Blogit

Ilmastovouhottajat suomalaisia vastaan

Helsingissä tuhannet ja muissa pitäjissä satunnainen määrä ituhippejä osoitti mieltä ilmastonmuutosta ja kasvihuonekaasupäästöjä vastaan. Nämä hölmöt eivät ymmärrä, että he marssivat tavallisia suomalaisia ja todennäköisesti myös itseään vastaan.

Suomi on pitkä ja pohjoinen maa. Ihmiset haluavat koteihinsa lämpöä ja sähköä pitkin vuotta ja erityisesti kylmän talven aikana. Kun ulkona on 40 astetta pakkasta, niin jatkuva kerrospukeutuminen pärjätäkseen kylmässä kodissa ei ole mielekäs ratkaisu.

Etäisyydet ovat myös pitkiä. Matka työpaikalle voi olla useita kymmeniä kilometrejä suuntaansa eikä sinne pääse mitenkään järkevästi julkisilla tai polkupyörällä. Kauppaan pitää päästä. Lapset päivähoitoon. Kaikki tämä pitää tehdä omalla autolla.

Energiasektori kattaa Suomen kasvihuonekaasupäästöistä n. 75 %. Se on valtava määrä. Mutta se on ymmärrettävää. Jotta energiasektorin päästöjä ei syntyisi, ei Suomea ja suomalaisia pidä olla olemassa. Askeettinen alkukantainen elämä ei ole monelle ihmiselle mikään vaihtoehto. Me haluamme sähköä, lämmitystä ja kulkea.

Ilmastovouhottajat iskevät kirveensä kiveen. Heidän parkumisella ei ratkaista maailmanlaajuisia kasvihuonekaasupäästöjä, mutta ovat valmiita aiheuttamaan mittavaa vahinkoa tavallisille ihmisille. Heidän ratkaisuilla suomalainen teollisuus pitää häätää ulkomaille ja kotimaisten polttoaineiden käyttö kielletään. Heidän vaihtoehdoilla joudumme tyytymään jatkuviin sähkökatkoihin tai ulkomaiseen tuontienergiaan. Sepä vasta mielekäs ratkaisu!

Ilmastovouhottajien ituhippeilyyn ei pidä langeta. Teknologian kehittymisen myötä kykenemme luomaan tehokkaita keinoja luoda vähäpäästöistä tai päästötöntä sähköä, polttoainetta, energiaa. Sieltä löytyy meidän kestävät ratkaisut. Kieltämisellä ja rajoittamisella aiheutamme vain itsellemme vahinkoa, muttemme ratkaise yhtikäs mitään ilmaston suhteen.

Tietoa julkaisijasta

Matti Haapala

Kirjoittaja on johtamistutkimuksen opiskelija ja ajatuksiltaan ultrakansallismielinen sekä agraarinen traditionalisti.