Blogit

Välivaalit, poliitikko vs. vedonlyönti, kumpi oikeassa

On jälleen aika katsoa kuka osuu oikeaan, Nancy Pelosi ennusteineen vai vedonlyöntitoimistot ja muut tutkimuslaitokset. Pelosi kertoi olevansa luottavainen että demokraatit tulevat säilyttämään enemmistön edustajainhuoneessa.

Vedonlyöjät ovat toista mieltä. Kertointen mukaan republikaanit tulevat saavuttamaan enemmistön, ei vain edustajainhuoneessa vaan myös senaatissa. Tulos poikkeaa poliittisten ”asiantuntijoiden” ennusteista joissa enteillään kisan senaatissa olevan tasainen tai ovat sitä mieltä että demokraatit säilyttävät enemmistön.

PredictIt ennustaa enemmistöä senaatissa republikaaneille prosenttiluvuin 69-34 ja edustajainhuoneessa 83-11.

Lontoolaisen Smarkets-toimiston vastaavat luvut ovat 66,67-36,23 ja 89,29-10,87.

Kumpikin pitää todennäköisimpänä että republikaanit saavuttavat enemmistön sekä senaatissa ja edustajainhuoneessa. Toiseksi todennäköisin vaihtoehto on se että republikaanit saavuttavat enemmistön edustajainhuoneessa, senaatin jäädessä demokraattienemmistöiseksi.

Politico-lehti sekä tilastollisia analyysejä tekevä FiveThirtyEight pitävät todennäköisimpänä että republikaanit saavuttavat enemmistön edustajainhuonessa. Mielipidetutkimuksia tekevä RealClearPolitics odottaa republikaanien voittavan enemmistön senaatissa, kun taas Politico ja FiveThirtyEight ennakoivat tasatulosta, tosin niin että FiveThirtyEight pitää hieman todennäköisempänä sitä että demokraatit säilyttäisivät enemmistön.

Siitä vaan vaaleja seuraamaan. Kuka osuu tarkimmin oikeaan, poliitikko, vedonlyöntitoimistot, lehti, tilastollisia analyysejä- tai mielipidetutkimuksia tekevä laitos.

Tilaa
Ilmoita
guest

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha

Kyllä jos suomalaiset pääsisivät äänestämään niin Biden ja vasemmisto saisi valtavan äänivyöryn. Suomalaiset rakastavat kommunismia, sen näkee jo kommunistisen EUn ja kommunistisen Naton valtaisasta kannatuksesta.

Täälläkin keskusteluissa tämä vasemmistolaisuus nostaa päätänsä. Muistan keskustelleeni näiden Bidenin ja Marinin kannattajien kanssa että tuoko kommunistinen USA ydinaseita Suomeen.

Viddu te olitte taas väärässä. Kommunismi on yhteiskunnan syöpä. Te olette se syöpä.

https://www.newsweek.com/finland-will-allow-nato-place-nuclear-weapons-border-russia-1754925

Puolueeton

Tulos selvinnee vasta viime hetkillä koneitten laskiessa lopussa annettuja äänivyöryjä.

Ei täällä enää ole mitään demokratiaa

+ tietty pitää vielä laskea äänet demokraattien kaivamista matkalaukkuarmadoista, jotka ottaavat piiloistaan äänestystilojen sulkeuduttua.

John Quiman

Pitäähän puuttuvia ääniä löytyä.