Blogit

Venäjän suuruuden päivät ovat luetut

Kuva: Business Centre of Moscow 2.jpg. Wikimedia Commons. CC0 1.0.

Venäjän sotatalous on romahtamassa. Venäjän viimeisetkin eliittijoukot ovat kuolleet Ukrainassa, minkä vuoksi Venäjä siirtää rintamalle käytännössä täysin kouluttamattomia sotilaita, vaikka näistä ei ole mitään muuta kuin vaivaa. Lisäksi mobilisaation kustannukset vahingoittavat uusimpien arvioiden mukaan Venäjän taloutta vakavasti, samoin kiihtyvä ja peruuttamaton aivovuoto. Tämä on toki jo ties niin kuinka mones itsetuhoinen teko, ettei tahdo enää pysyä laskuissa. Käyn tässä kirjoituksessa läpi muutamia kiistattomia todisteita Venäjän talouden vääjäämättömästä täystuhosta parin viime kuukauden ajalta. Vaikka vaikutukset eivät näy kansalaisten arjessa välittömästi, Venäjä on de facto Titanic.

Venäjä on joutumassa ns. resurssikirouksen kohteeksi kolmannen maailman maiden tapaan. Luonnonvaroista ei ole mitään hyötyä ilman korkean tason teknologiaa, jota Venäjälle ei saa enää viedä (ja jota se ei pysty itse tuottamaan); tällä hetkellä käytössä olevat komponentit käyvät pian vanhoiksi ja hajoavat. Venäjä joutuu päästämään ulkomaiset yhtiöt apajilleen.

Vaikka Venäjä on yrittänyt maalata kuvaa, että se ui rahassa pakotteiden takia, koska energian hinnat nousevat, käytännön havainnot maan logistisesta tilasta osoittavat tilastohuijauksen. Venäjä purkaa lentokoneitaan varaosiksi ja varastaa Ruotsista peltipoliisikameroita rakentaakseen niistä ”taisteludrooneja”. Edes Afrikan rutiköyhät sotilasdiktatuurit eivät käyttäydy näin säälittävästi.

Venäjä tekee itsemurhaa. Jos pakotteet hyödyttävät Venäjää, miksi Venäjä yrittää kiristää EU:ta lopettamaan pakotteet vähentämällä pakotteiden alaisten tuotteiden vientiä EU:hun entisestään?

Ukraina etenee kiihtyvällä nopeudella. Venäjä vetäytyy Dniepr-joen länsirannalta, mikä ennakoi vahvasti sitä, että Hersonin miehityshallinto valmistautuu häviöön. Ukraina saa lähiaikoina haltuunsa Pohjois-Krimin kanaalin alkupään, jolloin Krimin vesihuolto katkeaa. Kertšinsalmen silta katkaistaan pian lopullisesti todennäköisesti räjähtävällä veneellä. Kun Ukraina etenee Krimin pohjoispuolella rantaan asti ja Krimin maayhteys sekä manner-Ukrainaan että Venäjään saadaan viimein poikki, Venäjä joutuu tuhlaamaan valtavia määriä resursseja Krimin huoltoon, jolloin Ukrainan eteneminen etelässä ja idässä nopeutuu huomattavasti.

Mutta mitkä ovat Venäjän hyökkäyksen juurisyyt? Onko niillä jotain tekemistä sen kanssa, että Venäjän talous on riippuvainen fossiilisten viennistä länteen, ja länsi toteutti joka tapauksessa vihreää siirtymää jo ennen hyökkäystä, joten venäläiset ovat virheellisesti laskelmoineet, että koska eivät pysy perässä teknologisessa kehityksessä vähentääkseen riippuvuuttaan perinteisestä elinkeinostaan, Neuvostoliiton ryöstötalouden palauttaminen olisi ainoa ratkaisu paheneviin talousvaikeuksiin?

 

Lähteet

  1. https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-november-2
  2. https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-october-30
  3. https://www.euronews.com/2022/07/28/sanctions-catastrophically-crippling-russian-economy-study-finds
  4. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/epaily-ruotsista-varastetut-peltipoliisien-kamerat-paatyivat-venajan-droneihin-ukrainaan/8553640
  5. https://www.verkkouutiset.fi/a/pakotteet-tuntuvat-venajalla-puretaan-jo-lentokoneita-varaosiksi/
  6. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009170203.html
Tilaa
Ilmoita
guest

26 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sensuroimaton Totuus

Olipa melkoinen oksennus.

John Quiman

Jos Venäjän toimet tuottavat pahoinvointia, kannattaa vältellä sitä koskevien uutisten lukemista. Vaihtoehtoisesti voi lukea putkosuutimia, koska oletettavasti siitä ei sitten tule sitä pahoinvointia.

Toiveilla ei Venäjää kaadeta

”Venäjän sotatalous on romahtamassa. Venäjän viimeisetkin eliittijoukot ovat kuolleet Ukrainassa, minkä vuoksi Venäjä siirtää rintamalle käytännössä täysin kouluttamattomia sotilaita..”
Uskotko oikeesti tohon. venäjän koulutettu palka-armeija käsitti noin 850 000 sotilasta ja varmaankaan kaiki eivät ole kaatuneet – pikemminkin 85 000. venäjä saa koulutettua saman määrän, joten ei se siihen romahda.
Liikekannallepanossa on tod. näk. syynä se, että saadaan muodostettua sotakokemusta omaava miljoona-armeija eli noi 300 000 liikekannallepanomiestä käy eka kertaukset ja sitten 2 – 3 kk:n rintamapalveluksen saadakseen sotakokemusta. Ensi vuoden alkupuolella tullee toinen liikekannallepano – no nähtäväksi jää tuleeko, mutta ei se vanjan tilanne niin paha oo. >Mutta jos ei omaa kykä tarkastella asioita vähän laajemmin niin sitten rumpsuttaa täällä tätä omaa vähäpätöistä mölinää.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Piti oikein tarkistaa etten lue iltapaskoja. Senverran sakeaa settiä oli. Käyhän tuokin edes huumorista itselleni . Olenhan saanut lukea Venäjän ammusten,kaluston ja miehistön loppumisesta. Putin on sairas ja kuolee hetimiten pois. Mikä näistä iltapaskojen/valemedioiden uutisista on toteutunut?

John Quiman

Ovathan nuo ammukset käyneet vähiin, kun jo ostetaan niitä Pohjois-Koreasta. Iranista ostetaan ohjusten korvikkeita. Tankit ovat nyt kymmeniä vuosia vanhoja malleja, kun ukrainalaiset ovat tuhonneet ne paremmat, mitä käytettiin mm. Kiovaan hyökätessä.

On kai miehet vähissä, kun pitää tehdä onneton liikekannallepano ja rahdata kokemattomia vähäisellä koulutuksella rintamalle, eikä ole antaa suojavarusteita, eikä kunnollisia aseitakaan. Suojavarusteita joutuvat itse ostamaan, jos on varaa.

Ei tuo näytä paljon muulta kuin huonolta.

Veikkaan ettei kaadu

Pyöriikö toi sama levy täälläkin mikä on pyörinyt valevaltamediassa jo helmikuusta lähtien.

sirppeli

onko siis niin etta ruotsi myy kameroita iranille joka toimittaa droneja venajalle, vaibmiten se meni

Ikku

Ruotsalaiseen tiekameraan asennetaan vai propelli ja niin meillä on laadukas drone. Minä veikkaan lisäksi, että venäjältä loppuu kohta miehet ja maa-alueet, kohta suomi on siihen nähden suurvalta. Slava hölmölä.

sirppeli

sotapropagandaa.
venajan rupla on vahvempi kuin koskaan, yhdysvallat ostaa venajalta edelleen oljya eika maailman moderneinta armeijaa ole edes aktivoitu, vaan ovat antaneet pois vanhoja 70-luvun tankkeja donbassin kansanarmeijalle.
kuinka harhainen pitaa olla etta luulee venajan kaupan olevan laskussa, vain eurooppa on konkurssin partaalla kun ylivoimaisesti suurin osa maailman maista on venajan puolella ja vienti on huikeaa, niin ja kreikkalaiset tankkerit tuovat intian venajalta ostamaa oljya euroopalle joten missa ne pakotteet ovat.
suomi jos liittyy natoon niin suomi on kolmessa paivassa kehitysmaa ilman mitaan infraa.
Pikku lillioutti ukraina ja eu ivat oikeastaan vain karpasen kakkoja jos sota ylittaa uusia rajoja, onko tallaisilla valheuutisilla tarkoitus nostaa suomen nuorukaisten sotaintoa vai mita,.tosin sotilasvalathan on peruttu koska tyyti tuppurainen sanoi etta oma kansa ensin ajattelu on vahingollista, joten turha sita suomen kansaa kayttaa,.antaa urpojen usan menna sinne ihan itse niin saavat niin pahasti turpaansa etta taitaa senkin terroristivaltion kullanryostosodat pysahtya siihen, samalla myos rasistinen israel menettaa ilmaisen aseavun usalta joka ei voi pian enaa valmistaa erikoisaseita koska kiina lopetti erikoismetallien myynnin usalle ja rasistijutkuille, venajalla on muuten maailman isoin timanttiesiintyma, siina kraaterissa jonka meteoriitti loi siperiaan.

Snif

Täällä saa taas nauraa miten ryssän tiltut vikisee.
Vaikka ryssät tekee mitä terrorisia iskuja jotka kaikki on todistettu niin Suomessa ryssän imeskelijät puolustaa aina jiisus putiniaan.
Onneksi tuo digtaattori tulee kitumaan ennen kuolemaansa kivuliaasti, sairastaen haimasyöpää.

Ai nii mut eihän tyhmä tajuu olla ees hiljaa

Tyhmä saa olla, mutta kannattais pitää se tyhmä pää kii.

Eli, jos joku tulee ja tappaa koko sukusi, siinä sivussa toki, on raiskannut kaikki, sinä huudat vain, jipii, hienoa.

Jatka vain, saa nauttia enemmän miten kaltaisesi ryssän tiltu kipuilee.

Mutta ethän sinä ymmärrä

Niin jatkankin typerys, sillä minua kiinnostaa totuus eli se miten asiat ovat eikä se miten joku tyhjäntoimittaja niiden haluaa olevan.

Snif

Tulee kaltaisillesi ryssän perän nuolijoille kylmäävät olot vielä joten kannattaisi luikkia jiisuksenne putinin syliin.

John Quiman

Et kuitenkaan malttanut pitää päätäsi kiinni.

pöh

En kauheasti juhlisi vaikka venäjän talous olisikin romahtamassa, kun katsotaan miten Suomessa ja euroopassa sahataan omaa jalkaa poikki koko ajan uudesta kohtaa.
On sanottu että jos naiset johtaisi maailmaa niin ei olisi sotia.
No nyt on Suomessa naisvaltainen hallitus ja joudutaan puhumaan jo ydiniskun mahdollisuudesta Suomeen.
Päättömiä lausuntoja joka tilanteessa, ja koskaan ei voi myöntää olleensa väärässä.

Puolueeton

Valeuutinen tietenkin perustuu valeuutisiin. MTV:”Ruotsissa satojen kadonneiden nopeusvalvontakameroiden epäillään päätyneen Venäjän kotitekoisiin taisteludroneihin.”
Tuleen mieleen eräs yliopistotyötekijä, joka tarvitsi elektroniikan komponentteja yksityisessä työssään eräälle firmalle. Häntä epäiltiin, että varastaa komponetteja yliopistolta. Todellisuudessa työntekijä tarvitsi komponentteja siinä määrin, että ne loppuivat paikallisesta myymälästäkin.
Ruotsin teillä olevat kamerat eivät sotateollisuuteen riitä, joten niiden varastamiseen tarvittavasta toiminnasta ei ole apua. Huumebisneksen tarpeisiin kamerat riittävät. Digitaalikameassa on tietenkin mikro-osia, joiden valmistaminen vaatii siihen sopivaa teollisuutta, jonka luominen kestää aikansa. Ei ole tietoa Venäjän teollisuudesta, joten kysymys on auki.

Juha

Heh. Kuvastaa blogistin äo:ta tuo aivopieru. Nopeusvalvontakameroita droneihin.. vaikea ottaa vakavasti loppuakaan tekstiä.

John Quiman

Ne kamerat sopivat hyvin droneihinkin.

Snif

Vielä enemmän naurattaa ryssän tiltun ”tieto” elektroniikasta.

John Quiman

Ovat löytäneet muistaakseni droneista pesukoneista otettua elektroniikkaa. Kazakstanissa pesukoneiden vienti Venäjälle on kasvanut liki 700 prosentilla. Tuo oli vain yksi esimerkki.

Kyllä varas voi napata kameran Ruotsissa, jos se saa siitä hyvän hinnan, kun venäläinen ostaja tekee tarjouksen.

Kirjoittaja pihalla ku lumiukko

Harvinaisen sekaisin kirjoittaja!! Voi huh huh!

Ei sanaakaan juutalaisista jotka ovat sodan takana ja omistavat lännen propaganda median!! Toki venäjälläkin jutikoilla vaikutusta mutta pieni määrä verrattuna länteen!!

ollikolli

Juuh. Sellaiset fantasiat taas kerran

gameover

Kuusi miljoonaa samanlaista juttua samalta tyypiltä. Luuletteko että kunhan tarpeeksi juttuilette ja toistatte samaa niin teidän jutuista tulee realismia. Ymmärrän toki että propagandaan kuuluu olennaisena osana toisto. Mutta ei sekään ihmeisiin pysty.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by gameover
Snif

Kipeää tekee, no, mätä lisää mätäkaalia naamaan, sama kaikille täällä ”ulostaville” ryssän kätyreille.