Blogit

Omavarainen Suomi vai omavarainen Eurooppa

 

Ilmaislehti Tamperelaisessa 8.11. julkaistiin varakansanedustaja Jocka Träsbäckin (kok) kolumni otsikolla: Omavaraisempaa Eurooppaa, kiitos. Lukuun ottamatta uskollisuudenjulistusta Natolle ja EU:lle, asiasisällöllisesti kantani on samaan suuntaan. Tulen tässä käymään läpi hyvät asiat tekstistä ja miten ne voisivat olla vielä paremmin.

Ensimmäisessä kappaleessa mainitaan oikein, kuinka kansainväliset konfliktit, pandemia ynnä muut toimitusketjujen häiriötilanteet kuten laivat poikittain kanaaleissa ovat haavoittuvaisuuksia ja riippuvuuksia Euroopalle muusta maailmasta. Minä veisin tätä eteenpäin johdonmukaisesti ja sanoisin, että sama pätee myös Suomen asemaan Euroopan suhteen. Joten missä mahdollista Suomen tulee myös olla omavaraisempi EU:sta.

Seuraavaksi mainitaan puolustusriippuvuus Yhdysvalloista ja toivotaan enemmän eurooppalaista puolustusyhteistyötä Naton viitekehyksessä. Tyypilliseen kokoomustyyliin vika ei ole ulkoistamisessa, vaan palveluntarjoajan valinnassa. Toki eurooppalainen puolustusyhteistyö olisi parempi asia kuin riippuvuus Yhdysvaltoihin, mutta loppujen lopuksi tässä kaikkein keskeisimmässä asiassa ei pitäisi olla kysymystäkään. Suomen paras turva on suomalainen sotilas, eikä mikään muu.

Kolmas asia mikä mainitaan, on maatalous. Träsbäck esittää laimeimman mahdollisen valituksen EU:sta, toivoisi että Suomessa maataloutta voisi olla jatkossakin, kiittelee Brysselin maataloustukia mitä maksamme sinne enemmän kuin saamme takaisin. Hän ei huomaa kuinka Suomen ja unionin omavaraisuus on ristiriidassa, koska EU:n kokonaisuuden kannalta Suomessa ei kannattaisi olla maataloutta lähes lainkaan.

Lopussa valitellaan kaivostoimintaamme, jota on usein hieman, mutta yllättävän vähän liioitellen, verrattu Kongon vastaavaan. Todellisuus on silmien edessä, että EU:n omavaraisuuden kannalta tämäkin on vain hyväksi, että Suomi on likvidoitavissa kokonaisuuden eteen. Niin kauan kuin olemme täysin avoimia ulkomaiselle omistukselle ja pääoman vapaan liikkuvuuden alueella joka ulottuu rajojemme ulkopuolelle, asian tila ei ole perusteellisesti muutettavissa.

Tulen myöhemmin julkaisemaan blogia, missä käyn syvemmmin läpi taloustieteellisiä perusteita tähän samaan aiheeseen liittyen. Minut on myös hiljattain julkistettu Sinimustan Liikkeen europarlamenttivaaliehdokkaaksi.

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sekopäistä touhua

”Suomen paras turva on suomalainen sotilas, eikä mikään muu.”
sekään ei turvaa sekopäiseltä hallinnolta. Vuonna 2015 varusmiehet kantoivat matujen kapsäkkejä Torniossa, jotta pääsevät tänne mahdollisimman helposti loisimaan ja nurkkiin paskomaan.

satusetä

Siinä on monella sellainen inttimuisto, että ei varmaan tule kaljotellessa sillä paljon leveiltyä.

Tietoa julkaisijasta

Aleksi Veikkola

Sinimustan Liikkeen europarlamenttivaaliehdokas 2024
Pirkkamies
twitter: @A_Veikkola
instagram: vekkee44
tiktok: aleksiveikkola

Minulla ei ole yhtään alkuperäistä ajatusta tai niiden yhdistelmää. Olen ajatusten levittäjä tai uudelleenmuodostaja. Luen laajasti ja esitän asiat omin sanoin. Minulta voi aina kysyä mistä tuon idean sain ja voin ohjata kysyjän siihen suuntaan. En usko että alkuperäisisä ajatuksia on olemassa muutenkaan, kaikki on ollut aiemmin ja kaikki tulee tapahtumaan uudestaan eri muodossa. Nihil novum sub sole.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement