Blogit

Kokoomus ja Berner – ykkösluokassa helvettiin?

Pelimies (tai nainen) käyttää aina kaiken annetun ajan tehokkaasti hyväkseen. Tämä sääntö pätee myös Berneriin, joka kokoomuksen likaisia töitä tekevänä operatiivina pisti kunnolla vauhtia Suomen rautateiden lahtaukseen vaikka vaalikautta on jäljellä enää rapiat. Tiedotusoperaatio oli huolella suunniteltu ja pohjustettu. Huomio saatiin käännettyä olennaisesta pois. Liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) tiedotteeseen 1.2.2019 oli kuitenkin upotettu tärkeä valhe, joka piti syöttää medialle:

Suurilla investointihankkeilla ja hankeyhtiöillä ei ole edellytyksiä edetä, ellei raiteilla tapahtuvaa liikennöintiä voida kilpailuttaa. Liikenteen kilpailuttaminen on yksi edellytys infrahankkeiden rahoitukselle.”

Tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että Suomen valtio ei voisi omassa maassaan perustaa hankeyhtiöitä tiettyjä rakennushankkeita varten, jos se ei samalla kilpailuttaisi liikennöintiä. Väite ei pidä paikkaansa, sillä liikenteen avaaminen kilpailulle ja hankkeiden rakentaminen eivät liity mitenkään toisiinsa.

Tämä käy ilmi Kauppalehden uutisesta jo 9.8.2017, jolloin VR:n pilkkomisesta ilmoitettiin. VR täytyy pilkkoa, jotta siltä otetaan kalusto pois erilliseen yhtiöön ja ulkomaiset kasvottomat logistiikkajätit eivät joudu investoimaan kalustoon tullessaan Suomeen, vaan saavat valmiin kaluston puoli-ilmaiseksi käyttöönsä.

Euroglobalistien ja kokoomuksen äänenkannattaja Aamulehti oli myös laitettu LVM:n koordinaatiolla ihastelemaan pääkirjoituksessaan 2.2.2019 Suomen rautateiden lahtausoperaatiota. Siinäkin autuaaksi tekee nimenomaan monopolin purku eli siis rahantekomahdollisuuksien avaaminen veroja kartteleville ulkomaisille logistiikkajäteille.

Tämä on kuitenkin alkusoittoa. Kun VR on pilkottu, sen osat on helpompi myydä pois. Brysselissä kuiskitaankin jo LVM:n käynnistäneen operaation toisen vaiheen. Suomesta kuulemma saa vaalien jälkeen hyvään hintaan VR:stä pilkottuja makupaloja, kunhan VR:n YT-neuvottelut on pidetty ja nukkehallitus saatu maahan pystyyn.

 

Olli Kotro on ehdolla Euroopan parlamenttiin keväällä 2019 perussuomalaisten listalta. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja on työskennellyt pitkään perussuomalaisten palveluksessa Euroopan parlamentissa ja sitä ennen ulkoasiainministeriössä. Voit seurata Olli Kotroa Twitterissä ja Facebookissa.

Tietoa julkaisijasta

Olli Kotro

Olli Kotro oli ehdolla Euroopan parlamenttiin keväällä 2019 perussuomalaisten listalta. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja on työskennellyt pitkään perussuomalaisten palveluksessa Euroopan parlamentissa ja sitä ennen ulkoasiainministeriössä. Nykyisin Kotro toimii Laura Huhtasaaren avustajana Euroopan parlamentissa.

Voit seurata Olli Kotroa twitterissä ja Facebookissa.