Blogit

Kritiikin Aika blogi ja podcast

Kritiikin Aika blogi ja podcast 

 

Alustavalla nimellä Kritiikin Aika kulkeva podcast tulossa piakkoin. Ensisijaisena päämääränä on edesauttaa kansallismielistä näkyvyyttä, erityisesti Sinimustan Liikkeen eduskuntavaalien näkyvyyttä, ja allekirjoittanutta yhtenä ehdokkaana. Samaan hengenvetoon todettakoon, että monien kansallismielisten aktiivien tavoin näen politiikan työkaluna, en päämääränä itsessään. Politiikka on aina enemmän tai vähemmän massoille suunnattua ja vaatii siten asioiden yksinkertaistamista. Tarkoituksena on löytää myös aiheita, otsikoita ja näkökulmia, joihin liittyvä keskustelu ei täytä twitter-seinääsi, samoin kuin käsitellä kansallismielistä elämäntapaa ja mielenkiinnonkohteita myös ei-poliittisella ja ei-suoraan-poliittisella saralla.

Julius Evola on yksi oma inspiraationlähteeni. Evolaa sivuavia teemoja on luvassa, en ole toisaalta kaikesta samaa mieltä Evolan kanssa ja huomioiden, että monen kansallismielisen näkökulmasta hänen ajatuksensa ovat epäkäytännöllisen korkealentoisia niin Kritiikin Aika ei tule olemaan myöskään pelkkä Evola-podcast. Samasta syystä toinen mielessäni ollut otsikko podcastille: ”Modernia maailmaa vastaan.” (Revolt Against the Modern World) tulee näillä näkymin olemaan korkeintaan alaotsikko. Lause sitoisi turhan vahvasti Evolaan ja saattaisi johtaa erilaiseen vitsailuun. Podcast ja sen mainostus hyödyntää kuitenkin monenlaisia moderneja keinoja ja sähköisiä alustoja.

Loppuvuoden työkiireiden johdosta aloitan nauhoitetuilla epäsäännöllisillä lähetyksillä, vuoden vaihteen jälkeen säännölliset live-lähetetykset ovat mahdollisia.

 

Alustavan mainostuksen pohjalta on herännyt mielenkiintoa mm teemoihin: Äärioikeisto ja foliohattuilu, sekä Kansallismielinen elämäntapa ekologian ja ravinnon näkökulmasta. Valmisteluissa olevassa ensimmäisessä aiheessa käsitellään mm. teemoja, kuinka kritiikki pitää jollain tasolla paikkansa. Epäkohtien näkeminen ja valtavirtaisten näkemysten valheellisuus johtaa toisinaan päättelyketjuun, jossa valtavirtainen on poikkeuksetta väärin, kaikki vaihtoehtoinen edustaa totuutta. Ja janan toisessa päässä näkemys, jossa kaikki valtavirtaisten näkemysten kritiikki leimataan huuhaaksi ja näkemysten uskottavuus pyritään romuttamaan retorisena keinona. Myös akateemisilla luennoilla on mainittu, kuinka maailman historiasta löytyy paljon todellisia salaliittoja. Suurin osa tunnetuista salaseuroista ja salaliitoista on sikäli todellisia ja edelleen olemassa olevia. On toisaalta hyvin eri asia, mikä on niiden todellinen vaikutusvalta. Netin korkealentoisissa tai sanotaanko foliohattuisissa keskusteluissa näiden salaseurojen okkulttinen ja mystinen puoli saa yleensä ensisijaisen huomion, vaikka todellisuudessa pragmaattinen raha ja valta saattavat olla keskiössä. Seurojen alun perin okkulttinen puoli saattaa olla hyvin vähäpätöinen ja merkityksetön. Mutta näistä lisää tulevassa jaksossa.

Vaikka toisen mainitun otsikon tarkoituksena ei ole kritisoida perussuomalaista puoluetta itsessään, otan tässä yhteydessä vapauden verrata valtavirran median näkemystä perussuomalaisesta kaljaa juovana, lihavana vanhempana miehenä, joka syö HK-sinistä makkaraa. Luonto tai terveys ei kiinnosta. Vastakkaisessa päädyssä on nuori nainen, vegaani ja feministi, joka asuu Kalliossa tai Tampereella. Iso osa kansallismielisistä aktiiveista ei edusta kumpaakaan stereotypiaa. Paikallinen suomalainen ruoka, omavaraisuus, riista, samoin kuin yleisesti terveelliset elämäntavat ovat vahvasti keskiössä. Kyseisen jakson painotukset hieman sillä varauksella, onko kyseessä oma luentoni, vaikka onko haastateltavia mukana.

Samaa Kritiikin Aika nimeä edustava Kansalaisen blogi on samalla avattu. Luvassa kirjoituksia niin podcast-aiheista kuin muistakin otsikoista.

Kritiikin Aika profiili löytyy jo Soundcloud alustalta.

 

Miro Sarola

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton

Tässä on nykyajan mielenkiintoiset ääripäät kuvailtu.
”otan tässä yhteydessä vapauden verrata valtavirran median näkemystä perussuomalaisesta kaljaa juovana, lihavana vanhempana miehenä, joka syö HK-sinistä makkaraa. Luonto tai terveys ei kiinnosta. Vastakkaisessa päädyssä on nuori nainen, vegaani ja feministi, joka asuu Kalliossa tai Tampereella.”
Kiinnostaako jälkimmäistä luonto ja terveys. Varmasti kiinnostaa, mutta perustuuko kiinnostus harhatieteeseen. Todennäköisesti perustuu, koska terveydenhoitokin perustuu maskin käytöön ja koronalta suojaaviin rokotuksiin, jotka päin vstoin lisäävät tartuntoja ja kuolleisuutta. Alkuepidemian aikana Suomessa kuoli koronaan noin 600 (vuonna 2020), mutta nyt luku on 10 kertainen 6100 (1.1.21- tämä päivä). Rokotukset alkoivat 2021 alkuvuodesta. Lisäksi on epäilyjä, etteivät kaikki 600 kuolleet koronaan vaan vanhuuden sairauksiin ja että 6100 kuolleesta suuri osa on kuollut rokotushaittoihin.
Tärkein jäi huomitotta tekstissä. Poliitiikassa pitäisi pyrkiä tosiasioihin. Se kuitenkin on mahdotonta, koska tiede on valetiedettä. Siksi ensiksi on pyrittävä korjaamaan tiede 1800 luvun aidoksi tieteeksi. Siinä ensimmäinen tehtävä on paljastaa ilmastohuijaus ja ottaa tärkeä fiossiilinen polttoaine käyttöön, kunnes energian massiiviseen hankkimiseen on keksitty toimivia tapoja. On paljastettava, ettei kalliiksi tuleva auringosta ja tuulesta saatava energia pysty korvaamaan halpaa fosiillista energiaa kuin muutaman prosentin verran. Tämä vaatii poliitikoksi pyrkivältä rohkeutta ottaa asioista selvää ja pysyä totuudessa. Siinä on tämän hetken suurin ongelma, valetieteeseen perustuvat huijaukset.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Puolueeton
Pulteri

Mielenkiintoista tekstiä. Onnea jatkoon sekä vaaleihin.