Blogit

Perussuomalaiset murtavat kepun yksinvallan maaseudulla

Monien kuntien kunnanvaltuustoissa on nyt kepulla enemmistö paikoista. Odotettavissa on kuitenkin muutos parempaan. Kunnallisvaalit ensi vuoden keväällä muuttavat poikkeuksellisen paljon poliittisia valtasuhteita useimmissa kunnissa ja kaupungeissa.

Jos vertailukohtana ovat edelliset kunnallisvaalit, niin gallupit lupaavat kepun kannatuksen puolittuvan ja persujen kannatuksen tuplaantuvan. Jos vastaava muutos näkyy myös vaalituloksessa, se tarkoittaa kepun yksinvallan päättymistä monissa kunnissa. Samalla perussuomalaisten asemat vahvistuvat.

Nyt monissa kunnissa kepulla on sekä kunnanvaltuuston että -hallituksen ykköspuheenjohtajan paikat. Näin ei liene enää vaalien jälkeen, vaan useissa kunnissa jommalle kummalle keskeiselle päättäjän paikalle valittaneen perussuomalainen.

On kuitenkin muistettava, että gallupit eivät äänestä. Ratkaisevan tärkeää erityisesti kunnallisvaaleissa on ehdokasasettelu. Sen on oltava kattava määrällisesti, mutta myös tasapainoinen esim. asuinpaikan, ammatin, iän ja sukupuolen perusteella.

Perussuomalaiset on vahva toripuolue. Se on hyvä asia, mutta samalla pitää muistaa hyödyntää somea. Monilla paikkakunnilla on esim. Facebookissa paikallisia ryhmiä. Niiden hyödyntäminen on tulevissa vaaleissa hyvin tärkeää, jopa ratkaisevan tärkeää.

Tietoa julkaisijasta

Reijo Tossavainen

Toisinajattelija. Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.
Eläkeläinen, entinen päätoimittaja-yrittäjä ja kansanedustaja (ps).