Blogit

Valkean puukotuksesta

Valkea
Valkea. Kuva: Wikimedia Commons / (CC-BY-SA-1.0) / Estormiz.

Eilen torstaina Oulun kauppakeskus Valkeassa puukotettiin 12-vuotias maahanmuuttajataustainen poika. Tekijä oli viime vuosikymmen alulla Dan Koivulaakson kaasuttamisesta ja Jyväskylän kirjastopuukotuksesta tuomittu taparikollinen Juhani Sebastian Lämsä. Lämsä on ilmeisesti toiminut myös entismuinaisen ja sittemmin kielletyn Pohjoismaisen vastarintaliikkeen aktiivina, joten kytkökset äärioikeistoon löysi heti jokainen toimittaja.

Vasemmanpuoleinen poliittinen spektrumi on tietenkin ottanut iskusta kaiken irti. Demareista lähtien lentää kettuilua persuille ja vaatimuksia äärioikeistolaisesta väkivallasta irtisanoutumiseen. Tässähän teatterissa ei ole mitään uutta, sillä sama nähtiin jo viime vuonna, kun jaeltiin tuomioita erinäisille akselerationistisille ryhmille terrori-iskujen suunnittelusta ja postilaatikoiden ampumisesta 3D-tulostetuilla aseilla. Vasemmistolle on tyypillistä niputtaa lähinnä muutaman pojan porukasta koostuvat pikkuryhmät osaksi jotain äärioikeistolaista kokonaisuutta, jota Riikka Purra johtaa. Kaukaa äärivasemmalta katsoessa voikin kieltämättä näyttää siltä, että kaikki toista laitaa edustavat ovatkin vain pieni yksittäinen piste.

Kiihdyttävän öyhöttelevä reaktio olikin odotettavissa. Pisimmälle meni Dimitri Ollikainen (aka Pyörälukko), joka on koko päivän kikkeli pystyssä levittänyt salaliittoteoriaa, kuinka puukottaja olisi joku kulttuurikeskus Otsolan kouluttama radikaali. Dimillähän ei tietenkään ole mitään sisäpiirin tietoa, kytköksiä saati sitten tietämystä asiasta, vaan tarkoitus on vain ratsastaa kohun aallolla ja levittää mahdollisimman paljon propagandaa, jotta kansallismielinen toiminta kiinteistössä, jota myös puolueeni Sinimusta Liike käyttää, joskus loppuisi.

Ensinnäkään puukottaja ei ole käynytkään Otsolassa saati sitten toiminut missään piireissä vuosikausiin. Tähän meillä on ihan äärioikeistoa tutkivan tohtori Tommi Kotosen lausuma.

Toiseksi motiivista tai suunnitelmallisuudesta ei ole mitään tietoa vielä. Kauppakeskus Valkean tuntien kyseessä voi olla vaikka pieleen mennyt huumekauppa tai mikä tahansa riita. Puukottajan rikoshistoriaa lukien kyseessä voi olla ihan vain vammainen päähänpisto. On kaukaa haettua yrittää leipoa jätkästä jotenkin nykyisen kansallismielisen skenen saati sitten Sinimustan Liikkeen edustajaa, koska me haluamme toimia julkisesti ja avoimesti, eikä mikään väkivaltainen ostaripuukotus kuulu toimintatapoihimme tai suunnitelmiimme.

Kolmanneksi. Jos Otsolassa nyt oikeasti oltaisiin kouluttamassa jotain äärioikeiston armeijaa, niin ei sen ensimmäinen isku olisi hyökätä puukon kanssa yhden lapsen kimppuun keskellä päivää Valkeassa. Todennäköisesti Supo saisi suunnitelmista Dimiä ennen vihiä ja Karhu-ryhmä myllyttäisi paikan. Poliisikin seuraa Otsolaa tarkasti, mutta on todennut, ettei syytä ratsioille ole, koska siellä ei tapahdu mitään lakeja rikkovaa.

Lasten tappaminen tai oikeastaan kenen tahansa murhaaminen, olivat he sitten maahanmuuttajia tai eivät, on aina väärin. Kansallismielinen liikehdintä ottaa tässä ainoastaan takkiin, eikä se edistä toimintaamme mitenkään. Valkean puukotus vain voimaannuttaa mediakoneistoa sekä Dimin kaltaisia ihmisiä ja kääntää julkikuvaa meitä vastaan. Otsolan ei pitäisi osua tulilinjalle, koska se on ainoastaan tapaamispaikka, missä järjestetään lähinnä kokouksia, puhetilaisuuksia ja konsertteja, mutta jo tämä on äärivasemmistolle liikaa, joten he tekevät kaikkensa toiminnan kieltämiseksi.

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh

Niin toisessa tunti aikaisemmin sattuneessa puukotuksessa kuoli yksi ihminen, tämän murhan tekijä oli kuvasta päätellen tummaihoinen ”hameeseen” pukeutuva rauhan uskoa levittävä maahanmuuttaja.
Siitä tapauksesta ei sitten olekaan otsikoita revitelty tai poliitikot tuominneet tekoa.

John Quiman

On tehokkaampaa luoda mielikuvaa äärioikeistosta vaarallisena, jos muista vaietaan. Sattui niin hieno tilaisuus syyllistää äärioikeistoa, jota pääsee ani harvoin tällä tavalla syyllistämään.

Oikeauskoisten surmantöitä jos julkaistaisiin, saattaisivat kansalaiset huomata, että niitä tapahtuu tuon tuostakin. Voisivat jopa ajatella, että suuri vaara yhteiskunnalle ei olekaan äärioikeisto, jota on häviävän vähän Suomessa.

Pyrkivät luomaan äärioikeistosta uhkakuvaa tällaisilla hyvin harvinaisilla tapahtumilla, jotta voisivat saada äärioikeistosanaan negatiivista kaikua, kun sanovat äärioikeistoksi mitä tahansa poliittisia vastustajiaan.

Tietoa julkaisijasta

Eero Molkoselkä