Blogit

Kestämättömän väestökehityksen Suomi

Kuva Pixabay.

Suomessa kuolee ihmisiä enemmän kuin syntyy ja viime vuosina tapahtunut väestönkasvu johtuukin maahanmuutosta. Maahanmuuttoon nojautuva väestönkasvu on ongelmallista, sillä se aiheuttaa pitkällä aikajänteellä sen, että suomalainen on vähemmistönä Suomessa. Suomi ei ole silloin enää Suomi. Marinin hallituksen toimia tarkastellessa voisi kuvitella, että tämä on nimenomaan hallituksen tavoite – vaihtaa Suomen väestö hitaasti, mutta varmasti.

Väestöliitto julkaisi 8.9. karua kieltään kertovan “Kestävän väestönkehityksen Suomi”-raportin.

Raportissa esitellään useita erilaisia toimia vauvakadon hoitamiseksi, kuten pakolaiskiintiön kaksinkertaistamista ja työperäisen maahanmuuton lisäämistä. Pidän ulostuloja täysin vastuuttomina ja epäisänmaallisina. Väestöliiton tulisi ensisijaisesti keskittyä toimiin, joilla nostetaan suomalaisten syntyvyyttä. Ei toimiin, joilla kadotetaan meidän uniikki kansamme maailmankartalta.

Erityisesti näinä aikoina tulisi keskittyä nimenomaan suomalaisiin ja siihen, miten selviämme kansana pandemiasta ja sen jälkipyykistä. Työttömien työnhakijoiden määrä oli kesäkuussa melkein 420 000 ihmistä, ja hallitus – sekä nyt Väestöliitto, ovat huolissaan siitä, miten saamme tänne lisää ulkomaisia tekemään töitä. Meidän tulee suunnata katseet omaan pesään ja tehdä toimia sen eteen, kuinka saamme suomalaiset takaisin töihin. Meidän tulee suunnata katseet siihen, kuinka saamme pidettyä kotimaiset yritykset kotimaassa tai ylipäätään hengissä ja siihen, kuinka saamme kansamme tuntemaan luottamusta tulevaisuutta kohtaan.

Sietämätöntä kulu- ja verorakennetta ja muita epävarmuustekijöitä, työllisyysvajeesta puhumattakaan, ei korjata tuomalla tänne lisää tukia nostavia pakolaisia tai sosiaalitukea tarvitsevia halpatyöläisiä. He eivät tilastollisestikaan integroidu suomalaiseen yhteiskuntaan edes useamman sukupolven jälkeen. Väestöliitto on suoranaisesti väärässä.

Väestöliiton tulisi ensisijaisesti keskittyä toimiin, joilla nostetaan suomalaisten syntyvyyttä. Ei toimiin, joilla kadotetaan meidän uniikki kansamme maailmankartalta.

Me voimme korjata vauvakadon ja suomalaisten alhaisen syntyvyyden, jos haluamme. Alhainen syntyvyys on monisyinen ongelma, johon ei ole taikakeinoja. Me voimme kuitenkin maahanmuuton kasvattamisen sijasta tukea nuoria perheitä ja mahdollistaa paremmin esimerkiksi opintojen aikana perheen perustamisen. Meidän täytyy tehdä kaikkemme, jotta takaamme opiskelijoiden ja muiden nuorten aikuisten riittävän tulotason ja näin varmistaa, että suomalaiset luottavat paremmin tulevaisuuteen.

Näin korkeakouluopiskelijana olen huomannut yhden suuren epäkohdan nimenomaan tässä asiassa – jotta minulla on varaa opiskella, on minun nostettava opintotukea. Jotta saisimme hieman pesämunaa opintojen jälkeiseen elämään, täytyy minun tehdä myös töitä. Tästä kuitenkin valtio rankaisee välittömästi, mikä on käsittämätöntä tilanteessa, jossa kukaan ei tiedä, onko koko yhteiskunnassa työpaikkoja, kun valmistun. Opintotuen tulorajat tulee poistaa välittömästi, mikä vaikuttaisi konkreettisesti suoraan opiskelijoiden taloustilanteeseen ja valmistuessa monilla olisi jo pesämunaa vaikkapa omaan kotiin, omalle perheelle.

En ihmettele alhaista syntyvyyttä. Se surettaa, mutta ei ihmetytä. On täysin ymmärrettävää, että nuoria aikuisia ja opiskelijoita pelottaa perustaa perhe, kun taloudellinen tilanne mahdollistaa vain itsestään huolen pitämisen, jos sitäkään. Jos haluamme säilyä kansana muiden kansojen joukossa, täytyy tähän tulla muutos.

Auri Saarelainen
Perussuomalainen Lempäälästä