Blogit

Vaalit lähenee, Sanoma Oy:n aloittanut PS:n mustamaalaamisen

IS julkaisi tänään uutisen Professori tyrmää perus­suomalaisten ratkaisun – ”Suomeen tarvitaan koulutettuja maahanmuuttajia”. Että tyrmätään ihan otsikossa perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikka. Tarvitaan siis koulutettuja maahanmuuttajia. Otsikon mukaan perussuomalaiset ovat muunlaisten maahanmuuttajien perässä.

Kun Vilmunen näin otsikon mukaan tekee niin hän varmaan on tutustunut muutama päivä sitten julkaistuun perussuomalaisten maahanmuuttopoliittiseen ohjelmaan. Huudammeko siellä muunlaisia kuin koulutettuja maahanmuuttajia?

Leipätekstissä kuvaillaan Vilmusen mielipidettä asiasta:
Julkisen talouden näkökulmasta Suomeen tarvitaan koulutettuja maahanmuuttajia, sanoo taloustieteen arviointineuvoston puheenjohtaja, professori Jouko Vilmunen.
– Me haluaisimme tulokkaita, jotka työllistyisivät mahdollisimman tuottavissa paikoissa, Vilmunen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Vilmunen jatkaa perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikan pöllyttämistä:
Hänen mukaansa maahanmuuttajien kohdalla pitää aina katsoa, mikä on nettovaikutus julkiselle sektorille.
– Maahanmuuttajan kotouttaminen tähän maahan ei ole ilmaista, vaan silloin pitää laskea, että mikä on mahdollinen tulolisä julkisessa sektorissa. Mikä kasvuvaikutus tällä porukalla on, mutta myös mitä kustannuksia siihen liittyy.

Siinä Vilmunen kurmootti perussuomalaisten politiikkaa. Mitä ohjelmassa sanotaan?
Pääsääntöisesti Suomen ei tule sallia EU:n ulkopuolelta työperäistä maahanmuuttoa, ellei kyse ole koulutetuista henkilöistä korkean lisäarvon työpaikkoihin. Jos henkilö hakee Suomesta työlupaa, luvan edellytyksenä on jatkossa oltava mediaanipalkkaa vastaavat ansiot.

Miten Vilmusen mielipide eroaa tyrmäämästään perussuomalaisten politiikasta? Ei millään tavalla. Siitä huolimatta IS maalailee mielikuvaa: Professori tyrmää perus­suomalaisten ratkaisun – ”Suomeen tarvitaan koulutettuja maahanmuuttajia”. Ensin kerrotaan tyrmäyksestä ja sitten luodaan tyrmätystä asiasta väärä kuva liittämällä perään asia josta professori on täysin samaa mieltä perussuomalaisten kanssa.

Täytyyhän sitä jotain keksiä josta Vilmunen on eri mieltä.
Perussuomalaisten mielestä ratkaisu työvoimapulaan löytyy kotimaisesta työvoimasta eli työttömistä työnhakijoista ja osa-aikaisista työntekijöistä.
Vilmunen tyrmää perussuomalaisten esittämän ratkaisun.

Maahanmuuttopoliittisesta ohjelmasta ei löydy sanaa osa-aikaisista eikä muita taivutusmuotoja, joten kyse on joko Vilmusen tai toimittajan virheestä. Tahallisesta tai tahattomasta. Siinä meni tyrmäyspointti otsikosta. Tiedättekö mitä. IS on luonut tässä valeuutisen.

Annetaan Vilmusen jatkaa:

– Meillähän on ongelmana se, että työttömät ja työpaikat eivät kohtaa. Mikäli uskotaan yrityksiin ja työnantajiin, kun huudetaan koko ajan ammattitaitoisen työvoiman puutteesta, niin silloin tämä ei ratkea kotimaisin resurssein, Vilmunen sanoo.

Onko Vilmunen eri mieltä vain perussuomalaisten vai myös Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen kanssa?
VATT toteaa, että korkeasti koulutettujen ihmisten maahanmuutto voi olla osaratkaisu julkisen talouden kroonisen alijäämän kattamiseksi, mutta isossa kuvassa yksinomaan maahanmuuttoon ei ole kestävää laskea. VATT:n mielestä työvoimapulaan on lähdettävä hakemaan ratkaisuja ensisijaisesti kotimaisen työvoiman mobilisoinnista ja työnteon vastaanottoon voimakkaasti kannustavasta työvoimapolitiikasta.

Eipä tuossa taaskaan ole eroa niin Vilmusella, VATT:illa tai perussuomalaisilla.

Mitä lukikaan otsikossa? Vaalit lähenee, Sanoma Oy:n aloittanut PS:n mustamaalaamisen.

M.O.T.

Tilaa
Ilmoita
guest

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton

Valtamedian valehtelu voi aiheuttaa perussuomalaisten äänimäärän kasvua, koska suomalaisia alkaa herätä massahypnoosistaa yhä suurempi joukko.
On selvää, ettei Suomessa ole työvoimapulaa, jos pannaan jarru byrokratialle. Vähennetään kansalaisia kiusaavia lakipykäliä, niiden käsittelyä ja valvontaa koskevaa henkilöstöä. Pannaan nämä turhaa työtä tekevät ihmiset haittaa tuottavan työn sijasta hyödykkeitä tuottavaan työhön. Meillä on riittävästi työvoimaa itselläkin kunhan vain byrokraattien järjestämät turhat työt lopetetaan.
Ei ole varmaa millainen puolue persut ovat, luultavasti puoltavat samaa byrokratiaa kuin vihreät, demarit, kokoomus, kepu pahimmat mainitakseni. Nato on yksi byrokratian lisääntymisen malliesimerkki.
Miten Nato lisää turvallisuutta? Jos Venäjä hyökkää, Naton aseapu lisää meidän kurjuutta. Ellei Venäjä hyökkää, Natosta ei ole mitään hyötyä. Nato jäsenyys on järjetön, ellei Venäjä pelkää Natoa. Odotellaan nyt ainakin Ukrainan sodan selviämistä ennen liittymistä. Näyttää nimittäin siltä ettei Venäjä pelkäämisen sijasta torjuu Natoa.

stisse

Ainoa puolue joka erotti edustajan koska kritisoi itsaripiikin

Snif

Hyvä että potkitteen anustappi pois puolueesta.
Tuo ko ukko suoltaa suoraa putinin sanomaa ja pitäsi tuomita maanrikoksesta sen johdosta.

pöh

työttömät ja työpaikat eivät kohtaa. ”
Se maahanmuuttajaväestö mitä pääasiassa Suomeen tulee, ei todellakaan suostu asumaan muualla kuin isoissa kaupungeissa, eikä ole työllistynyt niissäkään.
Ne jotka työllistyy, niin työllistyvät sellaisiin töihin joita ei edes tarvittaisi ilman kyseistä maahanmuuttajapopulaatiota.
Osuipa silmään uutinen ”Tamperelais­perhe eleli Espanjassa neljä vuotta veron­maksajien rahoilla – yhtä pikku­asiaa ei Kelalle kerrottu””Suomesta Espanjaan muuttaneen lapsiperheen vanhemmat on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa törkeistä petoksista. Perheen äiti ja isä erehdyttivät Kansaneläkelaitoksen henkilökuntaa maksamaan heille perusteettomia tukia peräti 105 155,29 euroa.”
”Liki 25 000 euroa huijanneella perheen isällä ikää on 54 vuotta. Miehelle maksettiin työmarkkina- ja kotoutumistukia. ”
https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000009364489.html

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement