Blogit

Tuleeko Venäjästä kommunistinen?

Kuva: A-propaganda-poster-from-the-Soviet-Union-in-the-1920s-391853265017.jpg. Wikimedia Commons. Lisenssi: Public Domain.

Viime päivinä on kuulunut entistä isompia uutisia yhtiöiden takavarikoinnista Venäjän valtiolle. Punatähdistä ei ole missään vaiheessa luovuttu, Puna-armeijan kuoro (nyk. Alexandrovin yhtye) esittää edelleen vanhoja kommarilauluja, ja kommunistinostalgiaa hyödynnetään varsinkin voitonpäivisin mutta myös muissa yhteyksissä lisääntyvissä määrin. Neuvostoliiton hajoaminen oli putinin mielestä viime vuosisadan suurin geopoliittinen katastrofi, mutta onko kyse muustakin kuin geopolitiikasta? Aikooko putin muuttaa Venäjän kommunistiseksi? Olisiko yritysten viisainta poistua Venäjältä niin nopeasti kuin suinkin, mikäli se on vielä mahdollista?

Kommunistipropagandan purevuuteen entisen Venäjän SFNT:n alueella keksin parikin eri syytä:

  1. Neuvostoliitto oli toisessa maailmansodassa voittajien puolella, eikä siksi joutunut ruoskimaan itseään jälkeenpäin samassa mittakaavassa kuin miehitysvyöhykkeisiin jaettu Saksa.
  2. Neuvostoliitto ei ollut pelkästään valtio, vaan maa jossa asui ihmisiä. Monen tärkeimmät lapsuusmuistot ovat neuvostoaikaisia. Myös entisen Itä-Saksan alueella DDR-symboliikka menee kaupaksi, vaikka kukaan selväjärkinen ei halua palauttaa DDR:n hallintojärjestelmää.
  3. Venäjän SFNT oli kohtalaisen hyvinvoivaa aluetta verrattuna eräisiin muihin neuvostotasavaltoihin, joilta ryöstämiseen sen talous perustui. Destalinisoitu neuvostohallinto turvasi minimielannon (vaikkakaan ei sen enempää) suurimmalle osalle kansasta Venäjällä toisin kuin oligarkkikollektivistinen nyky-Venäjä.

Kuvaliitteenä pätkä eräältä musiikkiin keskittyvältä propagandakanavalta. Ehkä ahdistavin koskaan kuulemani hevibiisi.

Tilaa
Ilmoita
guest

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha

Mikäli Putin pysyy vallassa niin EI!!!

Yhdysvalloissakin sotien aikana mm. WWII valtio rahoitti eri lentokenetehtaista pääomillaan sekä rakentamalla niille tehtaita ja muuta infraa sotatalouden vallitessa.

Rauhan olissakin (yhä häilyvämpi käsite) Ynhdysvaltain hallinto piti tarkan huolen strategisesta asetuotannosta luomalla sille rahoituksen ja tietysti hallituksen seurannan tuotantoprosessin jokaisessa vaiheessa kylmän sodan aikana. Jolloin vallitsi suuri epä-tietoisuus siitä mitä ”rautaesiripun” takana asekehitys harppoi eteenpäin.

Kaikki tuo valtion ”sekaantuminen” tai jopa haltuunotto on yksi suurvallan turvallisuuspolitiikan tärkeä osa, joka usein jätetään enemmän tai vähemmän tarkoituksellisesti vähälle kansainväliselle melskaamiselle. Sillä kyse on kuitenkin eräällä tavalla sisäpolitiikasta.

Puolueeton

Kunpa meidän valtio takavarikoisi Carunan, jäisi edes osat kansalaisten rahojen kiskonnasta EU:lle annettaviksi.
Putin voi olla terävämpi kuin meidän vallanpitäjät varsinkin, kun on varmaa ettei hän halua 70 vuotta Venäjää vahingoittanutta hallintoa takaisin ja takavarikoinnin takana voi olla hyvätkin ajatukset.

dekson

En usko kommunismin enää tulevan, sillä siihen ei ole enää varaa ihmisillä. He ovat kokeneet sen ja hylänneet sen. Samoin kun entisistä itäblokin maista ei tule enää itäblokkia koska he ovat kokeneet sen. Heille se on myrkkyä. Mitä tulee venäjästä? Hitaasti demokraattisempi paikka mutta hitaasti. Valtarakenteet ovat vielä niin kommunismisia ja sen jälkisairaudessa, että tavallinen kansa ei pääse sanomaan sanaansa. Suunta on kuitenkin jo valittu ja se etenee hitaasti. Tietenkin kehityksen voi pysäyttää eu koska sen demokratia ei toteudu. Se on todettu jo.

Snif

Katso Suomen hallitusta ja mieti sen jälkeen uudestaan onko kommunosmi kuopattu.
Sitä kun on Suomessakin, mutta venäjä on ollut lähes koko historinsa kommunismissa rypevävä rottien maa.

Puolueeton

Pitää hiukan oikaista kommentin valhetta
Venäjästä tuli osmanien valloitettua Konstantinopolin Rooman seuraaja 1453. Kommunistit saivat vallan vasta 1917 vallankumouksessa ja huonoa aikaa venäläisille riitti vuoteen 1991 eli 13% valtion olemassa olosta. Nyt asiat ovat olleet toisin vasta 30 vuotta ja maa on muuttunut täysin. Keisarikunta eli yli 500 vuotta, joten ei se voinut olla rottien maa, vaikka kaipa sielläkin rotista oli kiusaa. Kommunismi oli pahaa aikaa kuten Putin on puheissaan maininnut ja se hidasti Venäjän kehittymistä liian pitkään.
Huom! Puolueeton ei ole putinisti, vaikka niin väitettäisiin. Sekin olisi valhetta.

Virtasen Anselmi

Ööö mikä v*tun SFNT?

Ei ja Ei

Samalla tavoin voisi kysyä:”Tuleeko EU:sta ja lännestä joskus vielä demokraatinen ja vapaa yhteiskunta?”.

Nythän EU:ta ja länsivaltioita ohjataan sosiopaattien ja despoottien johdolla pahemmin kuin yksikään diktaattori on tehnyt. Esim. Gaddafi jota pidettiin hirvittävänä diktaattorina oli allekirjoittanut asetuksen että rahanlainaamisesta ei saaanut periä korkoa, Opiskelu ja sairaudenhoito tulivat olla ilmaisia. Jokainen naimisiin mennyt pari sai 50 000$ ja auton. Asunnon myynnistä ei saanut periä voittoa jne jne jne… Miten tähän ja monii muihin esimerkkeihin esim. totuuden puhumisesta sopii kuvaus diktatuurista? EU:ssa se on pahempaa kuin Libyassa ikinä oli.

Vastaukseksi Samulille voi sanoa:”Ei, Venäjästä ei tule enää koskaan kommunistita. Se siionistien koe on jo vääräksi osoitettu. Mutta ei tule enää länsivalitoista tai EU:stakaan demokraattista. Tämä sionistien koe on oikeaksi osoitettu”.

gameover

Ihan hyvä yleinen pointti että kandeisko katsoa peiliinkin välillä, mutta ei ne sitä tajua. Kunhan saavat elää ja rypeä pelkopornossaan niin se riittää oikein hyvin. Koskahan ne kaivaa naftaliinista sen cnn juorun trumpin venäläisistä ilotytöistä pissaamassa johonkin tai jotain vastaavaa älytöntä.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by gameover