Blogit

Kohti eurovaaleja

Huolimatta puolueemme upeasta vaalituloksesta ja kentän uurastuksesta, kello valitettavasti käy ja uusi haaste nimeltä eurovaalit odottaa nurkan takana sunnuntaina 26.5. Oma vaatimaton arvioni on, että kentän ja koneiston on syytä alkaa virittäytyä jo seuraavaan koitokseen, sillä hallitusneuvotteluista puolueemme on melko varmasti pelattu pois, jopa kuukausia sitten, kun kokoomus ja sdp ovat kassakaappidiiliään hieroneet.

Vaikka olisimme hallituksessa, olisi sitäkin tärkeämpää saada hyvä eurovaalitulos. Suomi on menossa kuin lastu laineilla kohti vaikeita aikoja ja maailmalla odottavat monet tyrskyt. Keskusta leikkinee oppositiota seuraavat neljä vuotta, mutta sanokaa minun sanoneen, että vanhojen puolueiden ylimielisellä suhmuroinnilla tulee olemaan kovempi hinta kuin kukaan meistä arvaa.

Olen itse käynyt aktiivista kampanjaa somessa jo yli puolitoista vuotta ja pyrkinyt omalla tyylilläni niin videoin, tekstein kuin huumorinkin voimalla avaamaan poliittisia kantojani ja EU-asioita. On ollut ilo saada kannustusta ja apua täysin tuntemattomilta ihmisiltä ja toki läheltäkin. Omaa pesää en lähde likaamaan ja huolimatta siitä, että joidenkin tahojen antamat lupaukset joko erilaisesta suorasta tai epäsuorasta kampanja-avusta ovat kuihtuneet tai unohtuneet, en ota asiaa henkilökohtaisesti.

Tukiyhdistykseni on myös saanut lahjoituksia, joista on suunnaton apu. Olen kiittänyt lahjoittajia henkilökohtaisesti. Haluan tehdä yhteistyötä kaikkien piirien ja ehdokkaiden kanssa ja alustavasti on jo hahmottumassa kiertueaikataulu. 20.4 olen Lopella, Riihimäellä ja Karjaalla. Myös Oulu, Mikkeli ja Kajaani ovat listalla. Lisäksi luvassa on osallistuminen useisiin vaalitentteihin. Tiedotan aikatauluista aina myös erikseen.

Oma kampanjani rakentuu sille osaamispohjalle, jonka olen europarlamentissa vuosien varrella kartuttanut. En halua olla ylimielinen, mutta tiedän miten talo toimii, työhönperehdytystä en tarvitse. Ranskan, saksan ja englannin taito auttavat kommunikoimaan helposti.

Läpileikkaava kampanjateema on EU-liittovaltiokehityksen vastustaminen ja jarruttaminen, sillä kyseessä on paheneva ongelma. Helppoa se ei ole, mutta osana kansallismielistä ryhmää pystymme luomaan poliittista painetta ja jarruttamaan EU-integraatiota. Sanomattakin on selvää, että haittamaahanmuuton vastustaminen on eräs kärkiteemoistani. Tein teemoista myös videon, jonka voit katsoa täältä.

EU-vaaleissa asiat voivat vaikuttaa monimutkaisilta, mutta ne voi kiteyttää helposti: EU-parlamentti hyväksyy osaltaan direktiivit ja asetukset. Mitä enemmän EU:n liittovaltiokehitystä pystytään jarruttamaan parlamentissa, sitä parempi se on itsenäisiin kansallisvaltioille uskoville tahoille. Ei kaikkea nippelitietoa tarvitse ymmärtää. Olennaista on ymmärtää, että kokoomuksen, keskustan, demarien ja oikeastaan kaikkien muidenkin paitsi meidän hehkuttama ”EU-integraatio” merkitsee aina päätösvallan siirtoa, vaikka pala palalta ja pienissä erissä pois Suomesta. Yksinkertaistettuna asetelma on siis itsenäisyysmielisyys vastaan eurofederalismi.

Tulen tekemään kampanjan parhaan kykyni ja jaksamisen mukaan, otathan yhteyttä, jos haluat auttaa jollain tavalla.

Itsenäisyyden asia ei vanhene ja on juuri nyt tärkeämpi kuin koskaan. Vaalikentillä tavataan!

 

Olli Kotro on ehdolla Euroopan parlamenttiin keväällä 2019 perussuomalaisten listalta. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja on työskennellyt pitkään perussuomalaisten palveluksessa Euroopan parlamentissa ja sitä ennen ulkoasiainministeriössä. Voit seurata Olli Kotroa Twitterissä ja Facebookissa tai hänen vaalisivullaan.

Tietoa julkaisijasta

Olli Kotro

Olli Kotro oli ehdolla Euroopan parlamenttiin keväällä 2019 perussuomalaisten listalta. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja on työskennellyt pitkään perussuomalaisten palveluksessa Euroopan parlamentissa ja sitä ennen ulkoasiainministeriössä. Nykyisin Kotro toimii Laura Huhtasaaren avustajana Euroopan parlamentissa.

Voit seurata Olli Kotroa twitterissä ja Facebookissa.