Blogit

Viides kolonna

Kuva: Tahrir Square - February 9, 2011.png. Wikimedia Commons. CC BY 2.0.

”Suomessa asuu yli 60 000 Venäjän kansalaista ja kaksoiskansalaista. Määrä on huolestuttavan suuri”, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Nina Järvenkylä. Kirjoitus on ensimmäinen valtamediassa koskaan näkemäni, jossa sana ”pakolainen” esiintyy lainausmerkeissä – kyseenalaistetaan siis, että pakolaiset tulisivat kaikissa tapauksissa Suomeen oikein perustein. Kirjoituksessa vaaditaan, että kaikkien Suomen venäjänkielisten taustat pitäisi tutkia läpikotaisin: päteekö sama myös arabian- tai somalinkielisiin, vai vaikuttaako epäilyttävyyttä koskeviin lähtökohtaoletuksiin se, että venäläiset ovat valkoihoisia?

Rusismi ja islamismi ovat pääpiirteiltään samanlaisia ideologioita: molempiin liittyy väkivaltainen ekspansio, jota toteutetaan asuttamalla väestöä määrätyille alueille, kunnes aiemmasta valtaväestöstä tulee vähemmistö, minkä jälkeen aloitetaan separatistinen agitaatio sekä mafiamainen rinnakkaisten oikeusjärjestelmien luominen.

Eurooppaan tunkeutuvista islamisteista ei ole kertaakaan puhuttu valtamediassa ”viidentenä kolonnana”, vaikka heitä olisi saapunut parissa viikossa saman verran kuin venäläisiä on Suomessa yhteensä.

Kirjoitus paljastaa valtamedian kaksoisstandardin valkoihoisten rodullisesta alemmuudesta toisellakin tavalla: myönnetään, että yhdellä etnisellä ryhmällä saattaa olla tiettyjä vallitsevia asenteita, jotka eivät sovi länsimaihin. Venäläisten tapauksessa kyse on putinismista. Samaa logiikkaa ei koskaan sovelleta takapajuisiin islamilaisiin arvoihin, kuten että naisella ei ole oikeutta omaan kehoonsa, ”sitähän he juuri ovat lähteneet pakoon”. Venäläisten valepakolaisten ollessa kyseessä yllättäen oikea vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä: valtaosa paenneista ei osoita tukea Ukrainalle, vaan hurraavat sodalle täälläkin, kunhan se ei vaikuta heidän omaan elämäänsä.

Epäselväksi jää myös minkälaisia vaaroja, joita islamistit eivät saisi aikaan, Suomen venäläiset aiheuttavat hurraamalla Venäjän television sotauutisille. Suomen venäläisvähemmistö on niin pieni, ettei separatistialueiden muodostumisen riskiä ole, toisin kuin esimerkiksi koillis-Virossa. Venäläiset eivät kyki veitsen kanssa pusikossa odottamassa raiskattavan näköistä kohdetta. Tavalliset venäläiset siviilit eivät räjäyttele pommeja kerrostalojen rappukäytävissä tai järjestä tuhannen miehen terroristiarmeijan voimalla taharrush-iskuja rautatieasemille. Venäjän ulkomaille suuntaama propaganda on niin huonoa, että se kääntyy lähinnä itseään vastaan ja lisää kansalaisten halukkuutta auttaa Ukrainaa voittamaan sota, eikä parikymmentä tuhatta siihen uskovaa aiheuta vakavaa yhteiskuntarauhan häiriintymistä, mikäli puheet eivät muutu teoiksi. Kaiken kaikkiaan venäläisten harjoittama uhkaava toiminta on pääsääntöisesti passiivista ja pysyy puheiden tasolla, toisin kuin Euroopan islamistisotilaiden. Tästä ei tietenkään seuraa, että Venäjältäkään pitäisi sallia väärin perustein tapahtuvaa maahanmuuttoa, mutta asiat on osattava asettaa oikeisiin mittasuhteisiin.

Tilaa
Ilmoita
guest

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
X

Noinko ihan tosissaan meinaat etteivät kymmenet tuhannet Suomessa olevat Venäjän tai kaksoiskansalaiset muodosta uhkaa?

ro1

Samu! Olet sekaisin vieläkin.Sienet ja kaneppi on sulle pahasta!

hanenorjasta

tuskinpa täältä planeetalta enää täysjärkistä tullaan löytämään. terveisin zlatan ibraham

Kysymys

Mitä niin väärää se nyt kirjoitti?

Snif

No, aloitetaan vaikka siitä että muka 60.000 ryssää ei muka ole mitenkään vaaraksi Suomelle.

Tagit