Blogit

Suomi = EU:n heittopussi

Hiljattain Euroopan Unioni teki päätöksiä metsien käytöstä ja siitä mikä on mikäkin hiilinielu ja mikä ei. Kuinka ollakaan, suomalaisten itsekehuma suuri lobbaus ja hallituksen voimallinen toiminta suomalaisen näkökulman esille tuomiseksi oli täysin yhdentekevää. EU teki Suomen taloudelle haitallisia päätöksiä metsien suhteen, koska Suomella ei ole mitään päätösvaltaa, eikä mitään todellista vaikutusvaltaa Euroopan Unionissa.

Pääministerin, suomalaismeppien, ministerien, lähettiläiden ja teollisuuden voimallinen lobbaus ei johtanut yhtään mihinkään. Se oli täysin merkityksetöntä ajan haaskausta. EU:n silmissä kaikki suomalaiset mahtimiehet ja suurpomot, poliitikot ja edustajat ovat niin olemattomia, ettei heidän sanomisillaan ja mielipiteillään ollut hyttysen ininän panoa, kun EU päätti asioista.

Euroopan Unionin puhtaasti poliittiset demonstraatiot eli Venäjä pakotteet, joilla ei ole mitään todellista merkitystä kokonaisuuden tai Ukrainan kannalta, ovat iskeneet Suomen talouteen miljardien aukon. Tuhansia työpaikkoja on menetetty, vähintään satojen miljoonien investoinnit on menetetty, koska EU:n näkökulmasta Suomella ei ole mitään merkitystä. Suomen valtiontaloudella ei ole mitään merkitystä, suomalaisyrityksillä ei ole mitään merkitystä, eikä suomalaisilla ole mitään merkitystä.

Kun suomalaisilta on pelkissä jäsenmaksuissa kupattu nettomiinusta  5,501 700 000 euroa ja euroon on imuroitu vähintään kymmeniä miljardeja, voidaan hyvällä syyllä kysyä: mitä hyötyä Suomelle on Euroopan Unionista? Mikä on se konkreettinen ilo tälle kansakunnalle olla mukana ylikansallisessa valtarakenteessa, joka on pääsyy valtion talouden ongelmiin, maamme yhteiskuntajärjestelmän romutukseen ja kansantalouden köhimiseen?
https://eurooppatiedotus.fi/suomi-ja-eu/suomen-eu-jasenmaksut/

Jotta Euroopan Unionin murhaava vaikutus maamme talouteen tulisi selväksi jokaiselle, tarkastellaanpa tullituloja.

Suomen keräämät tullitulot tilitetään suoraan Euroopan Unionille. Me saamme omista tullituloistamme takaisin vain runsaat 20%. Vuoteen 2014 saakka saimme takaisin 25%, mutta Euroopan Unioni teki vuonna 2014 päätöksen, jonka mukaan tuo osuus alenee vuoteen 2020 mennessä 20%:iin. Siis vuonna 2020 Suomi saa pitää keräämistään tullituloista vain viidenneksen. Me emme ole päättäneet tätä, vaan Euroopan Unioni.

Vuonna 2016 Suomen tulli keräsi valtiolle 10,8 miljardia euroa. Tästä Suomi sai pitää vain noin viidenneksen eli 2.1 miljardia. Euroopan Unioni otti näistä SUOMEN keräämistä tuloista 8,64 miljardia euroa. Vitsi on siinä, ettei tätä miljardimenetystä ole koskaan kirjattu Suomen nettotappioksi tai Suomen menettämäksi rahaksi, eikä se näin ollen näy virallisissa EU-kustannuksissa, niin persnettoa kuin se onkin.
http://tulli.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tulli-kantoi-valtiolle-10-8-miljardia-euroa-veroja-vuonna-2016

Jos olemme menettäneet jäsenmaksuihin yli viisi miljardia, euroon vähintään kolmisenkymmentä miljardia, Venäjä-pakotteisiin vähintään kolme miljardia, ja tulli maksuihin keskimäärin noin seitsemän miljardia koko EU-jäsenyyden ajan, eli 154 miljardia, ja EU-lakien mukaisen valtion lainanhoidon korkoihin noin seitsemänkymmentä miljardia, Suomi ja suomalaiset ovat menettäneet viimeisen 22 vuoden EU-jäsenyyden aikana yhteensä 259 miljardia puhdasta rahaa.
http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142027-eu-politiikan-ansiosta-valtion-velan-korkoihin-mennyt-70-miljardia-euroa

Mieti sitä. 259 miljardia euroa on kadonnut maastamme parissa vuosikymmenessä. Kaikki tuo raha on pois teiltä, pois kansantaloudesta, pois meiltä. Jokainen ymmärtää, ettei ole mikään ihme että Suomen talous yskii, että valtion talous on vaikeuksissa, ettei hyvinvointivaltioon ole enää varaa.

Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että me olemme syrjäinen Euroopan Unionin pikkukansa, jolla sattui olemaan rahaa, jonka EU on ottanut omakseen. Meitä ei kuunnella, eikä meillä ole mitään merkitystä, kun EU tekee päätöksiään, sillä me olemme mitättömiä EU: silmissä.

Suomi on pelkkä heittopussi Euroopan Unionille.

Kirjoitus on uudelleenjulkaistu Sande Parkkosen luvalla

Suomi = EU:n heittopussi

Sande Parkkosen blogi

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement