Blogit

Venäjän trollien puolueettomuudesta

Kuva: John Bauer 1915.jpg. Wikimedia Commons. Public domain.

Trumpia syytetään jälleen Venäjän kanssa vehkeilystä. Yllättäen ilman todisteita. Unohtuiko, että länsimaisessa oikeuskäsityksessä jokainen on syytön, kunnes toisin todistetaan? Ei kuten Tintti-sarjakuvissa, joissa jokainen (Tintti) on epäilty, kunnes todistetaan syylliseksi.

Usein kuultu väite, että Venäjän informaatiovaikuttamisen ensiarvoinen päämäärä olisi republikaanien valta-aseman vahvistaminen Yhdysvalloissa, koska republikaanit suhtautuvat kriittisesti interventionismiin, ei saa tukea Twitterin julkaisemasta laajasta datasta, jonka mukaan palkkatrollit ovat yleensä puolueettomia ja lyövät bensaa liekkeihin kaikista suunnista.

Arolaisessa valtadiskurssissa kaikkien Venäjän trollien kuvitellaan tekeytyvän huonotapaisiksi kansallismielisiksi, siis sellaisiksi jotka tuottavat oikeiden kansallismielisten näkökulmasta häpeää aatteelle. Todellisuudessa osa palkkatrolleista tekeytyy äärifeministeiksi. Ukrainan sodan aikana palkkatrollit ovat keskittyneet puolustamaan Venäjän sotatoimia, niitä tuskin on nähty kailottamassa ”#SlavaUkraini #HerojamSlava”, mutta melkein mistä tahansa muusta aiheesta puhuttaessa niiden keskeisin tavoite on hajottaa ja heikentää Yhdysvaltoja ja muita länsimaita, ei varmistaa tietyn ehdokkaan läpimeno. Vaikka Venäjällä voi olla preferenssejä, kuka olisi toivottu valtionpäämies (esim. Trump, joka ei tykännyt sotia), vaalivaikuttaminen on toissijainen intressi. Trolli on kirjaimellisesti trolli, joka haluaa saada aikaan riidan mistä tahansa.

Palkkatrollia on yleensä vaikea erottaa ns. hyödyllisestä idiootista tai radikalisoituneesta yksilöstä (esim. lapsensa menettänyt, joka liittyy lastensuojelua haukkuvan desantin piireihin vapaaehtoisesti, toimien tietoisesti Venäjän tiedustelupalvelun hyväksi, motiivit kuitenkin muualla kuin Venäjän tukemisessa). Profiilikuvan tarkistaminen käänteisestä kuvahausta voi auttaa, samoin vanhojen päivitysten selaaminen ilmeisen täytehöpön varalta. Monesti saman tilin takana on yksi ihminen, jolla on persoonallisuus, joten myös trolleja hiillostamalla on mahdollista saada ne paljastamaan työnantajansa.

Pohdittavaa: Jos Venäjä haluaa jotakin, pitääkö tehdä automaattisesti täsmälleen päinvastoin? Jos Venäjä sanoo jotakin, onko totuus aina Venäjän näkemyksen vastakohta?

 

Lähteet

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009189999.html?share=16f938348cd068060c724ba0a953887c

https://www.is.fi/digitoday/art-2000005868341.html

Tilaa
Ilmoita
guest

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sensuroimaton Totuus

-Hybridikeskus
-Mediapooli

Siinä sinulle Suomen trollipajat. Huom! Verovaroin ylläpidettyä propagandaa. Röyhkeyden aste 110%

Puolueeton

Trollit ovat huonon median synnyttämiä. Kun media näkee asiat vain yhdeltä kulmalta ja muu tiedottamien on valemediaa, tietenkin syntyy trolleja, joiden mielipide ei pääse esiin luonnollisella tavalla.
Otetaan esimerkkinä ilmastonmuutoshuijaus. Jos se ei olisi huijausta, kaikki näkökohdat olisivat tervetulleita pohtimaan asiaa. 3500 vuotta on uskottu Pythagoraan teoreemaan. Ei ole syntynyt yhtäkään trollia väittämään vastaan, koska teoreema on tosi. Tosiasioista ei kiistellä, eikä niitä sanota huijauksiksi. Mutta kiistoissa, joista voi olla monta mieltä ja joissa on olemassa vain yksi sallittu näkökanta, sallitun näkökannan puolustajat näkevät vastaansanojat trolleina, mytologisina peikkoina.

Jegros

Trollit tai vähintään trollien pihkaa pyllystä nielleet käyttävät lähes aina jotain uskottaavuutta luovaa nimimerkkiä kuten ”puolueeton”, ”nationalisti”, ”kansallismielinen”, tms. Otetaan vaikka mv-lehdestä tietonsa nielleet, mv-lehti kertoi raiskauksista joista valtamedia vaikeni ja osoitti valtamedian peittelyn tieyissa asiossa, tässä samassa kun pääsi kertomaan oikean laidan noista niin oli helppo samalla ujuttaa venäjän ihanuutta joka asiaan aluksi pikkuhiljaa ja kokoajan määrää kasvattaen, kun luottamus saatiin, etenkin heikon tietämyksen omaaviin venäjäpropaganda upposi täysillä, niitä tännekkin kirjoittaa ja paljon. Eli kiitos vaan YLE ryssien avuttamisesta.

Olen toimittaja🤣

Lähteenä mediapoolin hyödylliset idioottitrollitehtaat HS & IS.
Tässä poitsulle vähän kotiläksyjä.
https://ossitiihonen.com/2020/05/07/mediapooli-orwellilaista-sananvapautta-puolustamassa/

Suomi on tuhoon tuomittu

Toi Venäjätrollien näkeminen kaikkialla on YLE:n ja muun valevaltamedian kuin myös globalistipoliitikkojen aikaansaannos. Tällä tavoin luovat hämmennystä ja lievää kaaostakin ja pääsevät näin puuhailemaan omia jekkujaan kansakunnan harmiksi.

Jegros

.. Niin vai olisiko sittenkin venäjä joka noita jekkuja tekee ja niiden lasit kun on silmillä ei näe vaikka ruudulla olisi kymmeniä venäjän propakandaa toistelevia yhtäaikaa suomeksi.