Blogit

Auri Saarelainen: ”Syytteeni kumottiin – koko Suomen naisten voitto”

Olin syytettynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tänään puolentoista vuoden prosessi päättyi ja minut todettiin syyttömäksi. En tiedä, kuka ilmiantoi julkaisun ja kenen takia jouduin käymään prosessin läpi, tai miksi valtakunnansyyttäjä kiinnostui juuri minun tapauksestani.

Haluan lausua kiitokseni oikeuslaitokselle, joka ymmärsi sananvapauden arvon ja tajusi, että nykymaailmassa poliittisesta islamista on voitava keskustella kriittisesti. Erityisen iso kiitos myös lähipiirilleni ja asiassa minua tukeneille, prosessi oli raskas enkä olisi jaksanut sitä ilman teitä. Tästä on hyvä jatkaa!

Tästä löydätte alkuperäisen julkaisun, josta kaikki alkoi. Kuva oli kannanotto burkakiellon puolesta.

Burkakielto on voimassa useissa Euroopan maissa, kuten Ranskassa, Tanskassa ja Hollannissa. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on ottanut myös asiaan kantaa, jossa se totesi, että burkakielto on ihmisoikeussopimuksen mukainen, koska burkan käyttö estää ja vähentää ihmisten mahdollisuuksia elää yhdessä. Burka erottelee ja eristää, alistaa naisia ja on omiaan luomaan segregaatiota.

Burka ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin tai katukuvaan. Sen lisäksi, että naamioituneena on kiellettyä kulkea, on se merkki naisen alistamisesta ja demokratian halventamisesta. Länsimainen nainen on vapaa ja tasa-arvoinen ja asian täytyy olla näin jatkossakin. Burkan käyttö täytyy kieltää Suomessa.

Mikäli burkakielto on jonkun mielestä täysin käsittämätön vaihtoehto, on aina vapaa lähtemään toisaalle. Mikään taho ei pakota ketään jäämään Suomeen. Mikäli maassa ei kykene elämään maan tavoilla, voi aina mennä pois. Silloin itseasiassa kuuluukin mennä pois.

Burkakielto on yksi askelista kohti turvallisempaa Suomea. Burkan salliminen taas on suora merkki siitä, että haluamme rapauttaa kulttuurimme, perinteemme ja tulevaisuutemme. Burkan salliminen on merkki siitä, ettei länsimaisessa kulttuurissa naisen asema merkitse mitään. Burkan salliminen viestii, että kaikilla naisilla ei ole asemaa tai jalansijaa yhteiskunnassamme. Tietenkään kukaan länsimainen ja lännessä kasvatettu feministi ei alistuisi moiseen, mutta feministeille on aivan ok hyväksyä se, että vanhoillisimmat muslimit pukevat naisensa niihin.

Enää tästä ei tarvitse vaieta. Huolimatta vasemman laidan massavihasta on poliittinen puhe todettu lailliseksi. Uskomatonta, että asiaa täytyi edes käydä käräjillä puimassa.

Tämä päätös on Suomen naisten ja tyttöjen sekä suomalaisen elämäntavan voitto ja tästä on hyvä lähteä jatkamaan kohti tasa-arvoisempaa, turvallisempaa tulevaisuutta.

Auri Saarelainen

Tietoa julkaisijasta

Lukijan Kirje

Julkaisemme harkiten lukijoiltamme saatuja tekstejä sivuillamme nimellä "Lukijan kirje". Jos haluatte kirjoituksianne julkaistavan, ottakaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella.