Blogit

Some ja lasten vanhemmatko vastuussa seksuaalirikoksista?

Azizi vaalikuvassa 2017

Lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset puhuttavat yhä, eihän tilanne ole muuttunut lainkaan parempaan suuntaan. Kaupunginvaltuutettu Muhis Azizi (kok) peräänkuulutti kaupunkilehti Turkulaisessa  keskiviikkona vanhempien vastuuta lastensa valvomisesta. Lasten vanhemmatko ovat vastuussa seksuaalirikoksista? Uhrit ja perheet tässä ovat kärsijöitä, eikä heidän tuskaansa tule vähätellä. Azizi ihmetteli myös, miksi puolikin vuotta sitten tapahtuneista teoista uutisoidaan vasta nyt. Eivät teot kuitenkaan muutu sen hyväksyttävämmäksi, vaikka niistä olisi kulunut pitkäkin aika.

Suurin osa päättäjien ajasta on mennyt kansalaisten rauhoitteluun ehdotuksilla, jotka kohdistuvat vain seurauksien jälkihoitoon.

Hän hakee vastuunkantajaa vanhempien lisäksi verkkokeskustelusta. Näitä ja aiempiakaan tekoja ei kuitenkaan olisi julkistettu ilman sosiaalista mediaa. Aiemmin turkulaiset kuntapoliitikot Riina Lumme (vih) ja Pekka Rantala (vas) vaativat vihapuheelle määritelmää ja lisäresursseja kirjoitusten kitkemiseen. Avoimuutta kyllä julistetaan, mutta elämän raadollisuus yritetään lakaista maton alle.

Suurin osa päättäjien ajasta on mennyt kansalaisten rauhoitteluun ehdotuksilla, jotka kohdistuvat vain seurauksien jälkihoitoon. Oikealta ja vasemmalta ehdotetaan rangaistusten koventamista ja poliisien määrän lisäämistä. Edelleen kuvitellaan, että yhä suurempi yhteiskunnallinen tuki kotouttamiseen ratkaisee tälläkin kerralla ongelmat, vaikka Turun terroristinen tekokin syntyi, kun kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut henkilö kirmasi vapaalla jalalla keskellä kaupunkia.

Maahanmuuttaja Ivan Puopolo on ihmetellyt saisiko ulkomaalaisten tilastolliseen yliedustukseen puuttua vain, jos yksikään suomalainen ei raiskaisi. Hänen mielestään demografista yliedustusta vähätellään: jos demografialla eli väestötieteellä ei ole merkitystä, ei ylipainokaan ole ongelma, koska terveys voi mennä myös hoikalta ja poikien heikko koulumenestyskin on sanahelinää, koska jotkut tytöt menestyvät huonosti. Tilastokeskuksen mukaan kymmentä tuhatta kansalaista kohti seksuaalirikoksia tehdään suomalaisten toimesta 3,53, afganistanilaisten 138,12 ja irakilaisten toimesta 133,86. Miksi tähän ei saisi puuttua?

On ylipäätään koomista, että avoimia rajoja ja monikulttuurista unelmaa edistäneet ihmiset yrittävät nyt esiintyä jonkinlaisina asiantuntijoina, kuinka ongelmat pitäisi ratkaista. Entinen turvapaikanhakija Rajkumar Sabanadesan otti keskiviikkona kantaa tehtyihin toimenpiteisiin. Hänen mielestään on hölmöä luottaa, että pari sosiaalityöntekijän vetämää tasa-arvokurssia vastaanottokeskuksessa muuttaisi ihmistä, joka on kasvanut kulttuurissa, jossa tasa-arvoa ei tunneta. Hänen kokemuksiaan kannattaa kuunnella ennen kuin olemme jälleen samassa tilanteessa samoin surullisin seurauksin.

 

Vilhelm Junnila on ehdolla Varsinais-Suomessa. Hän on kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja, varakansanedustaja ja Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja.

Lue lisää tämän verkkosivuston pääsivulta klikkaamalla tähän tai tutustu Facebookissa ja Twitterissä.

 

Tietoa julkaisijasta

Vilhelm Junnila

Perussuomalaisten kansanedustaja, kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja ja piirin puheenjohtaja Varsinais-Suomen vaalipiirissä.