Blogit

Itäraja pitää sulkea

Uutisissa ja sosiaalisessa mediassa näkyy kuvia Irlannista, missä maan kansalaiset nousivat kaduille protestoimaan maahanmuuttajien tekemiä rikoksia. Dublin, maan pääkaupunki, on nähnyt katunsa täynnä mieltänsä osoittavia paikallisia. Luonnollisesti suuret uutistoimistot ovat paheksuneet tilannetta. Maansa identiteettiä ja kulttuuria puolustavat irlantilaiset on leimattu jo kaikille tutuiksi tulleilla muotisanoilla. Jopa maan pääministeri on paheksunut omiaan väittämällä heidän tuoneen häpeää Irlannille. Että minä en voi sietää urapoliitikkoja! Raha ja pressi ratkaisee, isänmaa jää toiseksi, tai jopa viimeiseksi.

Kuten niin monilta muilta kansoilta, irlantilaisilta ei kysytty. Ei kysytty suomalaisiltakaan, mutta tässä sitä ollaan! Venäjä on jälleen päättänyt kokeilla eurooppalaisten tahdonvoimaa lähettämällä joukon ”pakolaisia” sen naapurimaiden rajavartioasemille. Hallituksessa puhutaan kovasti, mutta mitään ratkaisevaa ei näytä tapahtuvan. Toki useita rajavartioasemia on suljettu, mikä on varmasti enemmän mihinkä esimerkiksi Sanna Marinin johtama hallitus olisi ikänä pystynyt. Tämä ei kuitenkaan ratkaise itse ongelmaa. Sen sijaan koko sakki raahautuu viimeiselle yhä auki olevalle asemalle, mistä heidät sitten tuodaan maahan sisään.

Pääministeri Petteri Orpo lupailee jämptinä, että tarvittaessa koko itäraja voidaan sulkea. Mitä sitten pitää tapahtua, jotta itäraja voidaan sulkea kokonaan? Tämä erittäin tärkeä seikka on hieman hämärän peitossa. Selkeä sabotööri- tai terroriuhka ei näytä olevan riittävä, saati se että koko sotku on Venäjän suorittama hybridioperaatio. Viro on laittanut rajansa kylmästi kiinni. Norja aikoo tehdä samoin. Suomessa puolestaan epäröidään ja jauhetaan kansainvälisistä sopimuksista sekä oikeusvaltioperiaatteesta. Viro ja Norja omaksuvat yllä mainituista molemmat, mutta silti kyseiset maat toimivat aivan eri tavalla kuin Suomi, joka ei millään tahdo puolustaa omia rajojaan.

Selkeä haluttomuus turvata maamme raja on kansamme olemassaolon kannalta eksistentiaalinen kysymys. Rajat ovat yksi kansallisvaltion elinehdoista, sillä juuri rajojen avulla pidämme huolen siitä että omalla kansakunnallamme on turvattu elintila. Kansallisvaltio joka ei tunne rajoja on tuhoon tuomittu. Sama pätee vielä ankarammin kansalaisuuteen. Tällä hetkellä kansalaisuus on vain juridinen konsepti jota symboloi passi tai jokin muu dokumentti. Kyseisellä periaatteella kuka tahansa voi olla suomalainen. Juuri tämä käsitys kansalaisuudesta mahdollistaa kansakuntien tuhon. Suomi ei olisi suomalainen maa ilman etnisiä suomalaisia. Mikäli katoamme tästä maasta, katoaa mukanamme kaikki se, mikä on suomalaista. Se, mikä on tehnyt kansasta itsensä näköisen, on korvaamaton sen olemassa olon kannalta. Tämä koskee kaikkia kansoja, jotka ovat aikanaan eläneet, tai yhä elävät tässä maailmassa.

Suomi on käynyt kaksi sotaa, joidenka voittaminen oli välttämätöntä. Nämä olivat vuoden 1918 vapaussota sekä toisen maailmansodan aikana käyty taisto Neuvostoliittoa vastaan. Karkeasti laskettuna noin satatuhatta suomalaista maksoi kansakuntamme olemassaolosta hengellään. Pitäkäämme huolen siitä, että heidän uhrauksensa ei ollut turhan takia. Itäraja pitää sulkea.

Tilaa
Ilmoita
guest

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
pöh

Miten ihmiset jaksaa jauhaa itärajan sulkemisesta?
Sillähän ei ole mitään merkitystä tilanteeseen vaikka suljettaisiin joka ainoa rajanylityspiste.
Ne isis ukot voi ja saa tulla Suomeen ikuisiksi eläteiksi, kunhan pääsevät huutamaan jollekin viranomaiselle ”asylum!”
Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa onko raja kiinni vai auki.
Suljetut rajat estää ainoastaan niitä suomalaisia matkustamasta joilla on matkustusasiakirjat kunnossa.
Itse en ole koskaan käynytkään venäjällä, mutta tiedän että joku kohta sanoo miksi suomalaisen pitäisi matkustaa venäjälle?
Annanpa nyt sitten esimerkin. Venäjä on meidän naapurimaa ja tulee aina olemaan.
Suomessa on aika paljon ihmisiä joilla on lapsi venäläisen kanssa, jos on ero tullut niin monesti se lapsi on äitinsä kanssa venäjällä.
Kun sanotaan että yhdelläkään suomalaisella ei voi olla asiaa venäjälle, niin ole taidettu paljon ajatella niitä isiä joiden lapsi on venäjällä?
Tässä ajatellaan vaan isis isiä joille kuskataan lämmintä mehua ja pullaa.

Puolueeton

Onhan todettu jo aikaisemminkin, että pääministeri saa ohjeet hallituksensa kanssa Natolta ja Yhdysvalloita. Muutoin ei voi ymmärtää noin typerää valintaa suomalaisena ajattelukykyisenä.
Suuri joukko rajaliikenteen loppumisessa joutuu kärsimään syyttä, kun ei voi nähdä tuttujaan ja ostaa halpaa energiaa Venäjältä. Naapuria ei tulisi ärsyttää 1930 luvun tyyliin, koska siitä ei hyvää seuraa. Yhdysvallat ja NATO on pilannut mailmaa kaikilla sodillaan, joten näihin luottaminen on yhtä typerää kuin rajapolitiikka. Siinähän helppo ratkaisu on antaa ensin presidentin vapauttaa oikeuskansleri kiusaamasta kansalaisia ja sitten määrätä rajavartijat pysäyttämään rajalla paperittomat tulijat ja estää maahan pääsy.

John Quiman

Puolueettomuus tuossa viestissä on vitsi. Se on ilmiselvästi propagandistinen luomus tai vaihtoehtoisesti propagandan hyväuskoisen uhrin luomus.

Suomi ei ärsyttänyt naapuriaan 30-luvulla. Talvisodan syy oli Stalinin halu liittää Suomi Neuvostoliittoon, koska se olisi ollut strategisesti hyvä asia Neuvostoliitolle.

Joku tolkku

Sisäministerinä ja saldo 30 000 tuhatta. Nyt pääministerinä ja saldo ? tuhatta. Tilanne on kuulema hallussa ja tarkkailua suoritetaan tiiviisti. Kansa luottaa aina vaan näihin ”totuuksiin”. Euroopan heikoin lenkki=Suomi hoitaa ongelmia muillekkin maille näillä jämäkillä otteillaan. Melkoinen tragikomedia meneillään

pöh

Terroristien motiivien epäily on rassismia.
T: Petturi Urpo

Juha

Eiköhän tämä eu ole jo nähty. nyt exit ja äkkiä

Seppo Muovi

Suomi on jo tuhoon tuomittu maa. Ei voisi enää vähemmän kiinnostaa koko paska.

satusetä

Politiikkojemme kyvyt tietäen tässä käy niin, että Suomi ottaa jälleen kerran sen tutuksi tulleen torjuntavoiton. Eli miljoonasta tulijasta otetaan ”vain” 100 000. Kokkareiden vahtivuorolla menee asiat aina vauhdilla päin …tua. Heidän ehdokkaansa presitentiksi totesikin taannoin, että kansallisvaltioiden aika on ohi. Ja nyt se aika on koittamassa sen merkit on aivan selvät. Ilman mitään tunnontuskia käy nykyään oman heimon heittäminen ns yli laidan

Tietoa julkaisijasta

Kristo Killström