Blogit

Valtamedia, mihin Välimerellä hukkuivat pakolaiset… otsikoista?

Muistatteko tilannetta muutama vuosi sitten? Aamulehti: Satoja ihmisiä kateissa Kreetan edustalla – pakolaislaiva kaatui.
Länsi-Suomi: Ranska: Välimerellä odottava pakolaislaiva saattaa päästä Maltan satamaan.
Yle: EU valmistautuu upottamaan pakolaislaivoja Libyan satamiin.

Tuollainen uutisointi aiheuttaa reaktion. Ainakin minussa. Aloin upottamaan pakolaislaivoja, otsikoista.

Yle uutisoi 16.6.2018: Italia ei halua enää osaa eikä arpaa paperittomien maahanmuuttoon” – kahdelle pakolaislaivalle rantautumiskielto.
Jos avaatte linkin siellä lukee nykyään: ”Italia ei halua enää osaa eikä arpaa paperittomien maahanmuuttoon” – kahdelle siirtolaislaivalle rantautumiskielto. Ja niin upposi pakolaislaiva otsikosta.

Yle 4.7.2019: Pakolaislaiva kaatui Tunisian edustalla – 70–80 ihmistä kateissa. Nykyään kun linkin avaa, jälleen olemme päässeet pakolaisista eroon: Siirtolaislaiva kaatui Tunisian edustalla – 70–80 ihmistä kateissa. Nyt yle osasi kertoa että otsikkoa oli muutettu.

Iltalehti 29.5.2018: Unkari on tekemässä pakolaisten auttamisesta laitonta. Soitto toimitukseen ja hey presto, pakolaiset olivat poissa. Unkari on tekemässä turvapaikanhakijoiden auttamisesta laitonta. Jutun lopussa kerrottiin että otsikkoa on korjattu.

Iltasanomat 16.6.2018: Italia ja Malta löivät satamat kiinni, 629 merestä pelastettua pakolaista sai kärsiä – ruma osoitus EU-maiden kahnauksista.
Rumaahan tuollainen otsikointi olikin. Yhteydenottoni jälkeen uutinen korjattiin muotoon Italia ja Malta löivät satamat kiinni, 629 merestä pelastettua siirtolaista sai kärsiä – ruma osoitus EU-maiden kahnauksista Korjaus 17.6.2018 klo 17.59: Korjattu pakolaiset siirtolaisiksi otsikosta ja tekstistä. Ei tuota kannata uskoa. Juttua kuvittavaan kaavioon jäi sana pakolainen.

Että tällaista hupaa oli nelisen vuotta sitten. Nyt kysymys kuuluu mihin ovat pakolaiset hukkuneet otsikoista?

Helsingin Sanomat: Italiaan saapui yli tuhat siirtolaista meritse muutamassa tunnissa.
Myös muut mediat kuten IS, IL, MTV ja yle ovat yhteneväisesti käyttäneet tulijoista sanaa siirtolainen.

Miksi tulijat ovat nyt siirtolaisia eikä pakolaisia? Tuskin tulijoiden kansallisuuksissa on tapahtunut radikaalia muutosta jos muutosta ollenkaan. Onko valtamedia, joka vuosia on syyttänyt vaihtoehtomedioita valehtelijoiksi syyllistynyt itse valehteluun? Olisiko viimein aika pyytää anteeksi lukijoilta että tulipa valehdeltua tulijoista muutama vuosi. Ja sen jälkeen lisätä sanan siirtolainen eteen sana laiton niin valtamedian uutisointi saavuttaa viimein totuuden.

Tutkimusten mukaan perussuomalaisten kannattajien luottamus mediaan on matalinta. Osaatteko yhtään arvata miksi?

Vielä pikku päivitys eiliseen kirjoitukseeni. Kerroin tuolloin että IL oli unohtanut Uniper-kauppoja koskevasta uutisesta osallisia. Nyt viimein viimeiseen, kolmanteen Uniper-kauppaan osallistuneet ovat saaneet kunniaa toimistaan: Viimeiset Uniper-kaupat Fortum teki 2020, jolloin pääministerinä oli Sanna Marin (sd) ja omistajaohjausministerinä Tytti Tuppurainen (sd). Saisivat Marin ja Tuppurainen kiittää minua. Kunnia niille joille kunnia kuuluu. Krediitin saamiseen ei riittänyt kaksi sähköpostia, soitin vielä tänään toimittajalle ennenkuin alkoi herua.

Tilaa
Ilmoita
guest

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
einari

Kiitos Jarmo Hussi, sitkeys palkitaan, viittaan tähän IL-uutiseen. Iltalehden pitäisi
muuttaa tuota ” lähetävihje ” kehoitusta lehden sivulla totuudenmukaisempaan muotoon: ” Lähetä valmis uutisartikkeli il-toimitukseen, koska meidän oikeat
toimittajat ovat kuolleet sukupuuttoon ”

Vasemmisto ja islam samaan koppiin

2015 suomalaisia kusetettiin ruotsin toimesta. Asialla olivat ns avustus järjestöt, kuten SPR. Poliitikot valehtelivat silloisen sisäministeriön johdolla. Kuka olikaan sisäministerinä silloin? Kun 32 000 – 35 000 rikollista muslimia päästetään maahan, on kyseessä htin moinen maanpetos. Seuraukset on nähty. Ja tullaan näkemään. Ja tämä urpo ei ota mitään vastuuta. Juuri luin, miten esim raiskaukset ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Selityksenä jälleen, että ilmoitus kynnys on alentunut. Tosiasia on, että muslimit yms ovat tulleet vittuilemaan. Ja sen tekevät, kun lampaat seuraavat sivusta.

einari

Tämä sisäisen turvallisuuden ministeri, jonka nimeä en oksentamatta voi lausua,
ilmoitti että hänen perheensä ”rikastuu näillä Ruotsin lahjoilla tyhmälle Suomen
kansalle”. Onnekseni en tunne ko. henkilön äänestäjäreppanoita.
Sekoomushan sekosi täysin näistä rikastuttajista, on se niin ihanata!!

Kata

No enää ei mene läpi ”refugee” näistä laittomista siirtolaisista.Kyllä sitä yritettiin mankua ja vinkua mutta ei pakolainen sanele ehtoja minne haluaa mennä!
Näille se oli oikein vaatimus ja ruoka oli silti huonoa!Vain koirille ja naisille kelpaavaa itki puurokenraali.
https://www.youtube.com/watch?v=_ZjYvunIyLw

Mitä ällöttävää arroganssia!Mutta ah ja oh jotkut juoksivat kilvan ostamaan ”pojille oikeaa ruokaa”,5 kertaa päivässä….

Suvakki on vaarallinen

Jep. Ja muistamme, naurettavan laukkujen kannon armeijan toimesta. Minusta se oli pohjanoteeraus. Tai siis yksi niistä. Tai niin luulin. Pohja kosketuksia tuli yllin kyllin, sen jälkeen. Vieläkin raivostuttaa. Oma poikani oli luokalla 5, kun tuotiin näitä parta lapsia pitämään liikunta tuntia. Taustoista ei tiedetty mitään. Poikani sanoi, että liikkamaikka poistui ja nämä muslimit jätettiin keskenään lasten kanssa. Samaa sanoivat muidenkin lasten vanhemmat. Uskomatonta.

Kata

Ei hittolainen,uskomatonta!Järkyttävää!Oksettavaa!

Että oikein liikuntaopettajia just joo!”Pää.olkapää,peppu…” maistereita!

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement