Blogit

Yle huolissaan valeuutisten levittämisen kriminalisoinnista?

Yle uutisoi tänään Supon ehdotuksesta koskien valeuutisten levittämistä. Kyse on vieraan valtion puolesta tapahtuvan informaatiovaikuttamisen kriminalisoinnista.

Huhtikuulle päivätyn lausunnon mukaan rangaistavuus voisi koskea tilanteita, joissa vieraan valtion tiedustelupalvelun toimeksiannosta tai puolesta pyritään pahantahtoisesti vaikuttamaan Suomen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon tai levittämään ilmeisen perättömiä tai harhaanjohtavia tietoja Suomen yhteiskunnallisesta päätöksenteosta tai suomalaisen yhteiskunnan tilasta.

Nyt on syytä kysyä onko yle huolissaan toiminnan kriminalisoinnista ja pitäisikö sen olla huolissaan siitä. Jos muistatte niin ylellä on kokemusta tästäkin asiasta. Vuonna 2017 yle väitti puolustusvoimilla olevan ohjeen joka kieltää kaksoiskansalisten palkkaamisen.

Yle jauhoi tätä valeuutista useissa tiedotusvälineissä puolustusvoimien ohjeesta. Rummutus alkoi 31.1.2017: Puolustusvoimat laittoi Venäjän kaksoiskansalaiset erityistarkkailuun – myös varusmiesten toimintaa on alettu rajoittaa.

Näihin virkoihin voidaan valita vain Suomen kansalainen – kaksoiskansalainenkin kelpaa.

Ja niin edelleen. Osa uutisointia oli asiallista joissa kerrottiin puolustusvoimien toimintatavoista. Kun yle oli kaksi ja puoli vuotta jauhanut valeuutistaan puolustusvoimien ”salaisesta ohjeistuksesta” ei totuutta enää voitu kertoa.

Vuonna 2019 yle julkaisi uutisen: Oikeus: Venäjän kaksoiskansalaista syrjittiin, kun Jelena ei päässyt töihin varuskuntaravintolaan – Lainvastainen ohje tuli Puolustusvoimista.

Ingressissiä asioista uutisoinut Päivi Happonen kuvasi tapausta: Rekrytointia hoitaneen miehen syrjintäsyyte kaatui. Oikeus katsoi miehen toimineen Puolustusvoimien antaman lainvastaisen ohjeen mukaisesti.

Leipätekstissä Happonen jatkaa väitettään kaksoiskansalaisia koskevasta ohjeesta, mutta kertoo sentään puolustusvoimien kiistävän kyseisenlaisen ohjeen olemassaolon.

Puolustusvoimat kiistää syrjivän ohjeen olemassaolon

Pääesikunnan mukaan käräjäoikeuden päätöksessä ei sanota, että Puolustusvoimissa olisi ollut ohje, joka syrjisi kaksoiskansalaisia.

Tiedotuspäällikkö Max Arhippainen sanoo, että ainoa ohje kaksoiskansalaisten kohtelusta on Puolustusvoimissa annettu helmikuussa 2017.

Arhippainen korostaa, että ohjeessa todetaan yksiselitteisesti, että kaksoiskansalaisuus ei itsessään ole koskaan peruste hylkäävälle päätökselle.

Toisin sanoen, ainoa kaksoiskansalaisia koskeva ohje Puolustusvoimissa on annettu ylen uutisen jälkeen. Kysyin pitäisikö ylen olla huolissaan jos supon lakiehdotus menee eduskunnassa läpi.

Vastaan nyt: pitää.

 

 

 

 

 

 

Tilaa
Ilmoita
guest

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
j.t

 Supon ehdotuksesta koskien valeuutisten levittämistä.voi olla kohta isänmaallisilla,vaikeat oltavat.on sen verran lavea ehdotus.vieraan vallan toimijoiksi,voidaan lukea myös kaikki jotka eivät kunnioita,päättäjiä sekä heidän takanaan hääriviä,henkilöitä.joita eu suomi on täynnä.

Earl Stone

Alkaa pian oikeuslaitoksen ovet pyöriä nonstoppina, kun pressa, hallitus, valtamedia saa syytettä toisensa perään.

John Quiman

Taitaa olla toiveunta

Timppis

Tälläisellä lailla emme tee yhtään mitää jokainen voi itse päätellä mitä uskoo ja mikä on totta.faktojahan voi itsekin tarkistella jos vain haluaa ja niin kauan kun meillä on vaihtoehtoisia medioita.mutta tähdätäänkö tässä vapaiden ja riippumattomien medioiden teilaamiseen?

Timppis

Ps. Ylellä ei ole mitään hätää niillä paskapuheetkin on totta tarvitaan vain oikea agenda.

Bellatrix

Tämä kaikki liittyy WEF:n Klaus Schwabin agendaan,ja sitä meidän hallituksen 2 valittua mikisterijäsentä kunnioittaa tultuaan ko.organisaatiossa hyväksytyiksi.
Säälittävää.Valmiuslain muutoksiakin rustataan, hiljaisuudessa hys-hys, kansalaisten nuijimiseksi yhden agendan taakse.

Juha

”Aikoina jolloin valhe on vallalla. Totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko.”
George Orwell (1903-1950)

EU:n agendaan kuuluu nk. ”väärän” tiedon eli disinformation:in kieltäminen kriminalisoimalla se. Eli EU:n virallisen totuudesta eli ”Pravdasta” poikkeavan tai sen kanssa ristiriidassa olevan sille vahingollisen tiedon levittäminen tai julkaiseminen somessa1

Varsinkin koronan ja Ukrainan sotasensuurin ja sotapropagandasta poikkeavan narratiivin esille tuominen merkitsee suunnilleen valtiopetosta kuten esim. englantilaisen riippumattoman sotakirjeenvaihtajan tiedotustoiminta. Johti hänen varojensa jäädyttämiseen ja takavarikkoon Isossa-Britanniassa, koska se rikkoi sitä yksipuolista ja valheellista tiedustelupalvelujen syöttämää NATO informaatiota, jota on puskettu kautta Euroopan.

On raukkamaista ja ja jo itsensä huonommalla puolella olevaksi tunnustamista, että vastapuolen mediat kielletään ja sensuroidaan poliittisella päätöksellä ylhäältä päin kuin holhoamalla eurooppalaisia ihmisiä, jotka omaavat päässään enemmän järkeä ja moraalia kuin mokomat kepulit ja ”seteliselkärankaiset” globalisti poliitikot, joiden koko poliittinen toiminta perustuu aidon kansanvallan ja vapauden murhaamiseen eurooppalaisissa yhteiskunnissa. Ja tästä matalamielisestä ja valheellisesta toiminnasta hyötyvät yksinomaan he ja heidän käskyttäjänsä, joilla EI ole muuta ”isänmaata” kuin raha ja valta!!!

Juha

Jep, näin se menee Juh
a kaimani. Vanderleyenismi, tämä totalitaristinen kommunismi, on vallannut ihmismielet. Sama aivoton kiihkoilu kuvio on esiintynyt aina kun kommunistit ovat päässeet valtaan vrt. Maoismi, Stalinismi, Polpotismi ja kaikki kommunistiset utopiat päåtyvät lopulta tuhoon, kaaokseen ja kuolemaan kuten esim Nigeriasta irtautunut kommunistinen Biafra tai koolaidia maistanut Jonestown. Sama kohtalo on EU kommunusmilla.. näette kun elätte pian sen.

Missä mennään?

Niin, kumpi tämä Päivi Happonen oikein on?
Oikeasti tyhmä, vai maksettu ammattivalehtelija.

pöh

Hauska paradoksi on se, että YLE olisi ensimmäinen syytetty valeuutisten levittämisestä 😀

Nickname9

HS seuraava ja Jsika Aro kolmantena.

Juha

Kommunismi perustuu tunteisiin, eikä faktoihin. Vai miten Ylen punaideologiassa selitetään esim nämä muunsukupuolisten kromosomit. Ylen valeuutiset olisivat jatkuvasti käräjillä jos lakimuutos tulisi.

pöh

Tohon voi viel sanoa että tää maailma on mädätetty aivan täysin.
Kommunismikaan ei ole enää ihan kommunismia siinä mielessä mitä se ennen ollut, joku globalismi kommunismi kuvaisi paremmin.
Globalistit on saanut apuvoimia vasemmistolta, vihervasemmistolaiset on niin tyhmiä etteivät tajua tekevänsä työtä viholliselle.