Blogit

Vastaavan toimittajan tervehdys

Kuten jo aiemmin tiedotettiin, Kansalainen jatkaa toimintaansa uusien tekijöiden käsissä ja nyt uusi toimitus on aloittanut työnsä. Mukana on useita vanhoja tekijöitä, mutta joukossamme on myös uusia ja nuoria toimijoita, jotka ovat valmiita panostamaan Kansalaiseen.

Kansalainen on toiminut jo kuuden vuoden ajan ja tuonut esiin kansallismielisiä ja konservatiivisia näkökulmia valtavirtaisen median vastapainoksi. Tälle tärkeälle työlle on ollut selvästi kysyntää ja Kansalainen on vakiinnuttanut asemansa. Kansalaisen tyyli ja aiheet säilyvät pitkälti samanlaisina eli blogeja ja rikosuutisia voi täältä lukea entiseen tapaan. Uuden toimituksen on kuitenkin tuotava mukanaan jotakin uutta, sillä on tärkeää vastata lukijoiden ja ympäristön muuttuviin vaatimuksiin. Toimittajakunta on entistä laajempi ja siten sisältö muuttuu monipuolisemmaksi luonnostaan.

Sosiaalinen media kehittyy ja tämä otetaan huomioon toimituksessa. Kansalaisen tärkein tehtävä on edelleen tuoda esiin ne mielipiteet ja yhteiskunnan turvallisuuteen vaikuttavat seikat, joita valtamedia ei halua käsitellä. Näiden rinnalla on silti tarpeen olla entistä enemmän myös muunlaista, ehkä virkistävämpää, sisältöä. Kansalainen tulee lisäämään omaa videotuotantoaan sekä tuottamaan muuta visuaalista materiaalia itse. Uusien toimittajien joukossa on nuorta ja osaavaa väkeä, jolle tuoreimmat media-alustat ja teknologiaan liittyvät ratkaisut ovat tuttuja.

Itse olen jo pitkään kirjoittanut Kansalaiseen ja tekstini ovat olleet pääasiasiassa kirja-arvosteluita. Koska kirjallisuus ja historia ovat minulle tärkeitä aiheita, tulee ainakin tämä näkymään Kansalaisessa. Henkilökohtaisena tavoitteenani on lisätä kulttuuriuutisten osuutta ja tarjota jo tottuneille Kansalaisen lukijoille uusia näkökulmia sekä houkutella uutta lukijakuntaa. Rikosten ja politiikan ohella ihmisten on saatava luettavaksi myös henkisesti kehittävää ja luovaa sisältöä. Kulttuuri ja nimenomaan suomalainen kulttuuri ovat henkistä ravintoa, jota varsinkin korona-aikana tarvitaan.

 

Jasmina Ollikainen, vastaava toimittaja 1.12.2021 alkaen

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Tietoa julkaisijasta

Jasmina Ollikainen

Jasmina Ollikainen, kirjailija ja historian opiskelija

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement