Blogit

Uskomushoidot ja ilmasto

Kuva: John Bauer 1915.jpg. Wikimedia Commons. Public domain.

Vaalikone tarjoaa Kristallipuoluetta.

Sori, vaikka olen joistakin arvokysymyksistä samaa mieltä, niin ei kiitos homeopatiaa oikeisiin apteekkeihin.

Homeopatia perustuu ”veden muisti” -teoriaan, joka on täysin ristiriidassa nykykemian kanssa. Vedellä moninkertaisesti laimennetussa lääkeaineessa ei ole muuta kuin vettä.

Homeopaattisten lääkkeiden tehoa on testattu satoja kertoja vertaamalla plaseboon, ja joka kerta tulos on ollut sama. Lääkkeellä ei ole mitään vaikutusta mihinkään.

Sen sijaan oikeiden lääkäreiden pitäisi ottaa uskomushoitajilta oppia tavassa kohdata potilas kokonaisena ihmisenä.

Uskomushoitoja ei pitäisi arvioida samoilla kriteereillä kuin yleensä, jos kyse on esimerkiksi masennuksen hoidosta. Jos joku kokee löytäneensä elämälleen tarkoituksen enkeliterapiasta, enkeliterapia on silloin auttanut hänen masennukseensa. Lääketieteellisesti.

Plasebo-vaikutus on paranemisprosessin kokonaisuuden kannalta merkittävä; tämän myöntää koululääketiedekin, vaikka sitä ei aina muisteta riittävästi korostaa. Hoitaisitko silti syöpää homeopatialla, koska potilas uskoo sen parantavan syövän?

Homeopatian puolustajat vetoavat auktoriteettiin ja käyttävät perusteluna lääkkeiden hyvälle teholle, että niitä saa myydä. Jos jotain saa myydä, niin se on silloin hyvää? Miten muistelen homeopaattien suhtautuneen koronarokotuksiin aivan päinvastaisella tavalla? Koronarokotteiden uskotaan olevan establishmentin pahoja juonia sen takia, että niitä saa myydä.

Samoin ympäristö on suojelemisen arvoinen.

En usko ”ilmastonmuutosta ei ole olemassa” -teorioihin. Vedenpinnan keskimääräistä nousua pitkällä aikavälillä ei arvioida valokuvista vaan satelliittikuvista. Vedenpintahan nousee ja laskee koko ajan.

Sen sijaan on aivan totta, että ilmastosta jauhaminen on vienyt huomiota muilta saastuttamisen tavoilta kuten jäteveden kippaaminen Itämereen.

Onko mahdollista tehdä taloudellisista ja poliittisista hämäräkytköksistä vapaata ilmastotutkimusta?

Selväähän on, että pahimmat saastuttajat pyrkivät leimaamaan jonkun muun pahemmaksi saastuttajaksi kuin itse ovat. Lopputuloksena puolin ja toisin vääristynyttä tietoa, sekä vähättelevää että liioittelevaa.

Toisaalta ilman poliittista valvontaa ne joilla on eniten rahaa (lue: öljyjätit) pääsevät dominoimaan keskustelua, joka vain näyttää vapaalta muttei todellisuudessa sitä ole.

Greta Thunbergiltä oli pirun nolo veto osallistua tuulivoiman vastaiseen mielenosoitukseen, jotteivät porokäräjät häiriinny. Tuulivoima on ympäristöystävällisin kaikista energiamuodoista. Sekä ilmastolle että muille osille ympäristöä.

Kristallipuolueelle iso miinus myös Venäjä-kysymyksessä lepsuilusta.

Tilaa
Ilmoita
guest

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sanna

Saksassa homeopatiaan perehtyminen kuuluu lääkäriksi kouluttautumiseen joten mistään turhasta ei lienee kysymys, tuleehan suomen lääketiede juuri sieltä.
Minulla oli luutikku lapsena kantapäässä jota oltiin leikkaamassa, mutta se saatiin pois homeopatialla.
Kun ihmiset eivät tiedä jostain yhtään mitään noin alkaa epäusko ja haukkuminen kun asiat ovat kyseiselle ihmiselle liian vaikeita, kysymys on siis usein vain alhaisesta älystä jota eivät juuri nämä ”väliinputoajat” itsestään näe, eivätän hullut tajua olevansa hulluja myöskään, näin myös yksinkertaiset nenänkaivajat olettavat olevansa älymystön kirkkaimpia tähtiä vaikka harakatkin nauravat.

Joku tolkku

Surkeaa tietä on ukrainalaiset saaneet kulkea. Raatteen tiellä oli verilöylyä tarjolla ja nyt sitten on lihamylly jauhamassa. Kovin paljon Euroopan ja USAn päättäjien ”sielu” kestää katsella vierestä teurastusta. Jos sota loppuu siten, että ihmiskunta on vielä olemassa niin varmasti kuullaan sitä korulausetta, että ei koskaan enää sotaa. Ainakaan ennen seuraavaa kertaa. Suuret johtajat näyttävät miten istutaan tulessa ukrainalaisten takapuolella. Ja ilkeävät jossain ikuisissa kriisikokouksissaan hymyillä salamavalojen loisteessa kun toiset kuolee siihen, että munattomat ihmettelee paljonko autetaan ja milloin

Puolueeton

Greta Thunberg oli kerrankin oikeassa, tuulimyllyt pilaavat maisemaa ja tuhoavat luontoa. Niiden avulla sähköä voi tuottaa vain muutamia prosentteja. Tarvitaan suuria ydinvoimaloita ja vesivoimaloita turvaamaan sähkön kulutushuiput, jottei sähköverkko romahda.
Jos homeopatia on yhtä tehokasta kuin plasebo, sehän on pätevää lääkettä. Ei sivuvaikutuksia ja lisää terveenä oloa. Psykiatrisissa lääkkeissä plasebovaikutus on noin 50% muissa 20%.
Jätteen kippaamisella ei ole mitään merkitystä Itämeren tilaan, jos tarkoitetaan elintarviketuotannon ja ihmisten jätevesiä. Itämeressä on riittävä määrä vettä laimentamaan nämä päästöt. Se on helppo osoittaa. Edes 60 000 tonnin hurjasti liioitellut fosforipäästöt eivät riitä.
Mutta satojen miljoonien tonnien soiden kaivelun ja avohakkuiden orgaanisen jätteen päästöt riittävät hävittämää hapen meren ohjalta ja hapettomalta pohjalta voi vapautua fosforia 5 tonnia neliökilometriltä vuoden aikana. Jos Itämeren pohjasta 10% on hapetonta, fosforia voi vapautua 200000 tonnia vuodessa. Sitähän riittää meren pohjassa, koska sitä on happipitoisessa vedessä sinne vuosituhansia sitoutunut.

kauko kiito

Homeopatialla on merkittäviä vaikutuksia – potilaan lompakkoon

Anomaster

Keski-Euroopassa ei ole epätavallista, että lääkärit käyttävät homeopaattisia hoitoja lisähoitona. Jostain syystä niin tekevät, joten olettaisin, että ne mitä käyttävät toimivat.

Pitäisi aika perusteellisesti tutkia mistä siinä on kysymys, ennen kuin voi siitä olla jotain mieltä. On helppoa heittää vitsiä homeopatiasta, kun sen metodit ovat niin käsittämättömiä. Koska sitä kuitenkin käytetään, pitää siinä olle jotain perääkin. En tiedä siitä mitään, mutta koska monet lääkärit käyttävät sitä jonkinlaisen apuna hoidoissa, ovat he varmaan huomanneet siinä jotain toimivuutta.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by Anomaster
Olavi Koskela

Tuo ’veden muisti’ on kyllä ihan kiehtova ajatus. Sen siis täytyisi tarkoittaa, että vesi – jonka molekyylit yksinään ovat steerisesti varsin pienikokoisia – pystyisi pitämään muistissaan sen kolmiulotteisen rakenteen, jota vastaan tämän veden lääkkeellinen vaikutus sitten syntyisi ja toimisi. Okei, oletetaanpa, että näin tapahtuu. Mutta, keskimääräinen tilkka vettä on maapallon 4 miljardin vuoden historian aikana ehtinyt kyllä tulla tekemisiin tähtitieteellisen määrän kanssa erilaisia molekyylejä, joiden kolmiulotteisia rakenteita sen pitäisi pitää muistissaan. Puhuvatko nämä homeopaatit sitten veden muistin ’nollauksesta’ ennen kuin sille tarjotaan uutta muistettavaa? Tämähän voisi tapahtua esimerkiksi tislaamalla käytettävä vesi; tislaus kun repii molekyylit irti toisistaan. Enpä muista kuulleeni sellaisesta.

Huijausta joka asiassa

”En usko ”ilmastonmuutosta ei ole olemassa” -teorioihin.” Homman ydin on siinä, että ilmasto on kyllä lämmennyt jonkin verran, mutta CO2 ei ole siihen syypää. Nykyisin on tullut paljon ulostuloja merkittäviltä tahoilta todistaen, että hiilidioksidivouhotus on puupäiden touhuja. Ja näitä vastaväitteitä, kun ei käsitellä julkisuudessa on aika selvää, että ilmastonmuutoshomma sellaisena kuin se väitetään on suuri huijaus.
Ihan sama juttu oli koronapiikkien kanssa. Mitään vastaväitteitä ei käsitelty vaan ne vaiettiin ja media lauloi jatkuvasti, että piikit on turvallisia ja tehokkaita mitä ne eivät sitten olleetkaan.

Anomaster

Yksinkertainen juttu, jos muistetaan, että hiilidioksiditason nousu on aina ollut lämpenemisen seuraus, ei koskaan syy. Kun on viilentynyt, on hiilidioksidin taso taas laskenut. Näin on ollut kautta planeetan historian.

Pitää olla kovin uskovainen, jos uskoo, että tuo fysiikan normaali ilmiö olisi muuttunut juuri äskettäin päinvastaiseksi.

Anomaster

Että tuulivoima olisi ymjpäristöystävällinen tai jotain muuta hyvää, on uskomus, ei tosiasia.

Saksassa ”oikeat” lääkärit käyttävät myös homeopatiaa lisänä ns. lääketieteellisten hoitojen ohella. Yksi lääkäri sanoi asiasta, että hän käyttää sitä joissakin tapauksissa, vaikka hän ei ymmärrä miten se toimii, mutta se se kuitenkin toimii niissä.