Blogit

Macronin kirje: yhtä pitkää kuin leveää

EU-liittovaltiota kiivaasti ajava Ranskan presidentti Macronin vetoomus Euroopan asukkaille on saanut huomiota, sitä on syytä tarkistella hieman perussuomalaisesta ja kansallismielisestä perspektiivistä. Helsingin Sanomat kuten koko EU-liittovaltiota kannattava eliitti ehtivät sitä jo ylistää.

Mielenkiintoista on, että  hän ohittaa oman maansa poliittisen keskustelun jossa maineensa on ryvettynyt  ja hakee kannattajakuntaa nyt Ranskan ulkopuolelta jossa hänen reaalipolitiikastaan ei tiedetä mitään.

Sävy on mitä ihmeellisin ja vaikuttaa siltä, että Monsieur on paniikissa kun EU-federalismi ei etenekään, kun edes Ranskassa sille ei näytä olevan laajaa tukea.

Käydään läpi mielenkiintoisimpia paloja:

Koskaan toisen maailmansodan jälkeen ei Eurooppa ole ollut yhtä tarpeellinen. Mutta se on myös suuremmassa vaarassa kuin koskaan aiemmin.”

Mikä on vaarassa? Miksi? Siksi siis kun Euroopan asukkaat voivat ilmaista mielipiteensä eurofederalismin tuhoisasta vaikutuksesta? Kuulostaa vain hyvältä.

”Tuon vaaran symboli on brexit. Se kertoo kriisistä Euroopassa, joka ei ole osannut vastata kansalaistensa suojeluntarpeisiin nykymaailman haasteiden keskellä.”

Juuri tässä on miksi Brexit oli niin hieno tapahtuma. Ilman sitä itseensä sulkeutunut euroeliitti ei edes tietäisi miten turvattomaksi politiikallaan ovat hallintoalamaisensa saaneet. Ilman sitä eivät tekisi asialle mitään. Tarvitsemme lisää vastaavia herätyskelloja euroeliitille kipeästi. Toivottavasti ensi vaaleissa niitä saadaan!

”Kertoiko joku briteille totuuden brexitin jälkeisestä tulevaisuudesta? Puhuiko joku heille sisämarkkinoiden menetyksestä? Mainittiinko Irlannin rauhaan kohdistuvat riskit, jos entiset rajat palautetaan?” 

Tiettävästi maan asukkaat käyvät keskustelunsa itse. Luuleeko Macron tietävänsä totuuden Brexitin jälkeisestä ajasta, joka ei useiden arvioiden mukaan näytä niin huonolta ? Ja hän siis katsoo Pohjois-Irlannin konfliktin puhkeavan vain Britannian juridisen aseman muutoksesta?? Ei jatkoon.

”Itseensä käpertyvä kansallismielisyys ei ehdota mitään; se torjuu, muttei tarjoa mitään tilalle. Koko Eurooppaa uhkaavat ihmisten suuttumuksen hyödyntäjät, jotka antavat katteettomia lupauksia tukeutuen väärään informaatioon.”

Kansallismielisyys tarjoaa takaisin sen ihmisille minkä EU ja globalisaatio heiltä pilasi. Ihmiset myös muistavat elävästi miten asiat olivat paremmin ennen. Sitä tunnetta ei tule vähätellä. Tietenkin ”Eurooppaa” eli siis EU:ta, joka on eri asia, uhkaa ihmisten suuttumus – se johtuu taas ihmisille tuhoisasta EU-politiikasta jonka eteneminen tulee pysäyttää mahdollisimman pian.

”Mikä maa voi yksin vastata suurvaltojen aggressiivisiin strategioihin? ”

Ehkä maiden asukkaat kokevat Brysselin EU:n suurvaltana joka harrastaa aggressiivisia strategioita heidän kotimaitaan vastaan niiden itsenäisyyden hävittämiseksi? Jos näin, ovat aivan oikeassa.

”Miten selviäisimme finanssikriiseistä ilman euroa, joka on voimavara koko unionille?”

Täysin viallinen ja epäonnistunut eurovaluutta on voimavara ensisijaisesti finanssieliitille, jota Macron ilmeisimmin palvelee. Rakenteellisia finanssikriisejä se nimenomaisesti luo, kuten eurokriisin, joka johtuu juurikin eurovaluutasta itsestään.

”Eurooppa merkitsee myös tuhansia arkeemme liittyviä projekteja, jotka ovat muuttaneet alueidemme ilmettä – remontoitu lukio, uusi tie tai toimiva nopea internetyhteys. ”

Tuo tarkoittaa jo, että EU:sta ei löydä paljoa positiivista sanottavaa jos näin matalalle pitää vajota. Lapsikin tietää, että nämä kaikki olivat jo ennen EU:n saapumista ja usein paremmin hoidettuja kun ei tarvinnut välittää EU:n byrokratiasta vaan käyttää paikallisia parhaita käytäntöjä rakentamisessa.

”Ranskan nimissä käyn herkeämättä tuota taistelua viedäkseni Eurooppaa eteenpäin ja puolustaakseni sen mallia”

.. kuitenkin jokainen Ranskan keltaista Macronin vastaista kapinaa seurannut täkäläisestä mediapimennosta huolimatta tietää, että tuskinpa Ranska haluaa taas olla hänen nimissään. Siksi tämä essee ei olekaan Ranskalle jossa se naurettaisiin pihalle, vaan suunnattu niille jotka eivät vielä Macronia ole oppineet maanmiestensä tapaan tuntemaan.

”Olemme osoittaneet, että saavuttamattomina pidetyt asiat, kuten eurooppalaisen puolustuksen luominen tai sosiaalisten oikeuksien suojelu, olivatkin mahdollisia.”

Outo yhteenkoplaus. Sosiaalisten oikeuksien suojelu oli parhaimmillaan itsenäisessä Suomessa ja tasaisesti heikentynyt EU-aikana. Jo se, että Macronin mielestä olisi ihmeellistä jos tälläinen olisi mahdollista, tuntuu oudolta retoriikalta. Eurooppalaisen puolustuksen luominen vilautetaan kuin ohimennen kytkettynä ”kivaan” sosiaaliaiheeseen, mutta kyseessähän olisi keskusjohtoinen militarisaatio unionissa jota johtavat sellaiset siirtomaavallat joilla on intressejä käyttää tätä armeijaa omissa hämäräoperaatioissaan.

Kuten Macronin Ranska joka peräänkuulutti ei niin kauaa sitten iskua – ja laajemman konfliktin mahdollista laukaisua – Syyriaan joka entinen Ranskan siirtomaa. Ei vaikea arvata, miksi Macron on niin kiimainen EU-armeijan perään, joka antaisi mahdollisuuden taistella viimeiseen suomalaiseen Ranskan post-kolonialistisissa interventioissa.

”Mutta meidän on tehtävä enemmän ja nopeammin, sillä myös paikoilleen jääminen ja lannistuminen ovat uhka. Huolestuttavien maailmantapahtumien keskellä kansalaiset kysyvät usein: ”Mikä on Euroopan vastaus? Eikö Eurooppa reagoi?” Euroopasta on tullut heille vain sieluton markkina-alue.”

Ei Euroopasta ole tullut vain sielutonta markkina-aluetta. EU on tietoisesti luotu sellaiseksi uusliberaalilla ideologiallaan niistä Euroopan muodostaneista kansakunnista joiden tarkoitus oli suojata kansalaisiaan ja heidän kulttuuriperinnettään. Macron on hädissään, kun asia joka alun perinkin EU:n ja sen taustalla lymyävän ERT:n (European Round Table of Industries) päämäärä joka etenee pitemmälle koko ajan. EU:n massiivinen maahanmuutto halpatyövoiman lisäämiseksi liittyy myös tähän päämäärään suoraan.

”Kyse ei kuitenkaan ole pelkistä markkinoista, vaan Eurooppa on projekti. Markkinoiden hyödyllisyydestä huolimatta ei pidä unohtaa, että tarvitaan myös suojaavia rajoja ja yhdistäviä arvoja.”

Tämä on enemmän EU-eliitin sisäistä keskustelua kuin kansalle tarkoitettua. EU on ensisijaisesti luotu vain suuryritysten rajattomaksi temmellyskentäksi, mutta myös projekti? Mihin se on projekti? Eikö Macron voisi sitä paljastaa kun Euroopan asukkaita koittaa lähentyä? Jätettäköön kertomatta oma ymmärrykseni tämän projektin luonteesta.

”Nationalistit erehtyvät väittäessään puolustavansa identiteettiämme vetäytymällä Euroopasta, sillä juuri eurooppalainen sivilisaatio yhdistää, tuo vapautta ja suojelee meitä.”

Mitä tarkoittaa Euroopasta vetäytyminen? Maantieteellisesti maat ovat ja tulevat aina olemaan siellä? Ärsyttävää tämä manipulatiivinen kielenkäyttö,  jossa kultturaalis – maantieteellinen ”Eurooppa” samaistetaan suoraan ”EU-(liittovaltioksi)”, joka hyvin tietoista ja törkeää harhaanjohtamista kirjoittajaltaan. Juurikin nationalismi saa voimansa tästä eurooppalaisesta sivilisaatiosta jota jotenkin pyrkii suojelemaan, ja juuri ihmisten tarpeesta suojella eurooppalaista sivilisaatiota. Sitä sivilisaatiota joka on paikallinen, perinteinen ja moninainen.

Tämä ei voi tapahtua Macronin peräänkuuluttamassa keskusjohtoisessa kaupallisia tarkoituksia varten luodussa supravaltiossa. Tämän supravaltion perusolemus eli rajatonta kauppaa käyvä, ERT:n sanelema uusliberalismi, jossa vapaina liikkuvat niin ihmiset, rahavirrat kuin tavaratkin tuhoten tieltään kaikki paikalliset taloudet, kaikki paikalliset yhteisöt, on eurooppalaisen sivilisaation täystuho.

Erityisesti uusliberalismille tärkeän halvan työvoiman rajattoman tuonnin aiheuttama väestön vaihtuminen aivan täydellisesti tuhoaa Eurooppalaisen sivilisaation. Eivätkä nationalistit, patriootit, suverenistit ja itsenäisyysmieliset Euroopasta ole vetätytymässä vaan juurikin seisovat raudanlujina asemissaan puolustaen Euroopan vanhaa kultturisivilisaatiota Macronismin vyöryltä. Samoin hallitukset niissä maissa, jotka saivat kokea puna-armeijan vyöryn ovat lujimpia kun näkevät macronismin vain aiemmin koetun jatkeena.

”Mutta myös ne, jotka eivät haluaisi muuttaa mitään, erehtyvät jättäessään ottamatta huomioon kansalaisten pelot ja demokratiaa murentavat epäilykset.”

Kyllä se on juuri muutokset epädemokraattisen liittovaltion suuntaan joka sitä demokratiaa murentaa ja kansalaisissa pelkoa herättää. Siksipä ensi eurovaaligallupit ovatkin Macronia kammottavia. Samoin Ranskan sisäpolitiikassakin.

”Elämme maanosamme kannalta ratkaisevia hetkiä; meidän on yhdessä luotava sivilisaatiollemme sekä poliittisesti että kulttuurillisesti uusia muotoja muuttuvassa maailmassa. On Euroopan uudistumisen aika. Torjukaamme kiusaus käpertyä itseemme tai jakautua ja toteuttakaamme yhdessä tuo uudistuminen keskittyen kolmeen tavoitteeseen, vapauteen, suojeluun ja kehitykseen.”

Ensinnäkin ei konsepti nimeltä sivilisaatio ole jotain mitä voi mielensä mukaan luoda uusiksi. Se on jotain muinaista tuhatvuotista perimää joka antanut monenlaisten vallanpitäjien kulkea lävitseen, mutta elää silti Euroopan asukkaissa ja erityisesti siinä vallanpitäjien vähättelemässä rivirahvaassa heidän itsensä tietämättä.Tuntuu vääristelmältä Ranskan vallankumouksen ”vapaus, veljeys, tasa-arvo” – sloganista.

”Eurooppalaisen mallinperustana on ihmisen vapaus, mielipiteiden, luovuuden moninaisuus. Ensisijainen vapautemme on demokraattinen: meillä on vapaus valita vallanpitäjämme, vaikka ulkovallat pyrkivät vaikuttamaan vaaleihimme”

Macron ei selkeästi usko ihmisten vapauteen laajassa mielessä jos ei ole kuin tällainen harhaanjohtava latteus esittää. Vaikka meillä olisi vapaus valita vallanpitäjämme, he ovat usein uskollisia omille taustaryhmilleen enemminkin kuin äänestäjilleen. Moni ihmisille tärkeä poliittinen aihe on täysin eristetty niin  julkisesta keskustelusta.

”Ehdotan, että perustamme eurooppalaisen viraston demokratian suojelemiseksi; viraston eurooppalaisilta erityisasiantuntijoilta jäsenmaat saavat apua vaaliprosessiensa suojaamiseen kyberhyökkäyksiltä ja manipuloinnilta.”

Tämä onkin kaikkein arveluttavin ja pelottavin kohta. On jokaisen tietoturvasysteemin oma asia hoitaa oma kyberturvallisuutensa itse ja ajatus jonkun korkean EU-viraston tekemisestä siihen tarkoitukseen kertoo, että Macronin mielestä näin ei kyetä normaalisti toimimaan. Joko Macron puhuu tarkoitushakuista soopaa – mutta jos asia on totta etteivät maat kykene hoitamaan omillaan omaa tietoturvaansa asian pitäisi olla heti etusivuilla ykkösuutisena. Vaan mitä tarkoittaa manipulaatio? Tarkoitetaanko sillä vaalirahoitusta yleensä, jota usein tulee isoilta rahoituslaitoksilta sekä suuryrityksiltä joiden intressejä poliitikot sitten ajavat äänestäjiensä sijaan? Tämän kieltäminen olisi mitä mainiointa. Se ei kuitenkaan vaadi mitään yleiseurooppalaista virastoa vaan voidaan suorittaa maakohtaisesti.

Oikeastaan kaikki vaalimainonta on manipulaatioita. Ne jotka saavat eniten rahoitusta eri tahoilta kykenevät mainostamaan enemmän, mutta edustavat ketään muuta kuin näitä rahoittajia vähemmän. Siksi vaalimainontaa yleensä pitäisi rajoittaa minimiin, jotta ehdokkaat olisivat vapaampia eturistiriidoista ja tasa-arvoisempia. Mitään yleiseurooppalaista virastoa ei siihenkään tarvita.

Todellisuudessa lienee vaarallinen yritys ohjailla demokratiaa valtaeliitin toiveiden mukaisesti – suoraan ylikansalliselta taholta. Lisäksi se olisi mitä merkittävimpiä piiloaskelia kohti liittovaltiota, sillä tuon instrumentin kautta EU-eliitti voisi estää mitkään itseensä kohdistuvat kriittiset äänet paikallistasolla ”demokratian suojelun” nimeen ylikansalliselta tasolta . Käytännössä se kun jonkun maan demokratia sanellaan ja valvotaan ulkoapäin –  lakkaa se faktuaalisesti olemasta. Demokratia voi olla olemassa vain siinä demoksessa, joka on tietyllä rajallisella alueella, jota se hallinnoi. Kaiken vallan on oltava siellä.

 

Olli Kotro on ehdolla Euroopan parlamenttiin keväällä 2019 perussuomalaisten listalta. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja on työskennellyt pitkään perussuomalaisten palveluksessa Euroopan parlamentissa ja sitä ennen ulkoasiainministeriössä. Voit seurata Olli Kotroa Twitterissä ja Facebookissa.

Tietoa julkaisijasta

Olli Kotro

Olli Kotro oli ehdolla Euroopan parlamenttiin keväällä 2019 perussuomalaisten listalta. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja on työskennellyt pitkään perussuomalaisten palveluksessa Euroopan parlamentissa ja sitä ennen ulkoasiainministeriössä. Nykyisin Kotro toimii Laura Huhtasaaren avustajana Euroopan parlamentissa.

Voit seurata Olli Kotroa twitterissä ja Facebookissa.