Blogit

Tehdään näistä sittenkin vanhustenhoitovaalit

Kuva Pixabay.

Viimepäivien uutiset suomalaisen vanhustenhoidon tilasta ovat järkyttäneet kansalaisia ja päättäjiä. Ja syystäkin.

Kyseinen tilanne alkoi purkautua huolestuneen lähihoitajan yhteydenotosta.  Superille tämä ei tullut kuitenkaan niin sanotusti puskista vaan liitto on jo vuosia puhunut alan ongelmista. 

Hoitoalalla työskenteleville nämä uutiset eivät ikävä kyllä myöskään tulleet yllätyksenä. Osalle hoitajista tämä on valitettavasti arkipäivää. Ei ihme, että vaihtuvuus alalla on suuri, kun työ kuormittaa sekä henkisesti että fyysisesti liikaa. Moni joutuu työskentelemään myös etiikkansa vastaisesti ja asioihin puuttumisen pelkona on työpaikan menetys. Itselläni on kuitenkin ollut onni työskennellä laitoksissa, joissa hoito on ollut asianmukaista ja inhimillistä. 

Sekä mikä minua ihmetyttää on se, että miksi nämä uutiset ovat vasta nyt pöyristyttäneet ja herättäneet ihmiset? Neuvottelupäällikkö Pia Zaerensin mukaan  Super on jo vuosia ollut yhteydessä sosiaali- ja terveysalan yrityksiin ja niiden johtoon sekä viranomaisiin ja pyrkinyt saamaan korjausliikettä alan epäkohtiin. Kuitenkin laihoin tuloksin.

Villinä veikkauksena heitän, että lähestyvillä eduskuntavaaleilla sekä paikallaan junnaavalla sote-käsittelyllä saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa. Toivon toki, että kyseessä on aito ja vilpitön huoli vanhustenhoitomme tilasta. 

 

Maarit Tuomi
kaupunginvaltuutettu (ps.), eduskunta-avustaja, lähihoitaja
Hämeen piirin eduskuntavaaliehdokas (ps.)
Maarit Tuomi eduskuntaan 2019

 

Tietoa julkaisijasta

Lukijan Kirje

Julkaisemme harkiten lukijoiltamme saatuja tekstejä sivuillamme nimellä "Lukijan kirje". Jos haluatte kirjoituksianne julkaistavan, ottakaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella.