Blogit

Politiikan peli on rankka ja säälimätön laji

Kaikesta huolimatta, vaikka toivonkin olevani väärässä, voimme luottaa aina yhteen asiaan: Kepu pettää aina.

Kepu on ilmoittanut, että pääministeri ei nauti enää luottamusta pääministeriin. Rinne ei aio erota, eikä edes myönnä valehdelleensa eduskunnalle. Rinne jankuttaa kysymällä aina uudelleen, onko kepu hallitusyhteistyössä vai ei. Jos kepu yhtenä rintamana pitää puheensa ja kaikki sen kansanedustajat äänestävät välikysymyksessä hallitusta vastaan, hallitus kaatuu selkeällä enemmistöllä. Jos taas kepun ryhmä hajoaa äänestyksessä (mikä on melko epätodennäköistä), on hallituksen hajoaminen edelleen hyvin mahdollista.

Näiden ”faktojen” valossa yksikään vastuuntuntoinen johtaja ei itsepintaisesti pitäisi kiinni omasta edustaan, vaan starttaisi lentokoneen kohti Mäntyniemeä. Tällä kertaa tuskin kukaan menisi sinne peräkontissa. Rinne ei näytä sitä tekevän. Olen aivan varma, ettei hän ole pelkästään niiden tietojen varassa jotka media antaa ulospäin. Kaikesta huolimatta en usko, että demareiden puheenjohtaja olisi oikeasti niin tyhmä, suorastaan järjen valonsa kadottanut. Teoriassahan hallitus kaatuu jos pääministeri eroaa, mutta käytännössä koalitio jatkaisi valitsemalla uuden pääministerin samasta puolueesta. Kaikesta huolimatta, vaikka toivonkin olevani väärässä, voimme luottaa aina yhteen asiaan: Kepu pettää aina.

Uusista vaaleista vouhkaaminen kannattaa lopettaa, yksikään hallituspuolue ei niitä halua. Siitä huolimatta jännitys kohoaa huippuunsa jos Rinne ei ilmoita erostaan klo 14 mennessä. Edelleen kaikesta huolimatta, vaikka toivonkin olevani väärässä, ei tässä ole kyse aidosta huolesta Suomen ja suomalaisten vuoksi, vaan härskistä poliittisesta pelistä jossa kiinni jääneet ”ammutaan” säälimättä alas.