Blogit

Sananvapaudesta

Sananvapaus on aikanaan koettu vapaan ja sivistyneen yhteiskunnan merkiksi. Nykyään suvaitsevaiston kahmiessa itselleen valtaa ympäri läntistä maailmaa on sen arvostamista ja puolustamista alettu pitää merkkinä äärioikeistolaisuudesta. Syntinä, johon lankeavat vain rasistit ja fasistit. Aivan, tässä nykyisessä ylösalaisin-maailmassa sananvapaudesta on tullut fasismia. Tämän päivän politiikassa sananvapaus on se viimeinen puolustusasema, josta on pidettävä kiinni kaikin keinoin. Kun me sen menetämme, ei paluuta vapaaseen yhteiskuntaa enää ole, ainakaan rauhanomaisin keinoin.

Suomessahan ei ole pitkään aikaan – jos koskaan – ollut täyttä sananvapautta. Toki saat ilmaista itseäsi käyttäen monimuotoisia nykyajan mediakanavia, mutta jos poikkeat hyväksytyltä polulta, kolkuttelevat poliisit ovellasi. Suorien uhkausten tai kehotusten lain rikkomiseen kuuluukin luonnollisesti olla kiellettyjä, mutta todelliseen sananvapauteen kuuluu myös oikeus kritisoida vapaasti niin poliittisia ja uskonnollisia ideologioita kuin julkisuuden henkilöitäkin. Mikä tärkeintä, faktojen mainitseminen ei koskaan saisi olla kiellettyä. Tämä ei kuitenkaan päde enää Suomessa. Meillä saa vapaasti haukkua suomalaisia ja kristittyjä mutta ulkomaalaiset ja islam ovat suojattu ryhmä, joista ei saa kertoa edes faktoja ilman pelkoa oikeustoimista. Perussuomalaisia uhkaa tuomio, jos he kertovat rehellisesti Eurooppaan valuvan maahanmuuttoaallon mukanaan tuomista ongelmista, mutta virhervasemmisto saa surutta kehoitta kansalaisia toimiin poliisia vastaan. Oikeudet eivät taida Suomessa olla kaikille samat.

Rajattu sananvapaus näkyy yhteiskunnassamme laajasti. Tiedotusvälineet luovat väärää kuvaa todellisuudesta, kun ne jättävät mainitsematta, että jonkun rikoksen takana on ollut maahanmuuttaja. Mikä vielä pahempaa, media kuvailee Afrikasta tai Lähi-Idästä kotoisin olevaa henkilöä esimerkiksi haagalaiseksi. Poliisit eivät voi antaa epäillyistä henkilöistä selkeitä tuntomerkkejä, koska pelkäävät leimautuvansa rasistiksi. Lapsille ei voi kertoa, että olisi turvallista ja järkevää vältellä maahanmuuttajamiehiä. Kriittisesti asioihin suhtautuvat poliitikot varovat koko ajan sanojaan, koska pelkäävät rikkovansa lakia.  Tätä tekstiä kirjoittaessani olen miettinyt monta lausetta uudelleen, jotta saisin viestini perille ilman oikeustoimia minua vastaan.

Sananvapauden viholliseksi on luotu käsite vihapuhe. Sen ainoa todellinen tarkoitus on vaientaa kaikki, jotka ovat eri mieltä Suomen nykyisestä suunnasta. On kyse sitten arvoista, faktoista tai konkreettisten poliittisten toimenpiteiden esiintuomisesta, voidaan puhuja yrittää vaientaa tuomitsemalla puhe vihapuheeksi. Parhaillaan puhutaan paljon vihapuheen kriminalisoimisesta. Koska koko käsite on hyvin epämääräisesti määritelty, voitaisiin tällä perusteella vangita kaikki poliittiset toisinajattelijat ja murskata lopullisesti suomalaisen sananvapauden rippeet. Henkilökohtaisesti toivoisin, että poliittiset vastapuoleni kertoisivat tavoitteistaan ja mielipiteistään mahdollisimman avoimesti ja rehellisesti. Typerät, epäeettiset ja yhteiskunnan kannalta tuhoisat ideat on helppo tuhota avoimessa keskustelussa. Uskallatko sinä äänestää omien etujesi ja oikeuksiesi puolesta? Uskallatko äänestää Perussuomalaisia?

Paul Usvalampi on Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas Uudenmaan vaalipiiristä. Hän on Espoon Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen ja valtuuston varajäsen. 

Voit tutustua häneen tarkemmin nettisivuilta tai videoblogista.

 

 

Tietoa julkaisijasta

Paul Usvalampi

Paul Usvalampi on Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas Espoossa. Hän on Espoon Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen ja valtuuston varajäsen.