Blogit

USA, who is running the country, who is calling the shots?

Kas kumma. Eilisen Trump-Biden väittelyn jälkeen valtamedia on herännyt asiaan josta olen kertonut blogissani koko Bidenin presidenttikauden ajan. Biden ei ole kunnossa.

Totuuden kertominen kauhistuttaa ja pelottaa. Eritoten totuutta ei ole halunnut kertoa nyt uusherännäinen valtamedia. Totuutta ei ole halunnut tunnustaa myöskään joku Uudessa Suomessa kirjoittava bloggari jota tituleerataan turvallisuusasiantuntijaksi. Herra varjele meitä tuollaisilta ”asiantuntijoilta”.

Tai piisaahan näitä samanlaisia eri aloilla. Esimerkkinä Jari Taponen, katujengiasiantuntija, joka pitkään kielsi ilmiön olemassaolon. Toinen esimerkki samalta alalta on Markus Kiiskinen joka kielsi Oulun lukuisten ulkomaalaisten tekemien raiskausten olleen ilmiö. Valehtelipa vielä 3.1.2019 päälle päätteeksi että poliisilla olisi tietoa yhden uhrin tekemästä itsemurhasta. Sellaiset ovat alaiset kuin päällikkö. Taannoinen poliisitoimesta vastaava sisäministeri Ohisalo tykitteli twitterissä komeasti ettei katujengejä ole, emmekä ole Ruotsin tiellä. Ja media uutisoi sisäministerin totuuden kun se sopi sen pirtaan.

Ehkä Kiiskinen on oikeassa. Eihän ulkomaalaisten suorittamat raiskaukset ole ilmiö Oulussa vaan arkipäivää. Puukko heiluu, porukkaa raiskataan ja juuri hiljan luettiin pitkät tuomiot ulkomaalaiselle huumejengille. Mainittakoon vielä  että Oulu tuli vuonna 2021 komeasti hopeasijalle EU:n rikoksentorjuntakilpailussa Turvallinen Oulu-hankkeellaan. Näyttää sitä sarkaa vielä riittävän hankkeen jälkeenkin. Lisää tanhua peliin.

Jos tapahtuu Oulussa niin on sitä tapahtunut Helsingissäkin. IL uutisoi:  ”Ruotsalaisen katujengin Dödspatrullenin eli suomalaisittain Kuolemanpartion uutisoitiin rantautuneen Suomeen loppuvuodesta 2023. Osalla massiivisen huumejutun 28:stä syytetystä oli yhteyksiä ruotsalaisjengiin.

Dödspatrullen-yhteys

Maahantuontiin ja levitykseen tekijöinä osallistuneiden yhdeksän tuomitun katsottiin tehneen rikoksen osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa. Heitä olivat Hassan Abduskadir Mohammed (10 vuotta vankeutta), Usaama Dahir (3 vuotta), Mohamed Abdulkadir Okashe (10 vuotta vankeutta), Farhaan Mohamed Omar (10 vuotta vankeutta), Mazen Omer (10 vuotta vankeutta), Mahad Ahmed Ali, Nassar Abdouraman Moussa (10 vuotta vankeutta), Adiwahab Abdirahman Shekul (9 vuotta vankeutta), Arlind Sokoli (9 vuotta vankeutta) ja Zakaria Said Mohammed (10 vuotta vankeutta). Kymmenen vuotta on maksimirangaistus törkeästä huumausainerikoksesta.” Varmaan oululainen Tytti Tuppurainen vaatii pikapikaa asiasta keskustelua eduskunnassa.

Kunhan olen valotellut median totuuden kieltämistä ja kiertämistä kotimaisissa asioissa siirtykäämme vihdoin ulkomaille. Alustinkin jo sitä että media ei voinut enää vaieta Bidenin tilasta väittelyn jälkeen, mutta sen sijaan voidaan vielä luoda narratiivia kuka valehteli ja mitä ja jättää sopivilta osin Bidenin valheita kertomatta ja vääntelemällä niitä parempaan muottiin. Esimerkiksi Iltasanomien Jari Alenius kertoi Trumpin valehdelleen silmät suut täyteen. Olisin mielelläni lukenut Aleniuksen mainitsemista valheista, mutta sain lukea vain toimittajan mielipiteen asiasta.

”Faktantarkastaja” Ina Kauppinen kunnostautui selitellessään Bidenin lausuntoja. Ina ei halunnut selvittää asioita jotka eivät sopineet narratiiviin. Esitän muutaman: Biden väitti laittoman siirtolaisuuden vähentyneen kaudellaan, ja väitti The Border Patrol Union:in suositelleen hänen äänestämistään. Lausunnossaan liitto toteaa että ei ole tapahtunut eikä tule koskaan tapahtumaan. Inalle olisi ollut myös helppoa selvittää puhuiko Biden totta väittäessään että hänen tasoituksensa varapresidenttiaikana golfissa oli 6. Samassa yhteydessä Ina voisi tarkastaa Bidenin väitteen siitä että Trump olisi sanonut olevansa 196 cm pitkä.

Se siitä ja nyt päivän epistolaan. Kun media on herännyt, se voisi viimein herätä kysymään kuka Yhdysvaltoja johtaa. Katsotaan kuinka pitkään menee ennenkuin toimituksissa herätään kysymään kysymys. Itse olen esittänyt kysymyksen blogissani jo aikaa sitten. Eilisen esityksen perusteella jo toimituksissakin pitäisi olla selvää että Biden se ei ole. Vaan eipä huolta, nämä kasvottomat vallanpitäjät johtavat maata ainakin vielä viisi kuukautta. Ellei sitten tapahdu Four more years, pause.

Toisaalta, kun katsoo Bidenin poistumista lavalta väittelyn jälkeen, niin hänhän on kuin nuori varsa. Ei siksi että olisi yhtä elinvoimainen, vaan askellus on yhtä huteraa. Go Joe go. Go media go.

Tulipa vielä yksi ajatus mieleen, milloin mediamme alkaa rummuttaa sitä että Bidenin pitäisi käydä kognitiivista tasoa mittaavassa testissä? Edellisen presidentin aikana sitä vaadittiin pienemmästäkin, ja Trump sentään kävi niissä. Kahdesti, ja selvitti ne loistavasti. Jäänpä odottamaan tätäkin.

Eikä vieläkään tullut valmista. Kun mediaa on pöllytetty kunnolla kerronpa kohtaamisesta Porissa Suomi-areenalla.
Uusi Juttu porukka kysyi kadulla haluanko keskustella journalismista. Halusin.  Keulakuvana Jutulla oli entinen ylen toimittaja Olli Seuri. Tämä porukka haluaa uudistaa journalismia. Hyvä.

Tai eihän siinä uudistamista ole. Kunhan palataan vanhalle linjalle että uutisoidaan uutiset eikä uutisoida mitä mieltä toimittaja mistäkin asiasta on. Käykää vilasemassa Jutun sivu. Toivottavasti projekti osoittautuu sellaiseksi kuin mitä toivon sen olevan. Kenttää riittää asialliselle, tasapuoliselle medialle tässä maassa. Toisaalta kenttää riittää myös medialle joka katsoo maailmaa oikeistolaisesta näkökulmasta vasemmistolaisen sijaan.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit