Blogit

Turvallisessa Oulussa jälleen alaikäisen joukkoraiskaus

Turvallinen Oulu-hanke palkittiin viime syksynä kansallisessa rikoksentorjuntakilpailussa. Turvallinen Oulu -hankkeen turvataitokasvatuksen tavoitteena oli estää lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa, kuten esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa groomingia.

Poliisille ilmoitetut lapsen seksuaaliset hyväksikäytöt lisääntyivät kisan aikana Ouluna alueella vain 50 prosenttia. Mikä luku olisikaan ollut ilman Turvallinen Oulu hanketta ja hankkeen vetäjien Tik-Tokissa esittämää No No Square tanssia. Ei pidä myöskään unohtaa taannoista Ylen sponssaamaa raiskauksenestovideota jossa näytettiin että tumputtamalla voi estää raiskauksen. Turvallinen Oulu edusti Suomea Slovenian järjestämässä EU:n rikoksentorjuntakilpailussa joulukuussa. Menestystä ei kisassa tullut, ja miksi olisi tullutkaan.

Kun nyt Oulun hankke on Suomessa komeasti palkittu niin täytyyhän Oulun olla turvallinen ja seksuaalista väkivaltaa ei tapahdu. Tai siis tapahtuu. Tai siis tapahtuu mutta varmaan paljon vähemmän kuin olisi tapahtunut ilman projektia. Tai siis mistä sen tietää. Joka tapauksessa taas on lapsi raiskattu. Nyt valtamediakin on viitsinyt kertoa tekijöiden nimet ja iät. Heippa hei toimittajat, eikö aiempi ”emme julkaise tekijöiden nimiä suojellaksemme uhria” enää toimikaan? Vai onko niin että toimituksissa on viimein tajuttu se että tekijöiden nimet on saatu tarkistettua vaihtoehtomedioiden sivuilta. ”Uhrinsuojelu”- politiikalla media söi vain omaa luotettavuuttaan.

Joten nyt asiaan: Oulun käräjäoikeus on antanut 12. heinäkuuta 2022 julistamastaan raiskaustuomiosta julkisen selosteen. Sen mukaan tuomitut miehet olivat marraskuussa 2021 kukin peräkkäin sukupuoliyhteydessä alle 16-vuotiaaseen lapseen.
Miehet olivat rikoksen tapahtuessa samassa huoneessa ja seurasivat toistensa tekoa.

Oikeuden mukaan miehet käyttivät hyväkseen lapsen humalasta johtuvaa avutonta tilaa. Uhri ei pystynyt humalatilansa takia puolustamaan itseään tai ilmaisemaan tahtoaan.

Tekoaikaan 24-vuotias Abdulrahman Bash tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta 5 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Tekoaikaan 30-vuotias Osamah Ibrahim Habeeb Al Yasari tuomittiin 7 vuoden vankeuteen. Tuomioon sisältyi myös törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, joka alkoi syyskuun lopulla 2021 ja päättyi helmikuussa 2022. Oikeuden mukaan mies oli useita kertoja sukupuoliyhteydessä uhrin kanssa. Mies houkutteli ja suostutteli uhrin sukupuoliyhteyksiin antamalla tälle rahaa ja huumausainetta. Niinpä mies tuomittiin myös seksuaalipalveluiden ostamisesta nuorelta ja törkeästä huumausainerikoksista. Mies tuomittiin myös pahoinpitelystä, sillä hän kuristi uhria.

Tekoaikaan 24-vuotias Othman Ghadif Khalaf tuomittiin 6 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistukseen. Törkeän lapsenraiskaukseen seuraavana päivänä tapahtunut törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Mies oli suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä uhriin.

Vastaajan aikaisempia ehdollisia vankeusrangaistuksia määrättiin täytäntöönpantavaksi, mikä korotti vankeusrangaistusta. Rangaistusta alentavana otettiin huomioon yksi aikaisempi ehdoton vankeustuomio. Teot päättyivät vasta huhtikuun alussa 2022.

Jari Taponen voi jälleen tulla kertomaan seksuaalisten tapojen samankaltaisuudesta kuten hän teki muutama vuosi sitten A-studiossa. Samalla Jari Taponen voi kertoa montako joukkoraiskausta kantasuomalaiset ovat tehneet viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana versus maahanmuuttajat.

Pormestari Juhana Vartiainen sekä apulaispormestarit Anni Sinnemäki, Nasima Razmyar ja Paavo Arhinmäki palkitsivat Taposen noin kuukausi sitten Helsingin hyväksi tehdystä työstä.
Palkintoperusteeksi luettiin muun muassa se, että ”Taposen johdolla Helsingin poliisin ymmärrys eriarvoistumisesta ja radikalismista on laajentunut merkittävästi. ”

Nyt on kysyttävä kumpi oli palkintonsa paremmin ansainnut, Taponen vai Oulun projekti.

Tilaa
Ilmoita
guest

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
...

Kostotoimenpiteet pitää suorittaa vihreille natsipaskoille ja muille punaisille fasisteille sekä heidän LAPSILLEEN.
Se on oikeutta.Yksiselitteisesti.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Norjassa eräs Breivik teki sen.

pöh

Ne mitä julkisuuteen tulee on joku 1%
Ei alaikäiset paljoa ilmoittele varsinkin jos jossain hatkassa ovat.