Blogit

Ihmissalakuljetuksella rikastuu

Ihmissalakuljetuksella rikastuu

Helsingin Sanomissa on tänään 13.2.2017 Annamari Sipilän kirjoittama asiallinen artikkeli ihmissalakuljetuksesta. Yleensä Hesari puolustelee maahanmuuttoa, joten oli rohkaiseva yllätys, että tässä kirjoituksessa ”Terroristi ansaitsee toisten hädällä” tuodaan esille myös maahanmuuton kielteisiä puolia.

Artikkeli alkaa toteamuksella, että Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän islamistiterroristit eivät toimi vain aatteen ajamina, vaan he hankkivat rahaa toimintansa pyörittämiseen rikollisin keinoin. Rahan lähteinä ovat esim. huumekauppa, rahanpesu, sieppaukset ja merirosvous. Tällä hetkellä paras bisnes on ihmissalakuljetus, jossa kysyntä ylittää moninkertaisesti tarjonnan. Pohjois-Afrikassa riittää loputtomasti väkeä, joka haluaa Eurooppaan hinnalla millä hyvänsä.

Sipilä on käyttänyt asiantuntijana terrorismin rahoitusta tutkinutta italialaista Loretta Napoleonia, jonka tietojen mukaan Libyasta Italiaan pääsy maksaa 4000 dollaria tai lento Turkista Tukholmaan maksaa 10 000 dollaria.

Valtaosa eli 90 % Välimeren yli yrittävistä tulee Libyasta, Egyptistä tulee 7 % ja Turkista 2 %. Läheskään kaikki asiakkaat eivät pääse perille. Välimereen hukkui viime vuonna lähes 5000 siirtolaista. Tässä Sipilä käyttää sanaa ”siirtolainen”. Minusta se on väärä sana, kun kyseessä on laiton maahantunkeutuja.

Loretta Napoleonilla on tilanteesta selvä käsitys: ”Jos olisin Pohjoismaista, panisin rajanne kiinni. Italialla ei ole rahaa eikä halua tukkia siirtolaisvirtaa.”

Napoleonin mukaan asiaan pitäisi suhtautua paitsi humanitaarisena ongelmana myös turvallisuusongelmana. Tulijoiden sekaan voi soluttautua esimerkiksi terroristeja. Napoleon sanookin suoraan: ”Rajojen avaaminen on väärin. Ei voi ajatella, että kaikki avoimuus on hyväksi. Täytyy löytyä tasapaino.” Napoleonin mukaan paras keino olisikin auttaa ihmisiä Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä.

Olen samaa mieltä. Suomenkin hallitus unohtaa turvallisuusnäkökohdat ja katsoo vain humanitaariseen hätään näkemättä sitäkään, että joukossa on hyvin paljon vain parempaa elintasoa ilmaiseksi Euroopan sosiaaliturvasta hakevia henkilöitä, joilla ei ole mitään hätää kotimaassaan. Olisi ehdottomasti parempi auttaa oikeita pakolaisia lähempänä kotimaitaan ja oman kulttuurinsa parissa.

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto ei tiennyt, mitä Välimeren venepakolaisille pitäisi tehdä, mitä minä ihmettelen suuresti. Ainoa vaihtoehto ei ole ottaa kaikki Eurooppaan änkeävät ihmiset vastaan ikään kuin Euroopan mailla itsellään ei olisi asiaan mitään sananvaltaa. Toinen vaihtoehto on palauttaa merellä tavatut kumiveneläiset takaisin lähtömaihinsa ja antaa siten selvä signaali, että Eurooppaan ei voi tulla kuka tahansa, joka haluaa tänne tulla.

Euroopan maiden hallitusten tulisi suojella omia kansalaisiaan. Nyt sitä ei tapahdu. Harjoitettu politiikka on vastuutonta ja skandaalimaisen typerää.