Blogit

Väyrysen rahasotku ja puolueen hajoaminen kepulle kuin pelastusrengas

Politiikka on joskus suorastaaan tragikoomista. Äärimmäisestä nuukuudestaan tunnettu Paavo Väyrynen sortui omaan ”heikkouteensa”. Siksi Väyrysen ja hänelle mittatiloustyönä tehdyn Kansalaispuolueen poliittinen taival sai yllättävän nolon käänteen.

Tuo käänne on lopullinen. Uskottavuus ja muu toimintakyky ovat menneet. Väyrysen monilta osin menestyksellinen ja kunniakaskin poliittinen ura on nyt lopussa. Edessä on vain riitelyä oman puolueen ja kepun kanssa. Siitä ei mitään hyvää seuraa.

Paitsi kepulle, jolle Väyrysen kaatuminen tulee kuin taivaanlahjana. Oli nimittäin melko todennäköistä, että väyrysläisten Kansalaispuolue olisi saanut tulevissa eduskuntavaaleissa 5-10 paikkaa. Ja pahinta tuhoaan väyrysläiset olisivat tehneet kepun vahvoilla sydänmailla.

Tästä syystä olin ennustanut, että kepu olisi ollut seuraavat pari vaalikautta vallan kammareiden ulkopuolella. Nyt tilanne äkisti muuttui.

Tässä tilanteessa mieleeni tuli Ahti Karjalaisen mainio toteamus: ”Ennustaminen, mutta erityisesti tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa.”

…………

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

Tietoa julkaisijasta

Reijo Tossavainen

Toisinajattelija. Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.
Eläkeläinen, entinen päätoimittaja-yrittäjä ja kansanedustaja (ps).