Blogit

Kansallismieliset ja vaalikoneiden probleema

Eurovaalikoneet eivät ole mielekkäitä vastata. Kansallismielisenä minä vastustan Euroopan unionia ja haluan käytännössä tuhota tuon kyseisen ylikansallisen globalistisen kyhäelmän. Vaalikoneiden kysymyksissä on kuitenkin oletus, että toimitaan ja pysytään Euroopan unionin sisällä sekä sen raameissa. Vaalikoneet eivät juuri anna mahdollisuutta vastustaa läpileikkaavasti Euroopan unionia kuin yhdessä tai kahdessa kysymyksessä. Tästä syntyy ainakin minulle hyvin vahva kognitiivinen dissonanssi, eli tietojen ja asenteiden välinen ristiriita. Uskon, etten ole ainoa ihminen, jolla on mennyt saman ongelman kanssa aivot solmuun myös aiempien vaalien koneissa.

Esimerkiksi yhdessä vaalikoneessa kysytään, että pitäisikö EU:lla olla vahva yhteinen rajavalvonta. Kannatan tiukkaa rajavalvontaa ja siirtolaisten merkittävää vähenemistä Suomessa kuin myös EU:ssa, kuten todennäköisesti muutkin kansallismieliset tai muuten maahanmuuttokriittiset ihmiset. Mutta toisaalta yhteisen rajavalvonnan kehittäminen vahventaa EU:n federalismia ja täten voi heikentää kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeutta. Tämä taasen voi olla pahasti ristiriidassa kansallismielisten arvojen kohdalla.

Tällaiseen esimerkkiin ei tällöin pysty vastaamaan täysin rehellisesti vaalikoneiden ”samaa–eri mieltä -janalla”. Se menee pahasti arpapeliksi ehdokkaiden suhteen, koska muutoin täysin kansallismieliset arvot jakava ehdokas voi vastata koneeseen samalla motiivilla, mutta aivan toisella tavalla. Ja päinvastoin pahin globalisti ja punavihreä voi vastata samalla tavalla, mutta aivan eri aatoksin. Toisessa päässä tämä voi kannattaa lisää maahanmuuttoa Euroopan unionin sisällä ja toisessa päässä taas lisää liittovaltiota. Ja jos erehtyy vastaamaan EOS, niin tällöin se nostaa kepulaisten ynnä muiden mitäänsanomattomien sentristien sijoitusta ehdokassuosituksissa.

Ei tätä ole tehty äänestäjillekään liian helpoksi.

Allekirjoittanut sai samalla problematiikalla MTV:n eduskuntavaalikoneessa suositukseksi Keskustan Mikko Kärnän.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Tietoa julkaisijasta

Matti Haapala

Kirjoittaja on johtamistutkimuksen opiskelija ja ajatuksiltaan ultrakansallismielinen sekä agraarinen traditionalisti.