Blogit

Joulun kunniaksi törkeyden huipentuma

Kuva Ernests Dinka, Saeimas Kanceleja / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Valtamedia, presidentti Niinistön vaalikampanjan tiedotusosasto, uutisoi laveasti, kun presidentti kävi köyhien jouluaterialla, jonka yksityinen kansalainen erittäin kovalla työllään on saanut taas kasaan, vastoin hallituksen ja eduskunnan tahtoa.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712242200627528_u0.shtml

Presidentti Niinistö on aina edustanut sitä yhteiskuntapoliittista ja talouspoliittista linjaa, jonka vuoksi tuolla tuhannet vähävaraiset söivät jouluateriaansa tässä tilaisuudessa. Miehellä, joka on aivan keskeisiä vaikuttajia siinä politiikassa joka on moninkertaistanut köyhyyden Suomessa viimeisen parin vuosikymmenen aikana, on pokkaa mennä uhriensa sekaan heittelemään messeviä ajatuksiaan.

”- Taitaa olla hyvyys suvussa. Kunpa meillä olisi paljon sellaista geeniperimää Suomessa, tasavallan presidentti Sauli Niinistö aloitti puhettaan Hurstin joulujuhlassa vähävaraisille ja yksinäisille.”

Niin, geeneistähän se onkin ihmisyys ja inhimillisyys kiinni, ei suinkaan ajatuksista, eikä varsinkaan siitä mikä on oikein ja mikä on väärin. Kylmää genetiikkaa vaan. Ilmeisesti presidentti Sauli Niinistöltä puuttuu tämä geeni hyviin töihin ja inhimillisyyteen, ainakin jos katsotaan millaista politiikkaa hän on ajanut maassa vuosikymmenten ajan.

Presidentillä on otsaa mennä sanomaan tuollaista juuri niille, joilta hänkin oli valtiovarainministerinä ottamassa pois ja joiden elämää ja ihmisarvoa tuhoavaa politiikkaa hän on ollut tukemassa myös valtion päämiehenä.

”- Pidetään kaikki mukana, ei jätetä ketään. Jokaisen suomalaisen pitäisi saada tuntea olevansa osallinen yhteisössämme ja yhteiskunnassamme, Niinistö sanoi.”

Voisin kuvitella, että nälkäisen asunnottoman korvissa tämä kuulostaa suoranaiselta vittuilulta. Presidentti, jonka puolue haluaa ajaa kaikkein köyhimmät ja avuttomimmat perikatoon kaikin keinoin, joka on itse omalla toiminnallaan ollut luomassa suomalaista uuskurjalistoa, kehtaa puhua tuollaisia. Hän menee sitten syömään jouluateriaa perheensä kanssa, kunhan on valokuvat ja uutisfilmin pätkät otettu, mutta se asunnoton lähtee vaeltamaan kaupungin kylmille kaduille vailla toivoa paremmasta. Mutta hei, älä jätä ketään, hei, pidetään kaikki mukana, jep jep.

Vai eikö presidentti tiennyt missä oli ja keille puhui? Vai oliko kyse vain vaalihäppeningistä, tilaisuudesta leikkiä kansan isää ja hyvää ihmistä niiden kustannuksella, joita on ollut kuiluun sysäämässä ja päähän potkimassa? Ilmeisesti vaalit saivat presidentin ilmestymään sortamiensa joukkoon puhumaan pehmoisia.

Jotta presidentti Niinistön suunnattoman laupeuden ja hyvyyden keikka syrjäytettyjen joulujuhlassa nousisi pohjoiskorealaisiin mittoihin, valtamedia pistää parastaan kertomalla, että tilaisuuden järjestäjä kyynelehti ja presidentti kävi.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015122420874681_uu.shtml

Tosin Heikki Hurstin kyynelillä ei ollut oikeastaan mitään tekemistä presidentin hyvyyden ja jumalaisen hellän ihmisrakkauden kanssa. Valtamedia vain yhdisti ne otsikossaan. Ja jottei kenellekään tulisi sellaista väärää kuvaa, että Suomessa olisi jotakin pielessä, valtamedia on kaivanut tuhansien köyhien joukosta yhden, joka todistaa että asiat ovat Suomessa todella hyvin.

Jotta köyhyyttä maassamme kaikin keinoin lisäämään pyrkivän kokoomuksen joulutörkeys tulisi paremmin esiin, oli Ben Z myös paikalla syömässä köyhien ruokia presidentin tavoin.

”Juhlissa on käynyt useana vuonna myös kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz.
– Nykypäivinä ja kaikkina aikoina vapaaehtoisten työ on aivan korvaamatonta. Yhteiskunta ja viranomaiset ei voi korvata sitä työtä, jota vapaaehtoiset tekevät. Kuten tasavallan presidentti Niinistökin puheessaan totesi, niin kun tekee hyvää toiselle, niin saa itsekin hyvän mielen, Zyskowicz sanoi.”

Tällaisessa nälkäisten ja hädänalaisten auttamisessa olennaista ei siis kokoomusveteraanin mukaan ole se, että köyhä saa edes jotain jouluruokaa tai ylipäätään yhden lämpimän aterian, vaan se fiilis, jonka auttaja saa. Benin mielestä valtio ei voi mtn, mut kiva on et auttajille on tarjolla tällasii mahiksii saada hyvii fiiliksii, ku voi niinku auttaa, et siitä tulee tosi hyvä mieli. Joulunakin, hei.

Just joo.

Kirjoitus on uudelleenjulkaistu Sande Parkkosen luvalla

Joulun kunniaksi törkeyden huipentuma

Sande Parkkosen blogi