Blogit

Venäjä valehtelee pakotteiden vahingollisuudesta

Kuva: Tubes (5471381148).jpg. Wikimedia Commons. CC BY-SA 2.0.

Venäjän informaatiovaikuttamista seuranneet tietävät, että Venäjä pyrkii länteen suunnatussa propagandassaan liioittelemaan pakotteiden vahingollisuutta länsimaille, samalla vähätellen niiden negatiivisia vaikutuksia Venäjän omalle taloudelle. Venäjä uskottelee itse ruokkivansa kaikki ennätyssadollaan ja pelastavansa länsimaat nälänhädältä.

Tämänkaltaisia näkemyksiä on Eduskunnassa levittänyt Kremlin linjan uskollinen seuraaja Ano Turtiainen, jonka mielestä valeturvapaikanhakijoiden on saatava tulla Suomeen vapaasti, kunhan heidät tuodaan Venäjän eikä Ruotsin kautta.

Pitää paikkansa, että kehitysmaissa on ruokapulan riski Ukrainan viljanviennin tyrehtymisen vuoksi. Joitakin kompromissiratkaisuja on siksi tehtävä; tietysti vain niillä ehdoilla, joilla Venäjä ei saavuta enempää sotavoittoja. Länsimaat sen sijaan ovat viimeinen paikka maailmassa, josta raha loppuu. Vertailun vuoksi Suomen kansalaiskohtainen BKT ostovoimakorjattuna on kaksi kertaa suurempi kuin Venäjällä.

Länsimaita ei odota täystuho ja miljoonien ihmisten nälkäkuolema, vaikka energiankäytöstä on tingittävä. Niille maille, joiden energiariippuvuus Venäjästä on poikkeuksellisen suuri, voidaan ennemmin asettaa poikkeuslupia kuin antaa koko pakotepaketin kaatua sen takia. Euron ja dollarin samanaikaista hyperinflaatiota ei ole luvassa, vaikka hinnat nousevat väliaikaisesti. Euroopan puolustaminen edellyttää kärsivällisyyttä ja uhrauksia muiltakin kuin ukrainalaisilta rintamamiehiltä.

Ukrainan saama avustus sodan voittamiseksi on elintärkeää, mutta tähän mennessä verrattain vähäistä. Afganistanin ja Irakin sotiin pumpattiin parhaimmillaan miljardeja päivässä. Lieneekö osasyy Ukrainan saaman avustuksen vähäisyyteen se, että Venäjän valheet länsimaita odottavasta täystuhosta on uskottu?

Tilaa
Ilmoita
guest

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kova tulevaisuus

Itsepetos on maailman yleisin ja vaarallisin petos. Varsinkin jos siihen uskoo kuten Samulikin näyttää. Silloin maailman näkee vääristyneenä eikä erota oikeaa väärästä. Tai vaaran paikkaa turvallisesta.

On sääli että yksi yliopistopaikka on jälleen hukattu henkilön toimesta jolla on todella vääristynyt maailmankuva. Toivottavasti Samuli saa apua ettei kova maailman lyö vasten kasvoja. Kuten Suomen aloittama sota Venäjää vastaan joka on jo nyt väistämätön.

Yrjö

On se naapuri sotinut ennenkin, eikä ole meidän sähkön ja bensan hintaa hetkauttanut, Nyt syy on USA, joka juoksuttaa meidän juoksupoikia ja -tyttöjä ja laittaa Euroopan kontalleen.

nonAQ

Se tässä ihmetyttää, kun George W. Bush murhasi Irakissa toistamiljoonaa ihmistä joista n. 500 000 oli lapsia minkään laisia pakotteita ei Yhdysvalloille asetettu, vaikka irakilaisia ei ihmisinä pitäisikään olisi George W. Bush pitänyt tuomita edes eläinsuojelurikoksesta.

pöh

Venäjä varmasti valehtelee monessakin asiassa, mutta ihanko oikeasti luulette että meillä täällä kerrotaan totuus?
Blogin kirjoittaja voisi tulla vaikka maksamaan minun sähkölaskun, kun se on venäjän takia tuplaantunut. mutta jos se on valetta niin riittääkö kun maksaa puolet?

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Samuelin kannattaisi lukea tämä ja käsittää kuka on kusessa. http://rayhablogi.blogspot.com/2022/07/euroopan-unionin-aiheuttama-nettotappio.html?m=1

Ari

Jaahas, vihreä suvakkipoika kuvittelee olevansa ekonomisti.

Kvantim

Jopas kirjoitat täyttä soopaa. Kyllä nyt tulee tiukat paikat voin sanoa, olematta kenenkään puolella. Ei tuollainen kusetus ketään auta.

Social Engineer

Keskuspankkien osavarantojärjestelmä, Venäjän hyökkäyssota, synnyttävä vanhempi, miesten kuukautiset, koronapandemia, rokotteet pelastavat, miljardien lainat ja rahojen lahjoittaminen EU:lle ja se että kansalaiset uskovat kaiken muunkin roskan kritiikittömästi on hallintomme todellinen saavutus. Social Engineering that’s the key.

Timppis

Valkoinen etuoikeus.taidampa värjätä itseni ruskeaksi ja maksaa laskuni sosiaallisella pääomalla.

Social Engineer

Mikä se sellainen etuoikeus on jota ei kuitenkaan voi käyttää esim. kassajonossa etuiluun, ylinopeudella ajamiseen tai laskujen maksamatta jättämiseen? Valkoinen etuoikeus on satua jolla meitä hämätään. Kuinka Suomalaiset jotka ovat olleet vuoronperään Ruotsin ja Venäjän riistettävinä olisivat voineet mitenkään omata tuota etuoikeutta? Suomalaisille ei ole koskaan ollut orjia mutta nyt olemme EUn lypsämiä idiootteja.

gameover

Et taida olla edes kuullut sanaa fiat raha. Otahan selvää. Katsotaan miten se auttaa kun talvella patterit on kylmiä, sähkön käyttö tavan kansalle rajoitettua, normi pihvi maksaa kaupassa 50 e/kg ja lisää porukkaa työttömänä talvella kun joutuu tehtaita sulkemaan. Mutta ei siinä, silti vielä ilkut meille että hienosti menee lol.

Snif

Älä naurata ryssä.
Voi, voi lasta kun tekee kipeää myöntää totuutta että ryssät sukeltaa suoraan helvettiin eikä noita hyväksytä enää mihinkään moneen sukupolveen.
Senkun sulautuvat kiinaa, intiaan ja muihin maapallon rupisimpiin lähti-idän maihin.
Se että tästä maasta sähköt alkaa loppumaan johtuu ainostaan hallituspiipertäjien ilmastokusetuksesta, samoin kun elintarvikkeiden hintojen nousu marketeissa.

Tyrsky

Minäpä olen. Kertoisitko ketkä siis ovat tarinan hyviksiä ja pahiksia? Natsi-Saksa hankkiutui fiat-rahajärjestelmästä eroon, mikä itsessään oli aivan fantastisen hieno saavutus, mutta nyt 2022 sotien ja konfliktien eri osapuolet haukkuvat toisiansa natseiksi ja fasisteiksi – ja kaikilla on käytössä fiat-raha.
Näyttää siltä, että sodan osapuolilla on yhteinen tavoite, että kaikki tulee menemään päin persettä.