointuu hänen elottomiin hainsilmiinsä.)
Kun osa ihmisyhteisöstä haluaa erota todellisuudesta, on heillä siihen oikeus, eikä meidän muiden tulisi estää heitä. Ensiksi lähtevät ne jotka elivät sen reunalla jo lähtökohtaisesti. Poliitikot, sosialistisissa viroissa tuolia vaihtavat veljet ja siskot, sekä tämän sisäisen ryhmän hännystelijät tai kyvyttömät sukulaiset. Seuraavaksi menevät median edustajat (tai vaihtavat alaa), koska media ei ole enää vuosiin palvellut totuutta tai tiedonvälitystä. Median edustajat ovat silti vastuullisempia kuin sosialisti-kerroksen työkalut. He sentään tuottavat sitä mistä heille maksetaan – toisin kuin poliitikot – vaikkei se siviilejä juuri palvelekaan. Todellinen jakolinja tulee poliisien, palomiesten ja sairaanhoitajien kohdalle. He ovat päivittäin tekemisissä todellisuuden kanssa. Jakautuminen on toki nähtävissä jo näiden nettipoliisien kohdalla, mutta TariJapolat eivät itse ymmärrä kuinka kertakäyttöisiä he ovat. Heille ei löydy hillotolppaa.
Meitä kaikkia kosiskellaan jatkuvasti mukaan epätodellisuuteen, mutta miksi? Miksi naapurin Markun pitäisi leikata munansa pois, ja kokeilla miesten kuukautisia?
Siksi koska ”Supreme Ruler” ei voi elää ilman johdettavia. Me normaalit ihmiset olemme kaikkein halutuin resurssi ja luonnonvara. Jos johtajalla on johdettavia, hän voi uhkailla muita, rakennuttaa vaikka Taj Mahalin, ja suojeluksestaan periä maksuja johdettaviltaan.
Nyt elämme aikaa kun hallitsijakandidaattimme eivät edusta todellisuutta. Me olemme sen sallineet välinpitämättömyydellämme. Seuraavaksi joudumme valita heidän epätodellisuutensa tai kuoleman. Muitakin vaihtoehtoja on, muttei välttämättä kauaa.

Puolueeton

”Trumpia on syytetty putinin kanssa vehkeilystä.”
Kieroontunutta politiikan pohdintaa sillä, joka moista väittää. Jos kaksi suurvaltaa on heikoissa väleillä keskenään, on kai erittäin tärkeää, kun isokenkäisemmät johtajat ovat kontaktissa toisiinsa.
Kuva oikeastaan paljastaa, että johtajat ovat älyllisesti samalla tasolla, eivät irvistele vaan yrittävät sovussa löytää yhteistä säveltä riitasointuisen maailman parantamiseksi. Paljon pahempaa on katsella vallanpitäjiä, jotka tiukka ilme naamalla selittelevät tavoitteitaan, joissa ei ajatuksen kirkkaus loista. Liian usein tavoitteet perustuvat median levittämiin valheisiin.

Ville Koskinen

Onkos tämä jokin lapsi-blogi? Blogistilla näyttää ainakin olevan aika naivi maailmankuva. Näitä infantiilisia tekstejä voi kyllä halutessaan käydä lukemassa valtamediasta. Minua ei nämä kiinnosta, joten tulin mm. tänne lukemaan muuta. Taisin olla väärässä.
Joten, ei muuta kuin moro.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ville Koskinen
Kata

Voivoi ..kirjoittelet kuin sinulla olisi joku käsitys esim missä mennään nyt USAssa…historian surkein pressa jolla pahoja dementiaoireita,surkein vp ikinä joka ei käytännössä tee mitään ja pellossanänsi huitoo ”demokratia on vaarassa” Nämä korruptoituneet multirikkaat öykkärit eivät ole kenenkään muun kuin itsensä asialla.
Inflaatio huitelee kohta 9%ssa mutta Joe aikoo maksaa (ei kaikille,tietenkään)opintolainat vielä pois niin missähän sitten mennään.Demsien kaupungit olleet taistelutantereita jo vuosia ja varastelu kaupoista senkun yleistyy.
Kauppojen hyllyt tyhjenee monin tavoin…..ja niille jotka ostavat itse alkaa hinnat oli liian pilvissä.
Rahaa on painettu roppakaupalla ja kuten meilläkin,ulkomaille velkarahaa!

Yli 3 miljoonaa laitonta siirtolaista tullut kahdessa vuodessa…raja vuotaa kuin seula.Ihmisten pihoilla Texasissa asuu muukalaisia joten ilman asetta ei voi liikkua!Heitä kuskataan öisin rebsien osavaltioihin mutta onneksi Texas tuo heitä nyt myös Capitolin nurkille.
Ja nämä laittomat saavat äänestää ainakin NYC:ssa…missähän vielä…ID ei ole kuulemma tärkeä.Sairasta!
Minulla on henk koht tieto joka päivä perheenjäseniltäni useammassa osavaltiossa(yli 20v.) ja Trumpin aika oli hienoa aikaa mutta hän ei ajatellutkaan kuin että sodat pois ja amerikkalaisten elämä paremmaksi.Sehän ei käy urapolitiikoille ollenkaan!
Trumpilla ei todellakaan ole itsetunto-ongelmia,ne on kyllä ihan muualla. 😀
Parissa vuodessa USA on mädättäjien käsissä tullut todella surkeaksi.Ja lähentymistä Putin kanssa..Joehan nimitteli kivasti Vladia…Joe ei tiedä missä milloinkin on.Elder abuse koko hänen hommansa!

Kata

https://www.foxnews.com/politics/biden-us-spending-billions-military-vehicles-climate-friendly

Pakko laittaa tämä vielä koska tässä on ydin hörhöilystä kun rahaa ei ole mutta sitä voi kyllä painaa lissää …koska ilmastokriisi….muita kriisejä ei ole,ei rajalla ei maailmalla….niin no toki sukupuolenvaihdot ilmaiseksi teineille myös…sellainen ”riisi” vielä noilla libtardeilla.

Koska saa herätä normiaikakauteen?Edes siihen joka oli ennen 2015…??

John Quiman

”koska Trump ei itsetunto-ongelmiensa takia pysty hyväksymään vaalitappiotaan, vaan jatkaa vaalivilppiteorioista jankkaamista”

Johan on blogisti pihalla todellisuudesta. Olisiko ideologinen tartunta aiheuttanut sokeutta?

pöh

Itse juttuun vielä sen verran, että se tumppi/venäjä vaalivaikuttaminen on jo aikoja sitten osoitettu että se oli hilary clintonin aikaansaannoksia. Hilaryn sähköpostit osoitti sen.
Tähän nykyiseen Joe Bideeniin liittyen. Obaman varapresidenttinä 2014, hän kiristi Ukrainan johtoa erottamaan syyttäjän joka tutki Bidenien perheen korruptioa.
Se on fakta Biden on sen itsekin myöntänyt.
Tämä Ukraina / Venäjä ei ole niin yksinkertainen asia kun haluaisi.

pöh

Niin ja esimerkiksi Pietarin pormestarin vano maksoi Bidenille 2 miljoonaa dollaria 2014 vuonna, jotta ei joutunut pakotelisalle.
Natosta ei ole ikäcvä kyllä kun haittaa.

pöh

Sehän on jo aikaa sitten todistettu, että 2016 ja monta vuotta sen jälkeen, Hilary Clinton loi koko tarinan venäjän vaikuttamisesta vaaleihin.
Tähän väliin täytyy sanoa että en ole edelleenkään mikään trumppi fani.
Mutta tää touhu maailmanlaajuisesti on vaan niin rumaa, mä oikeastaan seuraan enemmän USA:ta kuin Suomea, ja on täysin varma että Biden ei voittanut edellisiä pressavaaleja.

Seimen

Joo ei enää tarvii lukea tämän sivun juttuja. Päänsärky tulee vaan.

Missä vaiheessa nämä jutut muuttui valtaapitävien agendaa edistäviksi tökeröiksi kötöstyksiksi?!

pöh

Eikös tää ole blogi? Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä ja myös sen sanomiseen. Ja niin se pitää olla.
En välttämättä ole samaa mieltä, mutta puolustan jokaisen sanan ja mielipiteenvapautta, ja myös sitä että jokainen saa sen sanoa ääneen.

John Quiman

Saa sanoa mitä haluaa, mutta saa kommentoidakin siitä mitä haluaa.

God Bless The Children

Minusta tuntuu etten enää tällä alustalla eroita valtamediaa ja vaihtoehtomediaa toisistaan, koska agenda tuntuu olevan molemmilla sama. Mutta jos black and blue jatkavat valitsemallaan tiellä, niin tehkää vaikka Jonista martyr aikanne kuluksi.

Nimi

Vaalivilppi on aukottomasti jo todistettu tapahtuneeksi.

Luusalmi

Nyt haetaan kaukaa, ei jumankauta.. Eikös Trump lopettanut kaikki sodat eikä tainnut aloittaa yhtään uutta? Eikös Trump tavannut venäjän kiinan ja pohjois-korean johtajat, voisko joku yksilöidä asioita mitä se ois tehny huonosti USA kansan kannalta? Jos ei Putin niin sitten Trump, kuha vaa syytetään jotai jostai mitä tehdään itse.. Vittu tää on kyllä sekasta toimintaa..