Blogit

Pääministeri Sipilä ja euroarmeija

Eduskunnan televisioidussa istunnossa 22.11. 2017 pääministeri Sipilä ilmoitti, ettei EU:n tiivistyvä sotilaallinen yhteistyö tarkoita mitään euroarmeijaa. – Ei tässä olla mitään euroarmeijaa luomassa, Sipilä sanoi. – Jokainen maa huolehtii edelleen puolustuksestaan.

Pääministeri antoi totuuden vastaisen lausunnon eduskunnalle, kansalle ja tiedotusvälineille suorassa lähetyksessä.

Joko pääministeri valehteli, tai ei sitten ole lainkaan tehtäviensä tasolla. Meneillään on nimittäin nimenomaan euroarmeijan luominen, eikä se ole Euroopassa mikään salaisuus.

Pääministeri Sipilän sanomiset asettuvat varsin outoon valoon, kun niitä verrataan Euroopan Unionin korkeimpien päättäjien sanomisiin ja tekemisiin, ja siihen mistä muualla länsimaissa puhutaan.
https://www.theguardian.com/world/2015/mar/08/jean-claude-juncker-calls-for-eu-army-european-commission-miltary
https://www.express.co.uk/news/world/853660/Jean-Claude-Juncker-EU-army-Brexit
http://www.dw.com/en/juncker-calls-for-an-eu-army/a-36337676
https://www.reuters.com/article/us-eu-defence-juncker/juncker-calls-for-eu-army-says-would-deter-russia-idUSKBN0M40KL20150308

Kun komissaari Juncker on puhunut asiasta sen oikealla nimellä jo jonkin aikaa, on varsin merkillistä, ettei pääministeri Sipilä muka tiedä asiasta. Tai sitten hän tietää, mutta meni valehtelemaan kansanedustajille ja tv-katsojille päin naamaa täysin tietoisesti. Jos hän valehteli näin merkittävästä asiasta, voidaan todellakin kysyä voiko tuollainen mies nauttia mitään luottamusta missään. Hänhän on johtanut harhaan sekä kansaa, että kansanedustuslaitosta.

Jos hän taas ei ole tietoinen siitä mitä tapahtuu Euroopan Unionissa ja mistä sen johtajat puhuvat avoimesti länsimaisessa mediassa, mistä he antavat lausuntoja, voidaan kysyä ovatko pääministeri lainkaan tehtäviensä tasalla ja onko ulkoministeriö, maamme suurlähetystöverkosto jne. lainkaan kartalla kehityksestä, sillä niidenhän tulisi olla tietoisia euroarmeijasta ja sen kehittämisprojektista. Mikäli Suomen koko ulko- ja turvallisuuspoliittinen koneisto ovat autuaan tietämättömiä euroarmeijasta, se on hirvittävä asia. Silloin ulko- ja turvallisuuspoliittinen koneistomme ja valtiojohtomme ovat kyvyttömiä hoitamaan tehtäviään pienimmästä virkamiehestä ministereihin ja presidenttiin saakka.

Jotta asia tulisi täysin selväksi, katsokaamme mitä Euroopan vaikutusvaltaisimmat johtajat ovat asiasta lausuneet. Angela Merkel on puhunut asiasta lähes vuoden ajan, ilmeisesti täysin Sipilän tai suomalainen ulkopoliittisen järjestelmän tietämättä.
https://www.express.co.uk/news/world/753750/Angela-Merkel-Germany-EU-army-Trump-Brexit
http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/european-leaders-push-angela-merkel-for-joint-eu-army-a7211861.html

Ilmeisesti pääministeri Sipilä ei ole tietoinen Ranskan uuden presidentinkään sanomisista.
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/emmanuel-emmanuel-macron-eu-army-joint-defence-budget-french-president-nato-britain-brexit-russia-a7968346.html
https://www.msn.com/en-gb/money/news/emmanuel-macron-calls-for-eu-army-and-shared-defence-budget/ar-AAsuxz3

Suomen valtiojohto ei siis ole selvillä euroarmeijasta, vaikka oli kokoustamassa aiheesta, jossa euroarmeijan perustaminen Junckerin, Merkelin ja Macronin haluamalla tavalla hyväksyttiin viidessä minuutissa. Se oli sensaatio europolitiikan historiassa, mutta pääministerillä ei muka ole mitään tietoa moisesta. Se vaikuttaa hieman epäuskottavalta.
https://www.express.co.uk/news/world/820418/european-union-army-defence-fund-emmanuel-macron-angela-merkel-juncker-military

Vielä kaiken kukkuraksi: EU:n presidentti Donald Tusk puhui euroarmeijasta lokakuussa. Pääministeri Sipilä väitti eilisessä eduskunnan televisioidussa istunnossa ettei mitään sellaista olla perustamassa. Siis puhui jotakin aivan muuta kuin mitä EU:n presidentti on puhunut jo aikoja sitten.
https://www.express.co.uk/news/world/870761/EU-army-Donald-Tusk-UK-Brexit-migrant-crisis-PESCO-Europe-European-Parliament

Missä tahansa normaalissa länsimaisessa demokratiassa pääministeri, joka puhuu tuollaisia tällaisten tosiasioiden vallitessa, joutuisi eroamaan välittömästi. Joko siksi, että valehtelee eduskunnalle ja kansalle, tai siksi, ettei ole lainkaan tehtäviensä tasalla. Tämä on aivan keskeinen pointti: onko todellakin niin, että Suomessa pääministeri voi joko valehdella päin naamaa koko kansalle ja sen valitsemille edustajille, tai olla niin täydellisesti vallitsevan todellisuuden suhteen ulkona ettei edes tiedä mistä puhuu?

Oli kyse kummasta tahansa, siitä että pääministeri Sipilä valehteli tai ei ole tietoinen EU:n tilanteesta, niin tai näin, on päivänselvää, ettei hän ole kykenevä hoitamaan tehtäviään millään tasolla. Joko hän on täysin tietämätön ja ulkona politiikasta EU:ssa, tai sitten hän valehtelee. Jompikumpi. Jos hän ei tiedä mitään euroarmeija-hankkeesta, hän on kyvytön. Jos hän tietoisesti valehtelee asiasta, hän ei ole kelvollinen hoitamaan tehtäviään kansanedustajia koskevan lainsäädännön nojalla.

Perustuslaki sanoo näin: ”Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset.”

Pääministeri Sipilä on toiminut tämän lain vastaisesti lausunnoissaan, jotka koskivat euroarmeijaa. Hänen tulisi jättää paikkansa välittömästi jo tämän perusteella, jos hän on ollut tietoinen todellisuudesta euroarmeija kysymyksessä.
Jos hän ei taas ole tietoinen euroarmeijahankkeesta, hänen tulisi jättää paikkansa välittömästi, koska hän ei todellakaan ole kykenevä hoitamaan tehtäviään.
Tämä on totuus pääministeri Sipilästä ja euroarmeijasta.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement