Blogit

Aborttijulkkis kuoli

Helsingin Sanomat kertoi tänään 20.2.2017 Reutersin uutisen, että tunnettu aborttijulkkis ”Jane Roe” kuoli lauantaina 18.2.2017 kotonaan Texasissa sydämen pettämiseen.

Hänen oikea nimensä oli Norma McCorvey, mutta kuuluisassa oikeusjutussa Roe vastaan Wade hän käytti salanimeä ”Jane Roe”.

Tämä v. 1969 alkanut kamppailu alkoi kahden lapsen yksinhuoltajaäidin Norman halusta saada abortti puhtaassa klinikassa, mutta se ei ollut mahdollista Texasin osavaltion lain mukaan, joka kielsi abortit tapauksissa, joissa raskaus ei uhannut naisen henkeä.

McCorvey vetosi lopulta siihen, että hänen raskautensa oli saanut alkunsa raiskauksen seurauksena. Kun sekään ei auttanut, McCorvey haastoi Texasin oikeuteen.

Oikeusprosessi kesti kauan, kunnes USAn Korkein oikeus antoi v. 1973 äänin 7-2 päätöksensä, jonka mukaan Texasin abortin kieltävä lainsäädäntö on perustuslain vastainen. Tämä ratkaisu oli ennakkotapaus, joka vauhditti Yhdysvaltojen aborttilainsäädäntöä sallivampaan suuntaan.

Myöhemmin McCorvey tunnusti 1980-luvulla, että hän oli valehdellut raiskauksesta vain saadakseen abortin ja nopeuttaakseen oikeuskäsittelyä.

Sittemmin McCorvey on katunut osuuttaan abortin hyväksyvän lainsäädännön kehityksessä. McCorvey sanoi 2010-luvun alussa kuvatussa abortinvastaisessa televisiomainoksessa: ”Abortti on vuoden 1973 jälkeen tappanut yli 50 miljoonaa viatonta vauvaa Yhdysvalloissa. Abortin henkiset arvet vaikuttavat lukemattomien raskautensa keskeyttäneiden äitien, isien ja perheiden elämään.”

Kuvassa ”Jane Roy”, joka sanoi taistelevansa koko loppuelämänsä hänen nimeään kantavaa aborttilakia vastaan. Nyt taistelu on loppunut. Rauha hänen muistolleen.

Meidän elossa olevien on jatkettava kamppailua syntymättömien lasten holokaustin lopettamiseksi, koska he eivät voi itse puolustaa oikeuttaan syntyä ja elää.