Blogit

Suomalaiset ilmaiseksi pakkotyöhön, maahanmuuttajalle taattu palkka. Ei syrjintää?

Yli 40 000 työtöntä suomalaista osallistuu ”kuntouttavaan työtoimintaan”, josta maksetaan vastineeksi työttömyysetuutta. Kieltäytyminen johtaa karenssiin, eli tukien menettämiseen jopa kuukausiksi.

Oikeaan palkkatyöhön ilmaiseksi tehty pakkotyö ei pääsääntöisesti johda, yleensä aktivointijakson jälkeen tulee toinen jakso eri paikassa. Tällä tavalla ketjutettu palkaton työ voi jatkua vuosia.

Työttömyysetuuden päälle maksetaan aktivointitoimenpiteisiin osallistuville ns. ruokarahaa 9 €/pv. Työstä jää käteen noin 750 euroa kuukaudessa.

Mitäpä jos tällaista pakkotyötä tehneelle suomalaiselle tarjottaisiin mahdollisuus neljän kuukauden kurssiin, jonka läpäistyään hänelle taattaisiin työtä noin 2600 euron kuukausipalkalla?

Suomalaisille työttömille ei ole tällaista tarjolla.

Voisi ajatella, että tämä syrjii kantasuomalaisia. Mutta ei suinkaan, yhdenvertaisuuslain 3 luvun 9§:n mukaan ”Sellainen oikeasuhtainen erilainen kohtelu, jonka tarkoituksena on tosiasiallisen yhdenvertaisuuden edistäminen taikka syrjinnästä johtuvien haittojen ehkäiseminen tai poistaminen, ei ole syrjintää.”

Näin vastaa aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tarkastaja.

Kansalaisen verkkokauppa

Advertisement