Blogit

Miksi Suomelle käy kuin Ruotsille

Anna anteeksi itsellesi, sillä jokainen meistä on joskus väärässä. Ainoastaan myöntämällä virheesi voit kehittyä.


Jotenkin huolestuttaa Suomen nykytilanne. Kun Hennalan tötteröpää poseerasi kameralle, niin siitä nousi valtaisa meteli. Äärioikeiston nousua kauhisteltiin ja vaadittiin toimia sen ehkäisyyn.

Kun sisäministeriön raportti purettiin auki, tuli selväksi, että äärioikeiston aiheuttamat ongelmat koostuivat suurimmilta osin rokkikonsertista ja tuhmista lentolehtisistä. Mukaan mahtui kuitenkin 4 rasistista pahoinpitelyä.

Raportissa toki unohdettiin mainita Marko Parkkolan joukkopahoinpitely vasemmistoanarkistien toimesta, sekä itsenäisyyspäivän kulkueen 130 putkaan heitettyä anarkistia, joista osa heitteli kulkuetta pulloilla, kivillä, sekä ilotulitteilla.

Poliisi jäljitti vaivoja säästämättä tötteröpäisen ilveilijän kenelle lankesi useita syytöksiä, joita edelleen tutkitaan. Itse valtiovarainministeri Stubb vaati pojalle syytettä Suomen lipun häpäisystä. Kyse oli siis nuoren pojan pelleilystä kameran edessä vastaanottokeskuksen lähimaastossa.

Forssassa liki satapäinen joukko vastaanottokeskuksen asukkaita rynnistää ulos aseistautuneena rautaputkin, kepein, ja kuka mitenkin kadulla huutelevien nuorten kimppuun pahoinpidellen jopa teinitytön. Kukaan ei ole huolestunut siitä, ei päättäjät eikä poliisi, ainoastaan kansa. Syy välienselvittelyyn käännetään suomalaisten nuorten syyksi median toimesta.

Eikö kukaan ole huolestunut siitä, millainen ruutitynnyri Forssassa ja muuallakin Suomessa on? Lauma täysi-ikäisiä miehiä, jotka väittävät olevansa paossa sotaa ja vainoa, ovat valmiina mellakoimaan aseistautuneena. Mitä tämä väki vapaa-ajallaan tekee, on varsin kyseenalaista.

Mitä tapahtuu kun tämä porukka ”kotoutuu” eli jengiytyy ja verkostoituu tulevisuudessa. Tokihan se on nähty Ruotsissa, mutta siitä välittämättä sama halutaan Suomeen.

Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammasten vaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.

Niin, miten sitten siellä Ruotsissa.

Kävin Rinkebyssä, Tenstassa ja Husbyssä. En nähnyt ainoatakaan ruotsalaista, sellaista vaaleaa skandia maahanmuuttajien ghettoalueilla. Ghettoalueilla tarkoitetaan ruotsin tapauksessa kokonaisia kaupungiosia, ei ainoastaan yhtä asuinkorttelia.

Nähtävyyksinä Tenstassa oli silta, johon oli kirjoitettu spray-maalilla sana ”RIVIERA”, aivan kuin ghettoutuneet maahanmuuttajat pitäisivät paikkakuntaa lomakohteenaan. Tästä kielii myös se, että työllisyys heidän keskuudessaan on onnetonta, he ovat siis lomalla Ruotsissa, ja kansa maksaa tämän elinikäisen loman heille ja heidän tuleville sukupolvilleen.

Tenstan ylikulkusillat. Tunnettu kivien heittelystä mm. paloautojen päälle.
Tenstan ylikulkusillat. Tunnettu kivien heittelystä mm. paloautojen päälle.
Olin vieras, vieras naapurimaassani Ruotsissa. Toki, sillä enhän asu siellä, ja Tukholma on kaukana kodistani Suomessa. Ruotsalaisuus on minulle jokseenkin tuttu käsite, sillä asunhan Torniossa, vain kiveheiton päässä rajalta. Haaparannalla ruotsalaiset ovat iloisia, hymyilevät ja juttelevat.

Ensimmäistä kertaa en tuntenut itseäni tervetulleeksi Ruotsiin, kun menin Tukholman lähiöihin. Ajaessamme Rinkebyn torille, kolmen maahanmuuttajan seurue mulkoili vihaisesti sisään autoomme, aivan kuin emme kuuluisi sinne, kuin olisimme väärän värisiä. Emme todellakaan kuulu, sillä tämä paikka, Rinkeby, ei muistuttanut minua Ruotsista eikä Haaparantalaisesta ystävällisyydestä. Rinkeby on muiden ihmisten asuttama paikka, ei ruotsalaisten, vaikka jotkut heitä tosin ”uusruotsalaisiksi” kutsuvat.

Rinkeby tensta

Tenstassa kuljimme hiljaa autolla lipuen siltojen alitse, siltojen, joita käytetään toivottamaan vierailijat tervetulleiksi kivittämällä autot alapuolella, tästä on tehty jopa dokumentti. Asukkaat sytyttävät autopaloja ja odottavat että palokunta saapuu paikalle, kunnes tiputtavat raskaita kiviä silloilta autotielle. Pahimmassa tapauksessa jopa autojen päälle. Yleensä autojen annetaan palaa rauhassa loppuun, sillä palokunnalle on turvallisuusriski mennä alueelle ilman poliisisaattuetta.

Onko tässä Suomenkin tulevaisuus, epäonnistuneessa integraatiossa? Niin kauan kuin muukalaisille jaetaan vastikkeetonta toimeentuloa, he ovat lomalla maassamme, eikä heidän tarvitse muuttaa tapojaan. Haluaisinkin, että jokainen poliitikko ja vaikutusvaltaa pitävä henkilö tutustuisi itse, millaista on olla vieraana omassa maassaan, tai edes naapurimaassa. Sillä ruotsalaiset ovat vieraita näillä epämukavilla maahanmuuttajien omistamilla alueilla.

Haluaisin myös, että avoimin sydämin maahanmuuttoa puoltavat henkilöt kykenisivät ajattelemaan kriittisesti ja tunnustamaan sosiaaliperäisen maahanmuuton aiheuttamia ongelmia. Ehkä tällä tavoin voisimme yhdessä käsitellä maahanmuuton hyvät sekä huonot puolet. Tästä lähtökohdasta voisimme aloittaa yhdessä rakentamaan Suomelle hieman erilaista tulevaisuutta kuin Ruotsi on tänään.

Jo on kirves pantu puitten juurelle; jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, siis hakataan pois ja heitetään tuleen.

Kun segregaatio menee tietyn pisteen yli, siitä ei ole enää paluuta, ikinä.