Blogit

Tietääkö Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittavansa kapakassa kiroilua?

Onko Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön linja opettaa haistattamaan vitut isänvallalle? Montako kymmentä (tai sataa) tuhatta euroa tähän kapakkakiroiluun Belgiassa on käytetty suomalaisten veronmaksajien rahaa?

Kuinkahan moni suomalainen on ylpeä siitä, että hänen maksamillaan verorahoilla toimittaja Maria Pettersson käy brysseliläisessä kapakassa kiroilemassa?

Kyseessä on miesten haukkumiseen ja kiroamiseen järjestetyt iltamat, jossa juontajan tehtävä on kiihottaa yleisönsä vihaan miehiä kohtaan. ”– Joka kerta kun kiroat patriarkaatin, enkeli saa jossain siipensä, Pettersson ohjeistaa.”

Feministien iltamat on kehittänyt ajatushautomo Hattu, jonka johtajia ovat tohtori Saara Särmä, kirjailija Rosa Meriläinen ja toimittaja Johanna Vehkoo. Eikä siellä sitten muita olekaan kuin johtajia.

Suomalaisissa kapakoissa on käyty kiroilemassa vajaat kymmenen keikkaa. Mikäs siinä, touhu saattaa olla hyvää vertaistukea. Kotona odottava tossunalunenkin voi päästä hieman helpommalla, kun hänet on hassun hauskalla huumorilla naurettu suohon porukalla. Jokainen valitsee ja maksaa itse ohjelman jota illanvietossaan haluaa. Haluan uskoa, että nämä ravintolaesiintymiset on myyty samoilla markkinoilla kuin kaikki muukin viihdeohjelma.

Toisin kuin Suomi 100 –juhlaohjelmistoon kuuluva feministinen kiroiluiltama Brysselissä, joka on Suomen Benelux-instituutin ja Beursschouwburgin yhteinen projekti. Suomen Benelux-instituutti on yksi 17:stä suomalaisesta kulttuuri- ja tiedeinstituutista. Instituutti on itsenäinen, yleishyödyllinen organisaatio, jota rahoittavat Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö sekä lukuisat julkiset ja yksityiset rahastot. Suomen Benelux-instituuttia ylläpitää Suomen Benelux-instituutin säätiö.

Benelux-instituutin johtaja Aleksi Malmbergin mukaan feministinen miesviha kuvastaa suomalaisuuden ydintä.

Onko Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön linja opettaa haistattamaan vitut isänvallalle? Montako kymmentä (tai sataa) tuhatta euroa tähän kapakkakiroiluun Belgiassa on käytetty suomalaisten veronmaksajien rahaa?

Hävettää.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit