Blogit

Suomalaisia vietiin orjiksi Venäjälle

Punavihreät agendajournalistit vääristelevät tosiasioita tavalla, joka ylittää sietokyvyn. Tällä kertaa asialla on Ylen ulkomaantoimittaja Sakari Nuuttila. Hän härskisti väittää, että ”Suomellakin on siirtomaahistoriansa, emmekä siksi voi seurata keskustelua ulkopuolisina. Ensiaskel vaikeiden asioiden käsittelyyn on Suomen siirtomaahistorian ja kolonialismin tunnustaminen.”

Vanhaa sanontaa mukaellen ensin on valhe, sitten emävalhe ja sitten agendajournalisti Nuuttilan valehtelu. Sen toteamiselle löytyy vankat perusteet: Suomi oli Ruotsin ja Venäjän siirtomaa. Pahimmillaan eli isovihan aikaan 1700-luvulla Suomesta vietiin Venäjälle miehiä, naisia ja lapsia orjiksi väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin koskaan Afrikasta Amerikkaan.

Maailmalla historiaa kirjoitetaan uusiksi. Suurmiesten ja -naisten patsaita kaadetaan. Halutaan kieltää historia, ja siksi käyttäydytään kuin barbaarit.

Suomessakin ”valkoinen halutaan kääntää mustaksi”. Tosiasioihin perustuen se on mahdotonta, ja silloin jää ainoaksi keinoksi valehtelu. Siksi Ylen punavihreä toimittaja sivuuttaa työnantajansa journalistiset periaatteet, jotka on äskettäin hyväksytty noudatettaviksi. Siellä sanotaan esimerkiksi, että ”kerromme kokonaisuuden kannalta olennaiset asiat”.

Toimittaja Nuuttilan toiminta osoittaa äärimmäistä piittaamattomuutta. Se on mahdollista, koska Ylen päällikkö- ja johtajatasolla homma ei ole hallinnassa tai sitten ihan tietoisesti ei välitetä omista pelisäännöistä. Kun siitä heille huomautetaan, niin yleensä kritiikkiin ei vastata mitentään. Ja silloin harvoin kun vastataan, niin vastauksen sävy on useimmiten hyvin ylimielinen.

Miten kauan tätä jaksetaan sietää?

Tietoa julkaisijasta

Reijo Tossavainen

Toisinajattelija. Sanoja ja tekoja. Nöyrästi, mutta nöyristelemättä.
Eläkeläinen, entinen päätoimittaja-yrittäjä ja kansanedustaja (ps).